Ceļu policijas vajadzībām plāno izsludināt iepirkumu par 360 grādu kameru satiksmes uzraudzībai 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.aprīlis 2022 9:06

Ceļu policijas vajadzībām tuvākajā laikā plānots izsludināt iepirkumu par 360 grādu videoieraksta sistēmu, kas ļauj efektīvi konstatēt pārkāpumus neapturot autovadītāju, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

2019.gada rudenī uz ielām sāka darboties ar 360 grādu kameru aprīkots netrafarēts policijas mikroautobuss. Busiņā iemontētā iekārta spēj nolasīt numurzīmes un konstatēt pārkāpumus, neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju. Pārkāpuma izdarītājs līdzīgi kā ar foto radariem netiek apturēts, taču vēlāk saņem pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu.

Ar kamerām var konstatēt visdažādākā veida pārkāpumus, piemēram, agresīvu braukšanu, telefona lietošanu, pārvietošanos pa sabiedriskā transporta joslām, pagriezienu nerādīšanu, braukšanu pie sarkanās gaismas, braukšanu bez gaismām un citus.

Policija secinājusi, ka šāda iekārta ir ļoti efektīva, tāpēc nepieciešams papildu iekārtas. Piemēram, pērn ar iekārtu konstatēti 8223 pārkāpumi. Jau tuvākajā laikā policija izsludinās vēl vienu iepirkumu par kameras sistēmas un iekārtu iegādi. Procesa laikā kļūs zināms cik daudz iekārtas par pieejamo finansējumu būs iespējams iegādāties.

Vienlaikus policijā norādīja, ka speciālas automašīnas iegāde nav nepieciešama, jo kameras iekārtu var ērti uzmontēt uz kādam no esošā autoparka transportlīdzekļiem.

Policija arī apliecināja, ka papildus jau esošajiem droniem nesen iegādāti jauni bezpilota lidaparāti, kurus varēs izmantot satiksmes drošības uzraudzībā un citu funkciju veikšanā.
 

 
Visi komentāri
 
Vlads 15.aprīlis 2022 20:36
3 1 Atbildēt

Tāda viena iekārta ir kā piliens jūrā. Pārkāpumu, cietušo un bojāgājušo skaits turpina pieaugt, reālas kontroles paliek arvien mazāk. Praktiski var nedēļu braukāt pa Latviju un neredzēt nevienu ceļu policijas ekipāžu. Šādas iekārtas nepieciešamas vismaz 10 katrā valsts nozīmes pilsētā.

skopais 18.aprīlis 2022 16:09
0 0 Atbildēt

Diennakts tumšajā laikā var pamanīt.Iemanījušies naudu skaitit uz tausti.

Kanibaals 16.aprīlis 2022 23:25
1 0 Atbildēt

Cerams dzēšgumijas šoreiz cenā iekļautas.

Bet par to kameru cenu var uzreiz Teslu nopirkt kur to netrūkst.

Ex 17.aprīlis 2022 0:03
0 0 Atbildēt

Kāds brīnums, tikko viens radaru kantoris šādu sistēmu jau izstrādājis. Uzmini nu, kurš uzvarēs šo konkursu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 2

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti