BTA maija un Līgo svētku svinētājus ar automobiļiem nogādās mājās 11

 

Foto: iAuto.lv

BTA | 29.aprīlis 2014 11:50

Statistika liecina, ka svētku laikā būtiski pieaug autovadītāju skaits, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, vadot automašīnu alkohola reibumā. Nereti šādas rīcības rezultāts ir ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem vai pat bojāgājušajiem.

Lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kas tiek izraisīti, vadot automašīnu alkohola reibumā, kā arī rūpējoties par ceļu satiksmes drošību kopumā un aicinot atturēties no automašīnas vadīšanas alkohola reibumā, apdrošināšanas sabiedrība „BTA Insurance Company” SE (turpmāk – BTA) „Pilna servisa OCTA” klientiem – svētku svinētājiem maija svētku, Līgo svētku un Jāņu laikā nodrošinās transportēšanas pakalpojumus, nogādājot svinētājus un viņa transportlīdzekļus nepieciešamajā galamērķī.

Vairāku gadu statistika un BTA ekspertu pieredze liecina, ka svētku laikā pieaug ne tikai autovadītāju – ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaits, kuri sēdušies pie automašīnas stūres alkohola reibumā, bet arī palielinās smagu ceļu satiksmes negadījumu risks, kuru iemesls ir automašīnas vadīšana alkohola reibumā. Saskaņā ar Valsts policijas statistiku pērn kopumā alkohola reibumā aizturēti 4312 autovadītāji, kas ir par 101 aizturēto autovadītāju vairāk nekā 2012. gadā (4211 autovadītāji).

Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati apliecina skaudro statistiku – 2013. gadā uz Latvijas ceļiem 3489 ceļu satiksmes negadījumos cietuši cilvēki un no tiem 211 negadījumus izraisījuši autovadītāji alkohola reibumā, kas ir par 37 negadījumiem vairāk nekā 2012. gadā. Ja līdz 2012. gadam bija novērojama pozitīva tendence, proti, ik gadu samazinājās tādu ceļu satiksmes negadījumu skaits, kurus izraisījuši autovadītāji alkohola reibumā un kuros cietuši cilvēki, tad pērn šī tendence mainījusies – 2013. gadā salīdzinājumā ar 2012. gadu šādu negadījumu skaits ir pieaudzis.

Aicinot autovadītājus atturēties no automašīnas vadīšanas alkohola reibumā un rūpējoties par ceļu satiksmes drošību kopumā, BTA papildinājusi „Pilna servisa OCTA” pakalpojuma klāstu, iekļaujot transportēšanas pakalpojumu izdevumu segšanu pavasara un vasaras svētku dienās. Lai pēc svētku svinēšanas autovadītāji neriskētu sēsties pie automašīnas stūres alkohola reibumā, bet nokļūtu nepieciešamajā galamērķī, svētku dienās – maija svētkos (no 1.maija līdz 5.maijam), Līgo svētkos un Jāņos (no 21.jūnija līdz 24.jūnijam) – BTA nodrošinās klienta un viņa trīs ģimenes locekļu vai draugu nogādāšanu uz vienu klienta norādīto adresi 30 km attālumā, kā arī nodrošinās transportlīdzekļa transportēšanu līdz nepieciešamajam galamērķim, lai vēlāk nebūtu jālauza galva par auto nogādāšanu mājās.

Evija Matveja, apdrošināšanas sabiedrības „BTA Insurance Company” SE Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktore: „Statistika liecina, ka, baudot svētku brīvdienas, cilvēki nereti rīkojas pārgalvīgi un riskē, sēžoties pie automašīnas stūres alkohola reibumā, turklāt nereti pat tad, kad automašīnā atrodas bērni un citi ģimenes locekļi. Autovadītāji, būdami alkohola reibumā, uz ceļa nespēj objektīvi novērtēt situāciju, viņiem zūd koordinācijas un uzmanības koncentrēšanas spēja, kā arī palēninās reakcija. Arī mūsu pieredze liecina, ka ceļu satiksmes negadījumi, kas tiek izraisīti, vadot automašīnu alkohola reibumā, nereti ir ar ļoti smagām sekām, kuros ne tikai būtiski cieš spēkrati, bet arī autovadītāji un transportlīdzekļa pasažieri. Pārgalvīgie autovadītāji neapzinās šīs sekas."

"Jāatzīmē, ka situācijā, kad ceļu satiksmes negadījumu izraisa autovadītājs alkohola reibumā, apdrošināšanas sabiedrība OCTA apdrošināšanas ietvaros atlīdzību summu, kas izmaksāta ceļu satiksmes negadījumā cietušajām personām gan par transportlīdzekļiem radītajiem bojājumiem, gan personām nodarītajiem miesas bojājumiem, personu mantai radītajiem bojājumiem, personu ārstēšanu u.tml., piedzīs no pārgalvīgā ceļu satiksmes negadījuma izraisītāja. Piedāvājot taksometra pakalpojumus svētku laikā „Pilna servisa OCTA” klientiem, ļoti ceram, ka tas atturēs pārgalvīgos autovadītājus no vēlmes riskēt ar savu un savu līdzcilvēku dzīvību!”

Transportēšanas pakalpojumu izdevumu segšanu līdz 40 eiro apmērā BTA nodrošinās klientiem, kuri „Pilna servisa OCTA” polises ar apdrošināšanas periodu – 12 mēneši būs iegādājušies laikā no šī gada 1. aprīļa līdz 24. jūnijam. BTA klienti transportēšanas pakalpojumu nokļūšanai vajadzīgajā adresē 30 km attālumā Latvijas teritorijā varēs izmantot vienu reizi „Pilna servisa OCTA” apdrošināšanas polises darbības laikā maija svētkos laika periodā no 1. maija līdz 5. maijam (Darba svētki, Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena), kā arī Līgo svētkos un Jāņos laika periodā no 21. jūnija līdz 24. jūnijam.

 
Visi komentāri
 
LMT 29.aprīlis 2014 10:54
0 0 Atbildēt

Labs, BTA radina visus kārtīgi pieliet seju un braukt!

LMT 29.aprīlis 2014 12:18
0 0 Atbildēt

Mājās, pālī ar mazaratī...

drrr 29.aprīlis 2014 12:44
1 0 Atbildēt

Jāņos mājās ar Mēsluratiem!

Jānis 29.aprīlis 2014 14:20
1 1 Atbildēt

Forši, es 10 gadus jau pērku OCTA un CASCO savām 2 automašīnām pie BTA + dzīvokļa un mājas apdrošināšanas un visai ģimenei nelaimes apdrošināšanas un man nepienākas nekas - viss ir tikai fokusēts uz jaunajiem klientiem un jaunie klienti redz saņem dažādus labumus, bet vecajiem nepienākas nekas. Neko, apsveicu BTA ar viena laba un lojāla klienta pazaudēšanu, jo nākošās polises pirkšu citur. Tā tik turēt!!!

Kļaviņš 29.aprīlis 2014 15:28
1 0 Atbildēt

droši vien, ka Tev ne reizi nav sanācis griezties BTA atlīdzību daļā ;) pamēģini

GB12 29.aprīlis 2014 22:59
0 1 Atbildēt

Kļaviņam - nav tik traki... vairs nav... pēdējā laikā BTA izmaksu procesus ir diezgan būtiski uzlabojuši... tiesa gan, lai atgūtu reputāciju, kādam laikam vēl jāpaiet.

iAuto 30.aprīlis 2014 8:40
0 0 Atbildēt

Man BTA bija viens gadījums 2002. gadā, jāatzīmē, ka tad viss bija korekti. Ar nekustamo īpašumu ir divas pieredzes ERGO - viss korekti un bojātas sētas gadījums Gjensidige, par ko es varu teikt tikai vienu lietu - metiens, ļoti neapmierināts un vairs neapdrošinos pie šī kantora.

GB12 29.aprīlis 2014 22:57
0 1 Atbildēt

Nu, un ko tad tu tajā "citur" iegūsi?

andzins1111 30.aprīlis 2014 13:32
0 0 Atbildēt

Ir kādam rēali pieredze ar to pilnā servisa OCTA un palīdzību uz ceļa bijusi? Es jau vairākas reizes esmu to ekstru nopircis, bet nav gadījies izmantot.

murka 14.maijs 2014 13:59
0 0 Atbildēt

Man paziņai bija-lidostā mašīnai gaudoja signalizācija un nevarēja apturēt, neviens klausuli necēla,kad zvanīja un atlika vienīgi paļauties uz laipnajiem vīriešiem lidostā!

Paldies viņiem!

Extra 23.augusts 2014 17:25
1 0 Atbildēt

Es iesaku izmantot nebraucdzeris.lv pakalpojumus. Pārbaudītas vērtības 10.gadu garumā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO)

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 23

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti