CSDD atklāj kampaņu par drošu ātrumu „Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!” 8

 
CSDD | 21.novembris 2013 16:50

Pirmdien, 2013.gada 25.novembrī, Ceļu satiksmes drošības padomes ārkārtas sēdē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atklās kampaņu „Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!”. Tās nolūks ir vērsties pret nedrošu ātru un agresīvu braukšanu, kas īpaši riskanta ir laikā, kad parādās pirmais sniegs un apledojums.

Brauc ar prātu. Paliec dzīvs! Foto: Publicitātes attēls

Šā gada novembris Latvijā ir bijis viens no asiņainākiem mēnešiem pēdējo trīs gadu laikā – uz ceļiem bojā gājuši jau vairāk nekā 20 cilvēki. Daudzu traģēdiju iemesls šajā tumšajā, sliktas redzamības laikā ir arī ātruma pārsniegšana, nepareizi izvēlēts ātrums vai straujš apdzīšanas manevrs. Kopumā šogad 30 traģēdijas uz Latvijas ceļiem notikušas tādēļ, ka nav ievērots vai izvēlēts atbilstošs ātrums.

Kampaņu organizē CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta – apdrošināšanas sabiedrība ERGO un SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia”. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem. 

 
Visi komentāri
 
HC 21.novembris 2013 17:44
3 1 Atbildēt

Bildīte nepareiza. Būs gadījumi kad 180 būs pilnīgi droši un citi gadījumi, kad 90 - pilnīgs vājprāts. Administratīvi noteiktajiem ātruma ierobežojumiem nav nemazākās saistības ar drošu ātrumu.

vārds 21.novembris 2013 23:08
0 0 Atbildēt

Uz koplietošanas ceļiem tā nebūs nekad! Jo tur jebkurā brīdī var parādīties cits satiksmes dalībnieks un saskaņā ar 6.CSN punktu tam ir tiesības uzskatīt, ka visi pārējie arī ievēro noteikumus.

Kanibaals 21.novembris 2013 23:48
1 0 Atbildēt

Mjā galvu reibinošie 100km/h

Brauciet prātīgi 21.novembris 2013 22:46
0 1 Atbildēt

Atbalstiet iniciatīvu “Par saprātīgu atļauto braukšanas ātrumu“

manabalss.lv/par-nepamatot...e=all&type=top

un izsakiet savu viedokli portālā “mana balss”.

Aigarcix 21.novembris 2013 23:09
0 0 Atbildēt

Un kā tā akcija izpaudīsies?Katram mentu pie pakaļas pieliks?

aste 22.novembris 2013 0:43
1 3 Atbildēt

Ir pāris idejas kampaņām:

1. Mācīt braukšanas kultūru un bargi sodīt par tās neievērošanu. Piemēram - nekad un nekur nevilkties pa kreiso joslu; nebraukt uz 71km/h tur, kur atļautais ātrums ir 90; necensties kādu, kas apdzen, neielaist savā joslā;

2. Neskaitīt pie satiksmes negadījumiem ar letālu iznākumu tos, kur nejēgas gājēji pakļūst zem riteņiem, bet tā vietā veikt gājēju apmācību un nekad neteikt, ka uz pārejas viņiem ir priekšroka; (lai runātu par priekšroku ir jābūt samērojamām svara un ātruma kategorijām, gājējs neapšaubābi ir lēnāks un vieglāks) CSN ievērošanau kontrolē policija, ne gājējs, kurš svēti pārliecināts, ka ir redzams un ka tam ir priekšroka.

3. Nolasīt no ceļiem ap 50% nevajadzīgo ceļa zīmju un no atlikušājām vismaz pusi aizvietot ar atbilstošām situācijai.

4. Izslēgt luksoforus, kuri neuzlabo transporta plūsmu, bet kavē to.

Varu derēt, ka letāli iznākumi samazinātos 3x...

anonimikis 22.novembris 2013 10:22
1 0 Atbildēt

Ja pa kreiso joslu brauc uz 70 tur, kur atļauts 50 - tad ir ok? Nu uz salenieka centra virzienā, piemēram?

andz 22.novembris 2013 18:12
0 0 Atbildēt

Nja, tipisks snobiskais autobraucējs. Tu vai tavi radinieki nekad nekļūst par kājāmgājējiem? Īstenībā jebkura neaizsargātāka satiksmes dalībnieka notriekšana būtu automātiski uzskatāma par autobraucēja vainu, kā tās ir daudzās civilizētās valstīs. Arī atstarotāju neesamība, ja notriektais tiešām nav kaut kur uz ceļa vidus nav attaisnojums. Punkts ! Nevari saskatīt, novērtēt situāciju - nebrauc.

Un kā tieši tev traucē tie 71 km/h uz ceļa, kur atļauts 90? Tādu apdzīt var 10-20 sekundēs. Traucē tieši visādi uz 85 km/h braucēji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti