Pašreizējā kārtība, kā tiek piemērots sods par auto stāvēšanu nav pareiza (+ video) 18

 
iAuto | 27.aprīlis 2014 11:16

Ko un kā sodīt par automobiļa novietošanu pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus? Automobiļa īpašnieku vai personu, kas veica pārkāpumu?

Šis ir jau trešais līdzīga rakstura spriedums gada laikā.

Jautājums tomēr ir diskutabls, jo mēs taču neesam ieinterisēti, ka visi tagad sāk likt automobiļus, kur pagadās. Vai policistam tagad jāgaida autovadītājs, kurš nāk pēc sava, neatbilstoši noteikumiem, novietotā auto? 

Savu viedokli par šo situāciju lūdzu rakstīt komentāros!

 
Visi komentāri
 
solaris 27.aprīlis 2014 11:27
7 0 Atbildēt

Diskutabls jautājums ir par to, vai var vēsā purnā ilgstoši stāvēt da pilnīgi jebkurā vietā, reāli traucējot intensīvu satiksmi vai gājējus uz ietves, ja vien ir ieslēgtas avareikas. Piemēram, uz K.Barona ielas pretī Dabas muzejam, kur apstāties aizliegts, divi limuzīni ar šoferiem pie stūres ilgstoši gaida dāmas no koncerta. Visi šiem brauc apkārt, pat municipāļi, un neko. Kaut arī visiem skaidrs, ka nekāda avārija tur nav notikusi.

Bet par šādu jautājumu, protams, diskusijas nebūs. Cilvēki vēlas diskutēt tikai tad, ja valsts kaut ko nepareizi dara. Bet ja paši uzvedas, kā lopi, tad ir princips "jo lielāks lops, jo lielākas tiesības".

LMT 27.aprīlis 2014 11:30
0 0 Atbildēt

Sen jau viss par šo izdiskutēts, veca ziņa!

Maris 27.aprīlis 2014 12:01
0 0 Atbildēt

Man prieks par Tevi!

seaman 27.aprīlis 2014 19:58
3 2 Atbildēt

Pareizi ir sodīt auto, kurš ir nomests nepa noteikumiem. Kurš apmaksā sodu ir pilnībā pajāt.

Opecis 27.aprīlis 2014 22:17
1 0 Atbildēt

Pats par sevi saprotams, kad cilvēks kuram ir autovadītāja tiesības, zin satiksmes noteikumus ! Un jeb kuram satiksmes dalībniekam, ir pilnībā jārēķinās ar to, kad jeb kurš cits satiksmes dalībnieks ievēros satiksmes noteikumus.

Tātad ari par stāvēšanu neatļautā vietā, var sodīt tikai to, kurš ir pārkāpējs, jo savukārt ja īpašnieks nav pārkāpējs, auto ir iedots lietošanā cilvēkam kuram ir autovadītāja tiesības! Jautājumi var rasties tad, ja pārkāpuma izdarītājs nav auto īpašnieks, un lieto automašīnu BEZ vadītāja apliecības !

aaa 27.aprīlis 2014 23:08
0 1 Atbildēt

Absoluuts debiilisms, kursh pieraada, ka muusu satversmes tiesa ir iestaajusies par anarhiju un bardaku :) ja ir, kas izdomaats normaali, tad tas obligaati ir jaasabojaa, tam mums valstii ir taadas instituucijas kaa tiesiibsargs un satversmes tiesa :) labaak buutu ko jeedziigu izdariijushi, lai valstii ieviestu kaartiibu, apnikusi jau muusu paarspiileetaa demokraatija - visatljautiiba

Kanibaals 28.aprīlis 2014 12:31
0 0 Atbildēt

Neesi pietiekami iepazinies ar spriedumu. Kopumā nekas nemainās vien tas, ka ir jāļauj auto īpašniekam apstrīdēt lēmumu. Pašreiz sanāk, ka tiesā jāmelo, ka esi bijis pie stūres citādi pieteikumu noraidīs. Un ja nu atklājas ka auto novietoja kāds cits, tad par melošanu tiesai ir arī pants.

sviesc 27.aprīlis 2014 23:31
2 0 Atbildēt

kaa lai pasaka, pie mums paarkaapumus veic automashiinas pashas, nevis vadiitaaji. soda protams iipashnieku nevis vadiitaaju. to vareetu saliidzinaat ar slepkaviibu manaa iipashumaa, ja slepkava ir aizbeedzis, cietumaa liks iipashnieku.

klasika ar octu, ar manu automashiinu tika izraisiits csng, vainiigais vadiitaajs visaa atzinaas un gan sodu gan atliidziibu cietushajam izmaksaaja. uzminiet kuram nokritaas bm klase un kljuva daargaaka apdroshinaashana, jaa pareizi auto iipashniekam, kuram ar negadiijumu nebija ne mazaakaa sakara.

Chankaishi 28.aprīlis 2014 4:28
5 1 Atbildēt

Paaraak daudz cilveeku saradies ar jurista izgliitiibu, kam sajeegas tomeer maz, lai saprastu taisniigu sodu. Likumu vienmeer var apiet ar liikumu, taa tie arii pie mums tiek taisiiti - jo vairaak samudzhinaati, jo lielaaka iespeeja kaadam par to skaidroshanu sanjemt pikji! sviesc- ja tu dod savu mashiinu visaadiem citiem, avaariju situaacijaas iekljuustoshiem cilveekiem, tad tikai taisniigi no apdroshinaataaju puses tev likt maksaat vairaak par vinju risku. Ja cilveeks vai uznjeemums dod lietot savu mashiinu personaam, kas paarkaapj likumus - atbildi vai pats uzliec atbildiibu tam, kursh paarkaapis! Uznjeemuma gadiijumaa - kaadas probleemas?

Vernons 28.aprīlis 2014 8:25
0 11 Atbildēt

Likums ir viens, jabūt paniskām bailēm kādam traucēt! Pie šādas zīmes vēl jo vairāk!

"Priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, ir jagarantē drošība!"

Ar šādu citātu viss kustības drošībā nostājas savās vietās!

Izskatās ka nevienam to nevajaga!

Vieglāk "ievērot distanci", tad muļķības var sastrādāt visi, kam nav slinkums!

anonimikis 28.aprīlis 2014 10:58
2 0 Atbildēt

Likumā ir jāieraksta vienkāršs punkts - auto īpašniekam ir tiesības pārsūdzēt sodu un pašam to nemaksāt, ja viņš spēj uzrādīt konkrētu trešo personu, kura tajā laikā ir lietojusi viņam piederošo automobili un ir atbildīga par pārkāpuma soda nomaksu.

IkdienasViesis 28.aprīlis 2014 13:07
2 0 Atbildēt

Šis jautājums ir sāpīgs visos laikos un visur. Sodu prakses ir dažādas , ideals varinats vēl nevienam nav zināms. Arī pts nesen iekluvu nelielā kuriozā - kamēr pie ARS poliklinikas aizgāju 50 m līdz stāvvietas čeka automatam, RS kontrolieris jau kaut ko līmēja pie mana auto loga....TĀDA situacija tiešām nav normala. Arī "dzelteno" plāksteru līmēšana tomēr prasa detalizētāku katras situacijas izvērtēšanu, nevar to procesu realizēt tik haotiski, kā tas notiek pašlaik. ST tiesneši arī paši ir autovadītāji, situaciju izprot ļoti labi. Pašlaik "plāksteru"sodi vairāk atgādina vieglu peļnas gūšanas kampaņu, nevis sakarīgu sodīšanas sistēmu par konkretu pārkāpumu.

Kaspars 28.aprīlis 2014 19:20
0 0 Atbildēt

Piemēram Īrijā sodīs auto īpašnieku.Jo visu nosaka uz kā vārda ir apdrošināšana.Ja piemēram uz Džona vārda,tad brālis Tims braukt nemaz nedrīkst.Ja būs ģimenes polise,tad braukt var visi,kuri reģistrēti polisē.Bet ja kāds no ģimenes sataisa ziepes,tad tā jau ir ģimenes iekšējā lieta kurš maksās sodu.Līdz ar to viss ir gauži vienkārši.

Protams,es jau varu iedot auto bračkam,kaut arī polise ir tikai uz mana vārda.Ja policija aptur,redz ka logā ir apdrošināšanas talons,bračka nekādas ziepes nav sataisījis,policijai aizdomas nav,tad bye,bye,laimīgu ceļu.Bet ja bračka sataisīs ziepes,tad man būs kirdik par to,ka devu auto,bračkam,ka brauc bez polises uz viņa vārda,un + vēl soda naudas par pārkāpumu.Ļoti operatīvi un vienkārši.Bet ko tur Latvijā birokrāti var mocīties,man nu nekādi nav saprotams...

Kanibaals 28.aprīlis 2014 20:12
0 0 Atbildēt

Ko gan tur daudz sarežģīt, tas kurš sodu samaksā tad arī ir jāuzskata par vainīgo.

bums 29.aprīlis 2014 9:02
0 1 Atbildēt

Manuprāt CP pieņems konkrētus pretpasākumus - liks klamburus vai evakuēs uzreiz. Tas auto īpašniekam būs daudz dārgāk! Un nevajag izrādīt sašutumu, ka tas cilvēks, kuram tu dod savu auto neprot ievērot csn! Valstij nav jāatbild par katru muļķi! Auto evakuatoriem sāksies zaļa dzīve!

rt 29.aprīlis 2014 9:09
0 1 Atbildēt

Nu tad atjaunojam veco kārtību - evakuvāciju uz paaugstinātās maksas stāvvietu. Ko tagad, auto īpašnieki, būs izdevīgāk?

Kanibaals 29.aprīlis 2014 19:30
0 0 Atbildēt

Tad atkal būs sūdzība ST. Ne jau par to bija stāsts.

IkdienasViesis 29.aprīlis 2014 16:14
0 0 Atbildēt

Vispār jau neslikta ideja par tām ģimenes polisēm, kā tas tiek praktizēts Īrijā. Protams, aktuālāk tas būtu tieši juridisko personu autotransportam, ko izmanto daudzi autovadītāji. Ģimenē jau "štrāfs" tāpat būs jāmaksē ģimenes galvam. Bet ja reali, laba iespēja uz tml.idejas rēķina būtu "uzvārīties piķī" apdrošinātājiem. Bet , liekas problēmas CP, kuriem būtu jākontrolē process -lai auto izmantotu tikai polisēs minētās personas. pašlaik viss notiek samērā mistiski un nekontrolēti. Mani auto visi ir reģistrēti uz mana vārda.Tā kā biografija man ir tīra- neviena cracha 37 gadu laikā, visi mani auto OCTā iet uz 17 bonus/malus grupu (vislētākās polises), arī KASKO ir ar līdzīgām atlaidēm. BET, tajā pašā laikā, manus auto izmanto arī mana meita ar autovadītāja stāžu 4 gadi un viņas draugs. Protams, jauniesi ir labi un pratigi autovaditaji, es viniem uzticos. Notiks jauniesiem reiz kada ziepe, mana biografija bus by,by...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti