Neļauj sevi pārsteigt - sagatavo auto aukstajam laikam 3

 

Foto: iAuto.lv

Statoil | 13.oktobris 2016 10:01

Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka tuvākajās dienās gaisa temperatūra naktīs aizvien biežāk noslīdēs zem 0 grādiem.

Lai aukstais laiks un temperatūras izmaiņas neietekmētu braukšanu, Statoil degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs iesaka laicīgi parūpēties par savu automašīnu.

Bākā atbilstoša degviela

Visās Statoil degvielas uzpildes stacijās Latvijā jau pieejama 0. arktiskās klases dīzeļdegviela, kas piemērota braukšanai līdz pat - 20 °C. “Sasniedzot temperatūru zem - 10 °C, automašīnas tvertnē būtu jābūt tikai arktiskajai degvielai, nevis dažādu degvielu „kokteilim”. To ievērojot, iespējams izvairīties no parafīna kristālu veidošanās un filtru aizsprostošanās, kas var veicināt, piemēram, auto apstāšanos lielā salā,” skaidro Titovs.

Pārbaudiet degvielas filtrus! Pārliecinieties, vai degvielas padeves sistēma, it īpaši degvielas filtri, ir savlaicīgi nomainīti un tīri. Gan tajā, gan bākā nedrīkstētu būt vasaras degvielas paliekas, kas zemā temperatūrā sabiezē un aizsprosto filtru, neļaujot iedarbināt auto.

Vēl viens automašīnu bieds rudenī ir kondensāts, kas veidojas tukšā automašīnas bākā. Tas, pārsvēršoties ūdenī un nokļūstot degvielā un filtrā, var sasalt un apturēt dzinēja darbību, tāpēc bāku labāk turēt pēc iespējas pilnāku. “Virkni problēmu var atrisināt arī degviela ar kvalitāti uzlabojošām piedevām. Statoil milesPLUS sastāvā esošie cetāna uzlabotāji atvieglo dzinēja iedarbināšanu tieši aukstajā laikā,” papildina Titovs.

Pārliecinies par auto tehnisko stāvokli

Būtiski rudens un ziemas mēnešos parūpēties arī par braucēju drošību, tāpēc tumšajā un aukstajā laikā īpaša uzmanība jāpievērš redzamībai. Gatis Titovs aicina pārbaudīt logu slotiņas un to, cik gaišu ceļu rāda lukturi. Tāpat jāvelta pāris minūtes, lai pārliecinātos vai vasaras logu šķidrums nav jāaizvieto ar ziemas, un vai mašīnā pēc vasaras ir atgriezies ledus skrāpis.

Oktobris ir laiks, kad autovadītāji var uzsākt pāreju uz ziemas riepām. “Jāapzinās, ka laikam kļūstot vēsākam, samazinās arī vasaras riepu priekšrocības. Katram autovadītājam nepieciešams izvērtēt savus braukšanas paradumus un atbilstoši tiem izvēlēties riepas, kas ievērojami uzlabos gan drošību uz ceļa, gan degvielas ekonomiju,” norāda G.Titovs.

Apkopojot, atgādinām:

-          savlaicīgi pārejiet uz arktisko dīzeli

-          pārbaudiet degvielas filtrus, logu slotiņas un šķidrumu, lukturus un ziemas riepas

-          turiet bāku pilnu

-          izvēlieties degvielu ar piedevām!

 
Visi komentāri
 
anonimikis 13.oktobris 2016 10:13
0 0 Atbildēt

Ko nozīmē var uzsākt? Zem 5 grādiem vasarenēm gumija ir cieta un bremzēšanas efektivitāte daudz sūdīgāka par pašām lētākajām ķīniešu ziemenēm.

es 14.oktobris 2016 13:13
0 0 Atbildēt

Praktiķi saka, ka šis esot krietni pārspīlēts. Un vēl es gluži labi atceros kā visu ziemu mierīgi ar vasarenēm braukāju. Nevienas avārijas. Sajūta ir, ka ziemenes ziemā ir par kādiem 20% labākas kā vasarenes un arī kā nu kuras (taspats ar vasarenēm - ir tādi profili, kas ziemā vnk nav braucami)

esad 13.oktobris 2016 21:43
1 1 Atbildēt

Debīla statoil reklāma...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO)

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti