Par braukšanu ar 181 km/h vadītājs tiek pie 360 eiro soda un lieguma vadīt auto (+ VIDEO) 3

 
Nozare.lv | 9.novembris 2021 14:12

Svētdien Bauskas novadā ar 360 eiro sodu un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas liegumu sodīts vīrietis, kurš ar auto braucis ar 181 kilometru stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas darbinieki, veicot dienesta pienākumus, Bauskas novadā uz ceļa Vecumnieki-Nereta-Subate pamanīja automašīnu "Mercedes-Benz E280", kas ārpus apdzīvotas vietas brauca ar ātrumu 181 km/h, tādējādi pārkāpjot atļautos 90 km/h par 91 km/h. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājam piemērots naudas sods 360 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h ar vieglajiem automobiļiem piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Policija uzsver, ka ir maldinošs uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, jo arī ātruma pārsniegšana par desmit līdz 20 km/h bieži vien var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wes 9.novembris 2021 18:37
8 2 Atbildēt

''Policija uzsver, ka ir maldinošs uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, jo arī ātruma pārsniegšana par desmit līdz 20 km/h bieži vien var būt nāvējoša''..Savukārt es uzsveru, ka policijas uzskats ir maldinošs, jo ar 1.10. vietās, kur bija zīme 110, var braukt tikai ar 90. Un tie ir tie paši 20km/h, kuri pēc VP domām ir pārvērtuši šo posmu par asiņainu avāriju kopumu gandrīz katrā kilometrā? Atbilde ir-protams NĒ! Tikai un vienīgi vēlme piepildīt budžetu ar sodiem par neko!

MMX 10.novembris 2021 10:24
2 0 Atbildēt

Nu tā ceļa posma purināšana ir tīri CP sodu budžeta papildināšana. Līdz reidu pastiprināšanai Vecumnieki - Subate bija viens no retajiem ceļa posmiem kur CP īpaši nelīda, bet arī braucēji netaisīja liekas problēmas. Nu neko, jāsāk gatavoties standarta stulbajām avārijām vilcieniņos, debīliem apdzīšanas manevriem un visam pārējam, jo bailēs no soda par ātruma pārsniegšanu manevri tiks veikti tikai atļautā ātruma ietvaros.

405 10.novembris 2021 11:11
1 0 Atbildēt

Mjaa, arī šeit sākuši ķemmēt. Pa šo ceļu varēja smuki ielikt kruīzā uz 130, 140 un braukt, pilsētas maz pa ceļam (no Vecumniekiem līdz Neretai tik 1 baltā zīme pa ceļam- Valle un tie ir 70 km), auto uz ceļa tikpat kā nav, ceļš jauns, gluds, gandrīz taisns visu laiku. Braucu pa viņu daudz, policiju pēc Vecumniekiem nekad neesmu redzējis godīgi sakot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti