Lai aizturētu agresīvu dzērājšoferi, izmanto šaujamieroci un speclīdzekļus 2

 
VP | 12.septembris 2023 20:22

Aizvadītajā sestdienā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes likumsargi Ogres novadā, Rembates pagastā apturēja kādu autovadītāju, kuram tika konstatēts 1,35 promiļu liels alkohola reibums.

Turklāt pēc apturēšanas vīrietis nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām un neizkāpa no spēkrata, bet uzsāka bēgšanu. Lai vīrieti aizturētu, policistiem nācās izmantot šaujamieroci, sašaujot riepas, tāpat pielietoti citi speclīdzekļi. Par izdarītajiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka vairākus administratīvā pārkāpuma procesus.

Sestdien, 9. septembrī, pulksten 21.50 Valsts policija saņēma izsaukumu par to, ka Ogres novadā, Rembates pagastā pa autoceļu P80 virzienā no Kokneses uz Tīnūžiem kāda persona vada transportlīdzekli “Mercedes-Benz”, iespējams, atrodoties alkohola reibumā. 

Pēc neilga brīža Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbinieki pamanīja satiksmē piedalāmies konkrēto spēkratu un to apturēja. Likumsargi veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamā gaisā un konstatēja, ka autovadītājs atrodas alkohola reibumā. Taču transportlīdzekļa vadītājs atteicās izkāpt no spēkrata un noslāpēt dzinēju, tādēļ tika piesaistīti papildspēki.

Notikuma vietā ieradās papildspēki un transportlīdzekļa vadītājam tika veikta atkārtota alkohola koncentrācijas pārbaude, kur atkārtoti apstiprinājās, ka autovadītājs ir alkohola reibumā. Dzērājšoferis prasīja policistiem, lai tie atdod autovadītāja apliecību, taču likumsargs viņam paskaidroja, ka tā tiks aizturēta. Automašīnas vadītājs atkārtoti atteicās izkāpt no transportlīdzekļa, aizvēra vadītāja puses logu un acīmredzami gatavojās bēgt.

Transportlīdzekļa vadītājs strauji uzsāka braukt un, visticamāk, apzināti brauca virsū policijas darbiniekam, pēc kā ar spēkratu bēga projām no notikuma vietas.

Lai apturētu likumpārkāpēju, policists pielietoja šaujamieroci – trīs reizes iešāva automašīnas riepās. Savukārt dzērājšoferis uzsāka bēgšanu virzienā uz Tīnūžiem. Turpat netālu otrs likumsargs ar dienesta automašīnu panāca un apdzina spēkratu, un nobloķēja tam ceļu. Arī šoreiz pēc vairākkārtīgiem policijas rīkojumiem izkāpt no transportlīdzekļa, automašīnas vadītājs to darīt atteicās. Policijas darbinieki, pielietojot speclīdzekļus, automašīnas vadītāju aizturēja. Ņemot vērā, ka persona atteicās parakstīt transportlīdzekļa vadītāja pārbaudes protokolu, persona tika nogādāta uz medicīnas iestādi alkohola koncentrācijas asinīs noteikšanai. Atkārtotā pārbaudē vīrietim tika konstatētas 1,35 promiles.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi: par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu (par mēģinājumu uzbraukt policijas darbiniekam), par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 13.septembris 2023 8:57
1 1 Atbildēt

Auto aizceļos uz Ukrainas fronti, varbūt autovadītāju ar vajadzētu

uupis 13.septembris 2023 14:00
1 0 Atbildēt

Uz Ukrainu ceļo tikai 1,5 promiles, bet te 1,35.

Te būs tikai $+$+$+$ un gads kājām, pēc tam $+$ dakteris un tad $+$+$ autoskola un tik varēs likt tiesības.

Bet ir variants - braukt bez tiesībām un reizi pusgadā vai reizi gadā uzraujoties samaksāt 400 eur un pajāt...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti