Belte: LTV nepieciešams raidījums par ceļu satiksmes drošību 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.februāris 2017 9:51

VAS "Latvijas Televīzija" (LTV) ir vajadzīgs raidījums par ceļu satiksmes drošības jautājumiem, intervijā aģentūrai LETA, komentējot LTV lēmumu pārtraukt demonstrēt neatkarīgā producenta SIA "Zebra TV" satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu "Zebra" saistībā ar Rīgas domes apmaksātu raidījumā izvietotu reklāmu, sacīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

"Raidījums par ceļu satiksmes drošības jautājumiem ir vajadzīgs. Ja vairs nebūs šī raidījuma, tad pēc kāda laika pie jautājuma būs jāatgriežas. Vai tā būs "Zebra", vai šāds raidījums būs jāveido mums pašiem, vai būs kaut kas cits vai nebūs nekā, rādīs laiks," teica Belte, piebilstot, ka LTV valde šajos jautājumos nevēlas iejaukties un attiecīgā lēmuma pieņemšana būs satura redakciju kompetencē.

Viņš pauda uzskatu, ka neatkarīgais producents SIA "Zebra TV" nerīkojās pareizi, veidojot 11.janvāra raidījumu. "Ja [Rīgas mēra Nila] Ušakova kungs katru gadu brauktu ar sniega šķūrējamo mašīnu un tas būtu normāls dienas kārtības jautājums, tad šādas reakcijas nebūtu. Savukārt, ja tas notiek kūsājošas politiskās aģitācijas laikā un vēl ir parakstīts līgums par informācijas izvietošanu, tad es esmu skeptisks, vai šādai formai ir jābūt. Turklāt, kā es saprotu no saviem kolēģiem, tad sarunas par šīm tēmām ar "Zebras" veidotājiem ir bijušas vairākkārt, un šis ir rezultāts jau vairākkārtīgiem signāliem par attiecīgo tēmu," teica Belte.

Jau ziņots, ka LTV ir pārtraukusi demonstrēt satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu "Zebra", ņemot vērā raidījumā izvietotu RD apmaksātu reklāmu, kas atbilstoši starp LTV un "Zebra TV" noslēgtā līguma nosacījumiem bija liegts.

LTV komunikācijas direktore Dace Jansone iepriekš informēja, ka 2017.gada 11.janvārī raidījumā "Zebra" tika izvietota RD apmaksāta informācija, ko paredzējis starp domi un "Zebra TV" noslēgts iepirkuma līgums. Līdz ar to ir pārkāpts starp LTV un "Zebra TV" 2016.gada 28.jūnijā noslēgtā raidījuma raidtiesību licences līgums, kas nosaka, ka producentam nav tiesību prasīt un saņemt no fiziskām vai juridiskām personām samaksu par piedalīšanos raidījumā.

Tāpat vēstīts, ka šogad 11.janvārī televīzijā vērojamajā raidījumā "Zebra" pie sniega tīrītāja stūres bija sēdies Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, bet pasažiera vietu ieņēma Ušakovs. Raidījumā abas amatpersonas stāstīja par ielu tīrību Rīgā ziemas sezonā. Raidījums sociālajā tīklā "Twitter" izraisīja plašu rezonansi saistībā ar bažām, ka Jakrins vadījis sniega tīrītāju nepiesprādzējies. Tāpat izskanēja aizdomas, ka raidījums bijusi apmaksāta Rīgas domes reklāma.

 
Visi komentāri
 
Vernons 16.februāris 2017 9:54
7 17 Atbildēt

Un ko apspriedīsim šajā raidījumā? Kā izsmalcināti turpināt noziedzīgu politiku ceļu satiksmē! Un kurš uzņemsies risku nosaukt lietas īstos vārdos? CSDD piekopj noziedzīgu politiku ceļu satiksmē, ceļu policija to cītīgi uzrauga un neiebilst, ka CSN sastāv no vienas vienīgas frāzes: "Ievēro distanci"! Padomju laikā pie katras vārtrūmes bija uzraksts: "Sargies auto"! Ja CSN neatbilst CSL 19. panta 3. punktam, loģikai, fizikas Likumiem un Vīnes konvencijai par ceļu satiksmi, tad par kādu kustības drošību Jūs vēlaties sapņot.

"Katram priekšā esošam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, bija, ir un būs jāgarantē drošība"! Kuram šāda pieeja satiksmes drošībai nav pieņemama?

:) 19.februāris 2017 16:42
0 1 Atbildēt

Un katram pakaļā braucējam kā ercenam ir viss tas jāpaģēr, jāizmanto un pa priekšu braucējam nekas nav jāgarantē?

Nu nu, Vernon, sareibuši cilvēki vismaz izguļ dzērumu un pēc dienas divām ir atkal normāli...

anonimikis 16.februāris 2017 10:33
22 2 Atbildēt

Raidījums ir vajadzīgs. Bet ne kā reklāmu katalogs Timrota izpildījumā.

gunbox 16.februāris 2017 15:27
8 9 Atbildēt

Uz šo brīdi neredzu nevienu ar kaut minimālām zināšanām un korektiem, pārdomātiem tekstiem, izņemot Timrotu. Nevis sadzejotiem pēc viena šablona, kā tas notiek AutoZiņās, bet no cilvēka nākušiem arī ar subjektīvu viedokli, nevis vispārpieņemtu. LV televīzijā tādi kā Timrots, Domburs ir aizsargājama suga. Reti kurš savu viedokli var publiski, netīcot kājām.

Kanibaals 16.februāris 2017 20:26
5 1 Atbildēt

Timrotam laiks pensijā, pārāk ērti iekārtojies, auto raidījums, kur puse laika reklāma.

Vecis 16.februāris 2017 16:59
4 9 Atbildēt

Reizes trīs noskatijos to skandalozo Zebras raidījumu. NU NEREDZĒJU es tur nekādu reklāmu!!! Ja paņem domes priekšnieku aiz piedurknes, iesēdina šķūrē un liek atbildēt uz neērtiem jautājumiem , vai tā IR REKLĀMA? Saskatu tikai , ka Ivariņš Blete, (vai kā tur), nu tas pelēkais NEKAS gribēja dikti pareizs izskatīties! Tā noēda arī Domburu, Sudrabu, tagad ēd Kaimiņu.Jaunalksne dūšigi atspārdījās, bet, par kādu cenu?....Katram jau var kaut ko atrast....Sevišķi, ja meklē otra acī....

650 16.februāris 2017 20:01
0 0 Atbildēt

Lai tie PT nīdēji nosauc 3 uzvārdus- KURŠ BŪS ?

Tie muldoņas, kam viens pats jau runasveids velk uz kkādu tirgusbābas vai produktu izplatītāja manieri ?

Kurš viņu muldēšanā klausīsies ik nedēļu nākamos 20g un par ko viņi mums stāstīs ?

Vernons 17.februāris 2017 9:19
1 1 Atbildēt

Raidījumam jābīda drošas satiksmes ideoloģija. Publikācijai presē nav juridisks spēks. Bet muļķības stāstīt arī nav prāta darbs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti