No policijas bēgoša reibumā esoša autovadītāja Dobelē tiek pie trim administratīvo pārkāpumu procesiem un kriminālprocesa 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.novembris 2021 11:36

Aizvadītajā sestdienā pret kādu no policijas bēgošu reibumā esoša autovadītāju Dobelē sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi un kriminālprocess, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Sestdien pēc plkst.23 policijas inspektori, pildot darba pienākumus, Dobelē pamanīja transportlīdzekli "Audi A6 Avant", kas, strauji griežot stūri pa labi un pa kreisi, nepārliecinoši pārvietojās pa Brīvības un Uzvaras ielu. Ņemot vērā, ka šāda uzvedība uz ceļa šķita aizdomīga, likumsargi nolēma minēto transportlīdzekli apturēt.

Kad dienesta automašīnai tika ieslēgtas bākugunis kopā ar skaņas signālu un policijas amatpersonas aicināja transportlīdzekļa vadītāju apstāties, viņa nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un sāka bēgšanu. Apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus, automašīnas "Audi A6 Avant" vadītāja turpināja ceļu pa Skolas ielu, līdz samazināja ātrumu, taču neapstājās, bet lēnām turpināja kustību uz priekšu, līdz iebrauca brauktuves labajā pusē stāvošā transportlīdzeklī "Audi A6", kas no trieciena uzbrauca tam priekšā stāvošā automašīnā "BMW 525".

Veicot personas pārbaudi, likumsargi noskaidroja, ka 1999.gadā dzimusī automašīnas "Audi A6 Avant" vadītāja ir sēdusies pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Notikuma vietā, veicot alkohola pārbaudi izelpotajā gaisā, jaunietei tika konstatēts alkohola reibums, proti, 1,18 promiles. Par minēto policijā ir sākts kriminālprocess.

Stāstot par izraisīto ceļu satiksmes negadījumu, jauniete skaidroja, ka mēģinājusi no transportlīdzekļa vadītāja sēdvietas pārkāpt uz aizmugurējo pasažiera sēdvietu, taču neveica visu nepieciešamo, lai novērstu transportlīdzekļa izkustēšanos no vietas. Saistībā ar minēto policijā ir sākts administratīvā pārkāpuma process.

Gala lēmums nav pieņemts arī attiecībā uz administratīvā pārkāpuma procesu par vairākkārtēju neapstāšanos pēc policijas darbinieka prasībām. Ceļu satiksmes likuma 52.panta piektajā daļā noteikts, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro, kā arī atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka jauniete dzīvo Latvijā bez deklarētas dzīvesvietas, par ko arī tika sākts administratīvā pārkāpuma process. Atbilstoši Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 16.pantam par dzīvesvietas nedeklarēšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro.

Policija aicina sabiedrību aizdomāties, ka šāda neapdomīga rīcība, kas turklāt aptumšota ar reibumu izraisošām vielām, un vieglprātīga attieksme pret likumdošanu var radīt negatīvas sekas ne tikai sev un kompānijai, bet arī citiem līdzcilvēkiem.
 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 23.novembris 2021 14:19
1 1 Atbildēt

sievietei laikam nieka viena promile ir bīstama adekvātām darbībām

GTD2 24.novembris 2021 18:02
1 0 Atbildēt

kukuli dot nedrīkst, bet aizmugurējā sēdeklī ar policistu varbūt var savādāk norēķināties, lai nav krimināli sodāms

anda 25.novembris 2021 7:02
1 0 Atbildēt

un tàdas stradà automazgatuvè pie rimi dobele

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti