Zivtiņš avāriju mazināšanā rosina liegt jauniem šoferiem braukt ar jaudīgiem auto 46

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.augusts 2015 10:55

Satiksmes drošības uzlabošanā uzsvars jāliek uz šoferu izglītošanu un autovadītāju slēpto uzraudzību. Tāpat nepieciešams piemērot liegumu jauniem šoferiem braukt ar jaudīgiem auto, uzskata bijušais Ceļu policijas priekšnieks un pašreizējais pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Edmunds Zivtiņš.

Lai satiksmes drošības situāciju uzlabotu, ir jāiegulda līdzekļi, jo pašas no sevis problēmas neatrisināsies - ir jāstrādā pie policistu un autovadītāju izglītības līmeņa celšanas, stingrākas šoferu kontroles un tehnisko līdzekļu ieviešanas, kas atvieglotu policijas darbu, uzskata Zivtiņš.

"Cerams, ka valsts institūcijām ir plāns, kas tiek pildīts. Izliekot tikai ceļazīmes par stacionāro fotoradaru atrašanos, visi piebremzē un brauc atkal tālāk. Neapšaubāmi uzsvars jāliek uz slēpto uzraudzību - netrafarētajiem policijas auto un pārvietojamiem fotoradariem," norādīja Zivtiņš.

Šobrīd ar stacionāro fotoradaru ieviešanu nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija. Pavasarī Iekšlietu ministrija paziņoja, ka, lai uzlabotu satiksmes drošību, ministrija lūgs valdībai piešķirt naudu 15 pārvietojamo fotoradaru un 40 netrafarēto ceļu policijas auto iegādei. Zivtiņš uzskata, ka ar fotoradaru un tamlīdzīgu tehnisko ierīču ieviešanu jānodarbojas pašvaldībām. Soda nauda tiktu ieskaitīta pašvaldību budžetā un paralēli tiktu novirzīta arī satiksmes drošības uzlabošanai.

"Jāatzīst, ka fotoradari ir naudas pelnīšanas līdzeklis, kuram blakusefekts ir satiksmes drošība. Tā tas diemžēl ir," piebilda Zivtiņš.

Bijušais Ceļu policijas priekšnieks arī uzskata, ka būtu nepieciešams jaunajiem autovadītājiem ierobežot automašīnas jaudu, proti, autovadītājs uzreiz pēc tiesību iegūšanas nevarētu pārvietoties ar jaudīgu spēkratu. Tāpat Zivtiņš uzskata, ka līdzekļi no soda naudām jānovirza jauno autovadītāju drošas braukšanas kursiem, kur tiktu apgūtas prasmes, kas netiek mācītas parastās autoskolās.

Runājot par ceļu stāvokli, Zivtiņš norādīja, ka ceļu infrastruktūru vienmēr var gribēt labāku, taču attīstība notiek un ceļi tiek remontēti. "Neuzskatu, ka galvenais iemesls ir ceļu stāvoklis, jo satiksmes noteikumos ir skaidri pateikts, ka šoferiem jāizvēlas tāds ātrums, kas ir drošs satiksmei un atbilstošs ceļa segumam.

Zivtiņš uzskata, ka sodi par satiksmes drošības pārkāpumiem ir adekvāti, taču to palielināšana diez vai situāciju uzlabotu, jo šoferim, piemēram, ārpus Rīgas neredzot uz ceļiem policiju, rodas visatļautības sajūta. "Tehniskie līdzekļi un stingrāka kontrole liktu padomāt - ja pārkāp noteikumus, tad maksā sodu," uzsvēra bijusī policijas amatpersona.

Jau ziņots, ka šī nedēļa uz Latvijas ceļiem izvērtusies traģiska. 26.augustā uz ceļa Gulbene-Smiltene notika kravas un vieglās automašīnas sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni. Kravas automašīnu saimnieks bija noņēmis no uzskaites, savukārt automašīnas vadītājam bija liegts piedalīties satiksmē līdz 2017.gadam. Tajā pašā dienā Ķekavas novadā uz Bauskas šosejas mikroautobuss iebrauca pretējā joslā, kā rezultātā notika sadursme ar vieglo automašīnu un sekojoši ar vēl vienu mikroautobusu. Negadījumā cieta seši cilvēki, bet viens gāja bojā.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 31.augusts 2015 12:11
19 6 Atbildēt

Viena no vienkāršākajām metodēm bez jauna velosipēda izgudrošanas - vadītāja civiltiesiskā apdrošināšana. Cenas piesaiste "stāžam", pārkāpumu vēsturei un transportlīdzekļa tehniskajiem parametriem...

Ja ne ar aizliegumu, tad "ar rubli" varēs vest pie kārtības mazpieredzējušos censoņus... Gribi ar sliktu vēsturi un mazu stāžu braukt ar "superkāru" - OCTA cena kā kosmosa stacijai...

dzanks 31.augusts 2015 12:40
4 1 Atbildēt

Nebūs daudz līdzēts. Superkāru piereģistrēs uz omes vārda, kurai 50 gadu stāžs - bez avārijām un sodiem. OCTA lēta, bet brauks jauns trakulis.

Palaidniex 31.augusts 2015 17:50
1 2 Atbildēt

Tu lasīt māki vai tikai komentē pa tukšo???

OCTA nevis īpašniekam, bet VADĪTĀJAM!

Gribi braukt ar jaudīgu auto - sakārto konrētam auto vai konkrētai auto grupai savu VADĪTĀJA OCTA. Īpašnieks taču nespiež pedāļus, tos spiež vadītājs - visur blakus nebūši un garantēt par otru nevari. Tāpēc vēlreiz saku - tikai VADĪTĀJA OCTA piespiedīs katram atbildēt par savu braukšanu!

Palaidniex 31.augusts 2015 22:14
0 0 Atbildēt

Tiem, kam pavisam slikti ar saprašanu, kad apturēs milicis, kur rausiet to omi uz kuru KĀ VADĪTĀJU ir paņemta OCTA?

Ja, pie stūres sēdēs jaunēklis, kurš "visus ir apčakarējis"...

eseris 31.augusts 2015 13:05
1 0 Atbildēt

visiem "salagām" pa "Opel Kadet"

vits 31.augusts 2015 13:13
2 4 Atbildēt

Varbūt der padomāt par to, ka autovadītāja tiesības iegūt no 21 gada vecuma??

d 31.augusts 2015 14:30
24 1 Atbildēt

1. Nesaprotu, kāpēc kaut kāda SIA valdes locekļa viedoklis vispār tiek tik ļoti tiražēts.

2. Ar mazjaudīgu auto ir daudz lielākas iespējas negribot iekļūt avārijas situācijā, nekā ar jaudīgu. Jūs vēl ierosiniet stūres pagriešanas leņķi samazināt nepieredzējušiem šoferiem!

3. Lielākā problēma ir ar autovadīšanas kultūru - apzināta pagriezienu nerādīšana, līšana priekšā, steigšanās, kad var nesteigties un tamlīdzīgi. Par braukšanu dzērumā vai bez tiesībām vispār nerunāsim.

Dodiet iespējas autovadītājiem iztrakoties kontrolētās trasēs, un agresīva braukšana uz ceļiem samazināsies ļoti stipri - spriežu pēc sevis. Biežāk sakiet "paldies" tiem, kas jūs palaiž, un cilvēki būs motivētāki palaist citus, uzkrājot labās karmas punktiņus, tā vietā, lai mēģinātu visus apsteigt.

anonimikis 31.augusts 2015 15:40
0 9 Atbildēt

paldies teikšana ar avārijas gaismām būtu jāizskauž kā suga. Rīgā tā rada tikai avārijas situācijas. Piemērs - auto pirms krustojuma izgriež no benzīntanka un rāda savu "paldies". Pretimbraucošais, ja pa vidu ir cits auto redz tikai vienu pusi, to interpretē kā pagrieziena signālu un domā, ka viņa ceļš šķērsots netiks un mauc pa kreisi. Izrādās, ka paldiesotājs tomēr grib braukt taisni ...

Šādas situācijas apmēram reizi nedēļā redzu Vienības gatves - Ģimnastikas ielas krustā.

ddd 1.septembris 2015 11:12
0 0 Atbildēt

Es gan domāju, ka jāsāk ar tā plastikāta gabaliņa iegūšanu tiem vadītājiem, par kuriem neviens nesaprot, kāpēc viņi ir uz ielām.

Pie atļautā 90km/h brauc uz 70km/h vai pat 60km/h, kaut gan pēc visiem gostiem ir jāiekļaujas satiksmes plūsmā. Rezultātā tiem braucējiem, kuri brauc uz 90km/h rodas vēlme, un tā ir pilnīgi saprotama, apdzīt. Apdzīšanas momentā ātrums jau tiek pārkāpts, un rezultātā ir avārija, vai bīstams moments, protams ne vienmēr tas tā beidzas.

Un tā ir tikai viena kļūda, ko vadītāji pieļauj, vēl jau visi pagriezieni, apstāšanās, pārkārtošanās, utt.

Tā kā vajadzētu sākt ar vadītāja apliecības iegūšanu, un tad cilāt visus parējos plauktus.

Palaidniex 1.septembris 2015 20:17
0 0 Atbildēt

un bieži tādi, kas velkās būtiski lēnāk par ļauto, lai apdzenot netiktu pārkāpts ātrums?

Toms 31.augusts 2015 14:33
8 3 Atbildēt

Es uzskatu, ka tomēr problēma nav vecumā, bet gan psiholoģijai! Pēdējā laikā cik dzirdēts, avārijas izraisa nevis jaunieši, bet tieši cilvēki pālī, es uzskatu, ka ejot medicīnisko pārbaudi, vajag pastiprināt psiholoģisko pārbaudi. Respektīvi šobrīd medicinīskā izziņa ir lobēts bizness kādam, bet jēgas nekādas, pats kad gāju man pārbaudi pirms 8 gadiem, man paprasīja tikai vārdu uzvārdu un adresi, tas bija viss, un par to smaksāju 15ls, a jēga? Visa problēma ir cilvēka prātā. Ir adekvāti un neadekvāti.. vienīgais kas to spēj kaut ciknoteikt un ierobežot ir psiholoģiskais tests...

Marko 31.augusts 2015 15:38
4 5 Atbildēt

Vajadzētu, tā kā Vacija, juanie tiesību ieguvēji sāk no apaksās apdrosīnāsānas summās. un tad tiek uz augšu, kas nozīmē, visi vvrauc ar mazlitrāžas auto. :)

rt 31.augusts 2015 16:24
3 1 Atbildēt

Vai 1,4 TSI ir jaudīgs auto? Pat ar švakāko versiju var uzspiest gandrīz 200 km/h. Vai jaunais vadītājs drīkst ar šādu braukt?

Elza. 31.augusts 2015 18:11
1 0 Atbildēt

Jaudīgās mašīnās nositās ne tikai jaunie autovadītāji.

Tad liegsim visiem ar tādām braukt.

s 31.augusts 2015 18:16
3 0 Atbildēt

Kuru šīsnedēļas avāriju izraisīja jauns autovadītājs? Nevienu. Busi vispār nebija Latvijas. Viens piedzēries, nebūt ne jaunietis, bez ta auto arī nevadīja jaunietis bez tiesībām. Jaunie ir tikpat procentu neapzinīgu vadītāju cik pieredzējušo.

bbnnn 31.augusts 2015 18:18
1 1 Atbildēt

Lv celi dažas vietas ir tadi ka pat uz 70km war ielidot grāvī,jo bedres ir un sliktas kvalitates làpas. Un ka tgd remonte ceļus tas vsp vāks ar tiem akmeņiem,mašinam priekša beigtas... Nu tad lai papildus apmacibu dod pa velti,newis trako samaksu!!! Savadak stulbi ar saviem sodiem paliek...

Ess 31.augusts 2015 18:19
1 0 Atbildēt

No tā nav jēgas , labāk stingrākas pārbaudes vajag , vairāk jau psihisko.

Edgars 31.augusts 2015 18:27
1 0 Atbildēt

Smagu avāriju var arī izraisīt ar divriteni. Nedomāju, ka tas ko mainīs, ja jaunie šoferi braukās ar žiguļiem.

Marita 31.augusts 2015 18:29
0 8 Atbildēt

Ierobežot braukšanas ātrumus: ārpus pilsētām 80 km-atļautais ātrums, pilsētā atļautais braukšanas ātrumu noteikt 40 km

bmw_adict 31.augusts 2015 18:32
6 2 Atbildēt

tev domāšanu vajag ierobežot, sievietei vispār ir jābūt virtuvē nevis pie stūres

inde 31.augusts 2015 18:56
3 0 Atbildēt

kā tev savējo izdevās tik veiksmīgi ierobežot?

bmw_adict 31.augusts 2015 18:31
1 1 Atbildēt

braucu ar corollu 1.4 (86zs) trijos mēnēšos četri sodi, kopējā summa 300+eu

Pārsēdos uz e38 3.5(234zs), jau gads un neviena soda.

secinājums - sūdīgas mašīnas provocē neadekvātu braukšanu.

+jaudas kontrole? bich please jaunajam vw polo jau 143zs :D

inde 31.augusts 2015 18:55
0 0 Atbildēt

Puspajokam es ieteiktu arī tikai noteiktas markas auto,izslēdzot,piemēram BMW,ko tik ļoti iecienījuši jaunie pipari,kam pauris tukšs,bet dūša liela.

M-li 31.augusts 2015 18:57
2 0 Atbildēt

cien. zivtiņa kungs!!! Pasaules pieredze rāda, jo sliktāki ceļi valstī, jo vairāk avāriju un cietušo tajās. Ar auto PS tam nav nekāda sakara. Es zinu ka jaudīgākam auto tik pat kā nav jāspiež gāze, ātrums stabils, bremzes ceļš īsāks = drošāks. Ir sarežģītāk droši braukt ar mazjaudīgu auto.

Palaidniex 31.augusts 2015 22:17
0 0 Atbildēt

Pagaidam gan baisākās avārijas ir notikušas uz visai labā stavoklī (ja neteiktu lieliskā vai pat ideālā stāvoklī uz kopējā fona) esošiem ceļiem...

Ja ceļš ir "pārāk labs" ceļš sitās vēl trakāk...

Ja ceļš ir slikts, tad jābrauc lēnāk, nevis jāgaužās, ka kāds atļaujas kontrolēt ātrumu...

M-li 31.augusts 2015 22:47
0 0 Atbildēt

Tu domā Koksneses-Tīnūžu ceļu?

M-li 31.augusts 2015 22:55
1 1 Atbildēt

Кошмар немца!!! Piļī un piļī ntos kilometrus pa taisno bez iespējas apstāties un nu kaut vai pačurāt. Jopcik Tu zini kāpēc autobāņos taisnajos gabalos notiek visvairāk avāriju? Voot, tieši tāpēc tie tiek būvēti ar līkumiņiem, lai šoferīši nerubītos laukā un nezustu koncentrācija pie stūres. Mūsējie uzbliež smuku bet taisnu ceļu. Un var cept jaunus likumus kā pīrādziņus , bet sitīsies tāpatās.

Palaidniex 1.septembris 2015 9:33
0 0 Atbildēt

Neticēsi pleskavene, Dugavpilene sākot no,Nīcgales un Šņores ceļi ir daudz taisnāki par kokneses štrāsi

eseris 31.augusts 2015 20:22
0 0 Atbildēt

neuztver savu sāpi tik sāpīgi ...

eseris 31.augusts 2015 20:23
0 0 Atbildēt

to : inde 31.augusts 2015 18:56

Serjoga 31.augusts 2015 22:25
0 0 Atbildēt

Nav vaina superkāros. Bet gan pašos braucējos, kas sadomājušies, ka ir allstari un gāzē. Vajag ņiprāku sodu uzlikt un sapratīs nākamreiz kā braukt.

Valdis 31.augusts 2015 22:37
0 0 Atbildēt

Atkarībā ko domā zivtiņa kungs ar mazjaudīgiem auto. Mazākās motora tilpums? Jaunietis nopirks sx200 1.8 motorīts 200 pāri zirgu un spridzinās kā negudrs.

anonimikis 31.augusts 2015 22:59
0 0 Atbildēt

no kura laika jaudu mēra litros? SI mērvienība ir kilovats. ierobežojumu var noteikt pēc koeficienta kilowati pret pilnu masu. un viss būs godīgi ;)

livs 31.augusts 2015 23:37
0 0 Atbildēt

Viss būs godīgi tikai tad ja viņi tik tālu aizdomāsies, ka 100Zs džipam nav tas pats, kas 100Zs sporta kupejai. Šī ir pirmā reize, kad dzirdu ka kāds šajā sakarā piemin auto masu.

Palaidniex 1.septembris 2015 9:34
0 0 Atbildēt

Apskati A1 kategorijas ierobežojumus un sapratīsi, ka spēj gan

livs 1.septembris 2015 0:31
0 0 Atbildēt

Līdz galam nevaru izprast jēgu no auto jaudas ierobežošanas (jo publiskās personas , kas to ierosina, to dara tirgus sievu līmenī) - paņemam pa piemēru 95. gada ford fiesta(www.autoevolution.com/cars/ford-fie...doors-1995-11i - mazākjaudīgu slinkums meklēt):

- jauda: 50Zs. Ierobežosim jaunos braucējus ar auto līdz 50Zs? Diezvai!

- maksimālais ātrums: 140km/h. Drošs? Diezvai! Kas gribēs skriet, neskries? Nu nebūsim naivi!

- jaudas/svara attiecība 50/860 nosaka galvenokārt paātrinājumu: 0-100km/h turpat 20 sekundes. Jauniem braucējiem vajag 2 reiz vairāk laiku, lai iekļautos plūsmā tikai dēļ tehnikas - droši? Diezvai!

djego 1.septembris 2015 0:52
0 0 Atbildēt

Kas ir braukuši tie arī brauks.Tas neko nemainīs!!!

Andris 1.septembris 2015 6:38
0 0 Atbildēt

Pēc pieredzes!

Esmu uk jau 2 gadus. Kā jau jaunie braucēji negribot maksāt pāris tūkstošus mēnesī, nekas cits neatliek kā braukt ar mazjaudīgām automašīnām! Un līdz ar ko ja ir kāda avārija tad tA vienmēr ir bijusi jaudīga mašīna ko vada jaunietis.

Takā piekritīšu ka vajadzētu uzcelt cenas apdrošināšanaï, kamēr spēsi atļauties apdrošināt jaudīgu auto, tikmēr jau jaunības trakums būs pārgājis.

Pats kā labs piemērs nebūšu, jo braucu ar jaudīgu auto, bet līdz ar to maksāju mēnesī apdrošināšanā vairāk kā Latvijā mana vecuma jaunieši divos gados. Un ja tomēr gribas biski pa trakot tad aizbraucu uz trasi.

Raimonds Cacurs 1.septembris 2015 7:03
0 0 Atbildēt

Bezjēdzīgs priekšlikums - jaunajiem šoferiem aizliegt braukt ar jaudīgiem auto. Labrīt!!! Ne jau jauda nosaka to cik ātri brauks auto, bet gan jaudas un masas attiecība. Laikam cilvēkiem par to nav izpratnes. Tas nozīmē ka auto kuram ir 100 zirgspēku var būt tikpat dinamisks kā auto ar 300 zirgspēkiem un vēlreiz Labrīt!!! Tad jau nākamais solis būs, ka nevajadzēs tiesības vispār, vienkārši, lai cilvēki brauc ar mazlitrāžas auto un drošība būs garantēta??!!! Problēmas uz ceļa var sataisīt ar ar II Golfu kuram ir 1,6 dīzeļmototrs! Viss ir vienkārši - tiesības nevajag dalīt visādiem tirliņiem. Procesam kā tiek iegūtas tiesības ir jābūt krietni garākam, sarežģītākam un noteikti ir jābūt psiholoģijas testam vai kādam citam pārbaudījumam!

Lev 1.septembris 2015 8:54
1 0 Atbildēt

Kad tiks izveidotas normālas 4joslu autostrādes, tad avārijas arī ies mazumā eksponcionāli.

Jānis 1.septembris 2015 9:59
3 0 Atbildēt

Statistiku Zivtiņa kungam jāpaskatās par noteikumu pārkāpējiem. Problēma ir kopējā braukšanas kultūrā valstī, nevis jauniešos vai jaudīgos auto. Drošas braukšanas pamatprincipus, kā tos jau māca Drošas braukšanas skolā būtu jāmācās un jāizmēģina drošā poligonā katram jaunam un arī vecam auto vadītājam un tam būtu jābūt OBLIGĀTAM pasākumam, kas arī uzlabotu vadītāju pieredzi un kopējo satiksmes drošību.

REXX 1.septembris 2015 11:57
0 0 Atbildēt

Diemžēl, šo nelasa tie, kam tas būtu tiešām jādara- mērķauditorija.

par to pašu 1.septembris 2015 18:51
1 0 Atbildēt

Gribu piekrist Jāņa viedoklim-problēma mūsu valstī ir tieši braukšanas kultūrai un arī noteikumu neievērošanai.

Dažs labs uz ceļa rīkojas tā, kā pašam patīk, un nekādi noteikumi nepastāv!Apdzīšanas notiek neatļautās vietās(pat uz pārbrauktuves),tad bezkaunīgi jāiespraucās citiem pa vidu!

Ja ir lielāks auto,tad arī stāvlaukumos izbraukšanas -iebrauksanas noteikumi te lieki.Stop zīmes un sarkanā gaisma pārbrauktuvē arī daudziem ir sveša lieta,skrien pari pirms vilciena gan autobusi,gan kravas auto,busiņi utt.Ceļu stāvoklis mums nav tas labais,bet problēma ir ar autovadītaju galvām un atbildību vienam pret otru!!!

Palaidniex 1.septembris 2015 20:24
0 0 Atbildēt

Ja Vācijā taisi uz bāņa sūdus - par tevi noziņo un drīz par Tevi painteresējas CP ekipāža.

Gribās izskaust bezkauņas? Atļaujiet vadītāju sodīt pamatojoties uz videoreģistratora ierakstiem, kā arī piedāvājiet sodzu dzēšanu, daļu soda naudas vai kā savādāk ieinteresējiet dalīties ar videomateriāliem. Jā būs šausmīgi nepatīkami, daudziem, lai neteiktu, ka lielākajai daļai, bet... Humānām metodēm kārtību neieviesīsi. Būs draudi, škandāli, vēlme aizliegt šādu metodi, bet, toties uz ceļa ātri vien ieviesīsies kārtība....

Pretīgi, zemiski, bezkaunīgi, bet - citādi šķiet nevar. Jo esot būt godīgam vadītājam nozīmē būt muļķa lomā visādu vernonu, bezkauņu, biezo un ņeķerpilu priekšā...

Un jā, ja tā padomā - soda naudu ari var vienkārši diferencēt - ir taču valstī braucamrīku muitas katalogs ar aptuvenajām vērtībām - no tā uzrīkot koeficientu un ar to reizināt pārkāpuma pamatsodu. Valsts numurs nozīmē auto marku modeli un gadu var uzzināt, pareizinam ar auto "kadasta" vērtību un miers mājā!

J 2.septembris 2015 0:10
0 0 Atbildēt

manuprat bezjēdzigs varijants! tādi likumi ir īrijā, kur jaudīgu auto iegadāties jauns autobraucējs nevar jo nav vajadzīgā stāža! Bet tas likums neaizliedz auto tūningu, tas ir 1.6 motoriti ko var atļauties pēc likuma saskrūvet uz nu kādiem 150hp vai 2.0 nu tā pari 200hp ja ir ļoti liela vēlešanās ātri pabraukt! Jautājums Zivtiņam, kā taisies kontrolēt auto jaudu? kaut vai taja paša tehniskajā apskatē, būs jāuzstāda papildus aprīkojums jaudas pārbaudei ( tas ir manuprāt)! un vispār kā tas ir jaudīgs motors? manuprā jaudīgs motosr varētu būt sākot no kadiem 300hp un uz augšu! Bet no jebkuras auto rūpnicas standarta auto neskaitas ar 300hp! kāda jēga kautkam tādam vispār? auto jauda nav vainīga, vadītāju psihika ir pie vainas! jāsāk butu ar ceļu policiju, kuru uz autoceļiem nu nevar tik bieži sastapt! bet te atkal valdibai būs mīnusi, ja policijas auto biežākt sāktu kursēt nevis krūmos stāvētu! Zivtiņa kungam jairdomā kāds cits, labāks risinājums šaja situācijā, nevis mēgināt nošpikot no citu valstu likumdošanas!

jānis 2.septembris 2015 12:26
2 0 Atbildēt

Tie sodi neko nedos, un arī bargi nav vajadzīgi , auto ieved latvijā strauji utt. vnk latvijas ceļi sāk palikt par mazu ,ir jabūvē ceļi jeb bāņi , 2 joslas vienā virzienā, nevajag nekādas jaudas ierobežot jo ar mazāku dzinēju grūti apdzīt un risks klūst lielāks, apdzīsi vai nē. Ar jaudīgu auto var paļauties.Sodi neko nedos ,manas domas jabūvē ceļi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti