Pašvaldības policijas Rīgā turpmāk patrulēs arī ar elektroskrejriteņiem 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.augusts 2022 14:54

No šā gada augusta vidus eksperimentālā kārtā Rīgas pašvaldības policija (RPP) patruļās izmanto arī elektroskrejriteņus, aģentūru LETA informēja RPP.

Pagaidām tie kā patrulēšanas līdzeklis tiek izmantoti vien pašā Rīgas centrā, taču nākamajā sezonā šāda veida patruļas varētu parādīties arī citās apkaimēs.

Patrulēšanā policija izmanto "Bolt" nomas skrejriteņus, jo šis uzņēmums cenu aptaujā spēja sniegt izdevīgāko piedāvājumu. Lai gan patrulēšanā elektroskreriteņi tiek izmantoti vien aptuveni nedēļu, tie jau ir izrādījušies kā efektīvs pārvietošanās līdzeklis dinamiskajā pilsētas vidē, norāda RPP. Turklāt nomas skrejriteņu izmantošana nozīmē to, ka nepieciešamības gadījumā policists var arī reaģēt uz plašāka spektra izsaukumiem, proti, piemēram, braucot uz konfliktu dzīvoklī, nav jādomā, kur ērti pieslēgt velosipēdu, - nomas elektroskrejriteni var atstāt jebkurā vietā, kur tas netraucē gājējiem vai citiem satiksmes dalībniekiem.

"Bolt" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka RPP policisti izmanto tos pašus skrejriteņus, kuri pieejami iedzīvotājiem, līdz ar ko arī policistiem jāievēro elektroskrejriteņu lietošanas nosacījumi, tostarp arī fotogrāfijas uzņemšana brauciena beigās.

Pagaidām līdz siltā laika sezonas beigām elektroskrejriteņi tiek izmantoti eksperimentālā kārtā. Sezonas beigāspolicija apkopos kārtības sargu atsauksmes par jauno patrulēšanas rīku, lai lemtu, vai nākamajā sezonā patruļas ar elektroskrejriteņiem vērts turpināt.

Tomēr, lai kāds būtu lēmums nākamajā sezonā, velosipēdu patruļas nekur nepazudīs - plānots, ka skrejriteņi būs kā vel viens patrulēšanas rīks, nevis velosipēdu patruļu aizstājējs.
 

 
Visi komentāri
 
650 16.augusts 2022 15:57
3 0 Atbildēt

Cerams, ka viņi pie viena arī savāks tos pa visu pislētu izkaisītos hlamus,kuri (šobrīd,neviena netraucēti) abnormālos daudzumos mētājas uz trotuāriem, krustojumos, pieturās,zālājos un/vai (Zaļajos) mežos.

Krotow 17.augusts 2022 13:28
0 1 Atbildēt

Kas tev liedz ziņot operatoram par pa kājai nomestiem braucamajiem?

Operators 17.augusts 2022 13:29
0 1 Atbildēt

Ta mums pie dirsas, ka tik nauda nāk. Lohi raksta, sūta a mums tas iet uz /dev/null

! 17.augusts 2022 10:35
1 0 Atbildēt

Ja CP patrulētu uz e-drāžiem, tad vadītājam notriecot policistu, nebūtu jāgaida uz ekipāžas atbaraukšanu - noformētu protokolu uzreiz. Pie nosacījuma, ka nenotriektu pārāk smagi.

Krotow 17.augusts 2022 13:29
0 1 Atbildēt

J anotriektu parāk smagi, varēs uzreiz gatavot sev baltu palagu un rāpot uz kapiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti