“ROADPOL drošības dienu” laikā Valsts policijas darbinieki fiksējuši 3 300 pārkāpumu ceļu satiksmē 9

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Valsts Policija | 23.septembris 2024 16:32

Aizvadīta nedēļu ilgā Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā drošības akcija “ROADPOL drošības dienas”, kura sākās 16. septembrī un noslēdzās svētdien, 22. septembrī.

Šīs akcijas laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā, papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai, veica pastiprinātu ceļu satiksmes kontroli, īpašu uzmanību pievēršot gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem. Valsts policijas darbinieki, apturot transportlīdzekli, fiksēja 3 300 administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē, vēl vairāk nekā 12 000 pārkāpumu tika fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem.

Valsts policijas darbinieki akcijas laikā visā valsts teritorijā papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai pastiprināti pievērsta uzmanība, vai autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, tika uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana, vai autovadītāji nevada transportlīdzekli būdami alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā, kā arī pievērsta pastiprināta uzmanība mazāka aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem un pareizai pasažieru pārvadāšanai. 

“ROADPOL drošības dienu” laikā valstī kopumā notika 816 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 104 satiksmes dalībnieki. Diemžēl aizvadītajā nedēļā Gulbenes novadā, Lizuma pagastā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja četri jaunieši. Pērn šīs akcijas laikā notika 843 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 130 personas un trīs gāja bojā.

Valsts policijas darbinieki, apturot pārkāpējus, nedēļas laikā par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē ir pieņēmuši 3 330 administratīvo pārkāpumu lēmumu, kas ir vairāk nekā pērn, kad bija pieņemti 3 028 administratīvo pārkāpumu lēmumi. Lielākā daļa no visiem fiksētajiem pārkāpumiem ir bijuši ātrumpārkāpumi – par ātruma pārsniegšanu likumsargi apturējuši un pie atbildības saukuši 1 555 ātruma pārkāpējus. Tāpat šīs nedēļas laikā ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, ir fiksēts liels skaits ātruma pārkāpēju – 12 945.

Viens no rupjākajiem ātruma pārkāpumiem, kas reģistrēts akcijas laikā, bija fiksēts Liepājā, Lībiešu ielā, kur apdzīvotā vietā pie atļautajiem 50 km/h motocikla “Yamaha” vadītājs brauca ar 140 km/h, tādejādi apdraudot gan apkārtējo satiksmes dalībnieku, gan savu drošību. Jāpiebilst, ka bez naudas soda, par šādu pārkāpumi ir paredzēta transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz laiku no 12 līdz 36 mēnešiem.

Tāpat šogad akcijas laikā pieķerti 52 autovadītāji, kuri braukuši būdami alkohola reibumā, no kuriem 38 autovadītāji saukti pie kriminālatbildības. Trīs autovadītāji pieķerti braucam narkotisko vielu iespaidā, par ko arī Valsts policija uzsākusi kriminālprocesus. Vēl 17 gadījumos autovadītāji saukti pie administratīvās atbildības par agresīvu braukšanu.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 23.septembris 2024 19:01
12 0 Atbildēt

Tagad gadu varēs īpaši neiespringt, līdz nākamai akcijai, akcionāri ibio

GTD2 24.septembris 2024 8:51
9 0 Atbildēt

Viņš nepaspēja akcijā, jagaida nākamais gads tad varbūt aiztrurēs ja nebūs apsities

650 24.septembris 2024 14:22
5 0 Atbildēt

Nenē, es (mēs,..) tač nepretendējam neko samazināt.Mēs vnk uzticamies Samazinātājiem, ceram (ticam..) uz viņu tā dēvēto ProfesiOnalitāti un/vai (nedaudz,arī,vispābā) uz viņu gOdīgumu.Kā savulaik ticējām Pārtijai (turpmāk textā mūsu laikmeta prāts,gods un/vai sirdsapziņa).

Lisais pr-nieks nupat vel nesen no e-krāna nodeva skaidru zīmi visiem (visu rangu) Lohiem- esiet tik laipni nefilmējiet,nesūtiet un/vai netraucējiet Strādāt.Jūs (cien.Lohi) neesat priekš tam sertificēti.Savukārt izmanīgais dr.brrr.Ministrs (arī burtiski nesen) aicināja uz tā dēvēto "sabiedrības iesaisti" pārkāpēju fiksēšanā.Viss notiek saskaņā ar Lohu traktāta pirmā panta otrā apkš punkta trešo domājamo daļu- apstākļi un noteikumi ir jārada Tādi, lai Lohs bez advokāta vai sapņutulka līdzdalības tos pat ne sakarīgi izlasīt nemācētu,ta kur nu vēl saprast.

Jaunieši filmēja traģēdiju kaut kādā snapchata tiešraidē.Kāda vispā ir snapchata dibinātāju atbildība/par tā suuda apraidāmo kontentu? Tas tur gludiskūtais misters Pr-nieks diez (sava Darba ietvaros) kādureiz "skatās" snapčatu (tiktoku,instogrammu,feisbuku,ponthubu)?,

Kur mašīnas patiesais īpašnieks? Viņa versija? Kāda ir pusaudžu vecāku atbildība? Tie pusaudži tā PIRMOreiz brauca? Nupat tur tajā blakus dzīvoklī x-Boxu uzspēlēja un re,paskat ko - uzreiz Vadītāj iemaņas rokā! Ņemam pirmo pie mājas ieraudzīto 25gv audi (labā teh stāvoklī, ar derīgu TA) un vienkārši braucam Tumsā (miglā).Kāda ir (tuvumā nejauši pagadījušās..) polipolicijas versija? Kaut kā nedzirdam! Miglas aizsegā- jā, protttams, nu kā jau neskaitāmos iepriekšējajos līdzīgajos gadījumos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti