Cik bieži būtu jāiet tehniskā skate? - autožurnālista Ata Jansona viedoklis (+ video) 15

 
9.marts 2017 13:57

Jaunām automašīnām tehniskā apskate pirmos četrus gadus būs jāveic reizi divos gados. To paredz Satiksmes ministrijas priekšlikums, ko konceptuāli atbalstījusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Tomēr, lai tiktu veiktas izmaiņas Ceļu satiksmes likumā, projekts jāsaskaņo ar visām atbildīgajām ministrijām. T.sk.finanšu ministrija nedēļas laikā sniegs atzinumu, kā risināt situāciju, ka tehniskās apskates periodiskuma maiņa ietekmēs transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa iekasēšanu.

Lasi vēl portālā iAuto:

 
Visi komentāri
 
gunbox 9.marts 2017 15:42
3 0 Atbildēt

Te mēs redzam kā ministrija dezinformē cilvēkus par ceļu labošanu.

rt 9.marts 2017 16:06
0 0 Atbildēt

Nodokli būs jāmaksā avansā.

nodoklis 9.marts 2017 18:31
6 0 Atbildēt

Nau jauproblemas ka jaiet apskate katru gadu,es pat teiktu tas ir loti labi ka parbauda masinas stavokli,visa ta problema ir ta traka nodeva kas jamaksa veicot kartejo apskati.

Pļurkt 9.marts 2017 21:03
14 3 Atbildēt

Kārtējais Lielpicāns!!

Cik km tev ir jābrauc uz to TA iziešanas vietu??

Vai no darba ir jāatprasās, lai veiktu TA??

Vai atprasoties no darba Tevi bez ierunām palaiž??

Un ja tieši Tavā degungalā tajā TA stacijā kaut kas nobirst un iziet TA nav iespējams??? Līdz citai TA vietai ir kādi 60 km jābrauc...

GB12 9.marts 2017 22:27
0 5 Atbildēt

Un? Ko tu piedāvā? Tehniskās apskates dienu noteikt kā valsts vai darba devēja apmkasātu brīvdienu? Plusā vēl kādam būtu jāsedz degvielas izmaksas? Ja apskates laikā kaut kas nobirst, tomēr dot uzlīmi?

Janka 10.marts 2017 0:15
0 7 Atbildēt

Siguldā ziemā lielajos mīnusos dīzeļiem atgāzes nemēra - aparāts stāv ārpusē un laikam salst ciet. Tad to pozīciju vienkārši neaiztiek. Tas būtu tikai normāli, ja skatē kas nobirst, tad tam nevajadzētu sagādāt neērtības uz turieni aizbraukušajiem šoferiem. Par ko mēs naudu maksājam? Nevarat nodrošināt pakalpojumu, tad dodat uzlīmi kauč tāpat, vai tas ir gāzu mērītājs, vai bremžu stends vai kas cits, kas jums tur nojūk. Man ir pie dirsas, ka skatē ir viens vienīgs lukturu mērāmais, tā defekts nav izskatāms par iemeslu, lai mani sūtītu mājās vai vēl trakāk - uz atkārtoto!

GB12 10.marts 2017 9:14
1 1 Atbildēt

Nē, normāli būtu, ja tiktu izplatīts paziņojums, ka tādu iemeslu dēļ šajā stacijā apskati iziet nav iespējams. Un, cik zinu, par to tiek arī ziņots.

janka 10.marts 2017 9:41
1 0 Atbildēt

lielpicānos tā varbūt ir. Siguldā, kā jau minēju - ziemas salā atgāzes nemēra, bet to es nezinu līdz pat iebraukšanai boksos, jo pilnu summu par pakalpojumu kasē jāmaksā šā vai tā. Tas nekas, ka daļu pakalpojuma es nesaņemu. Maksā tikai. Šis "maksā tikai" pa lielam arī ir apskates būtība, nekas vairāk.

Par to "paziņošanu" - te nu jāpiekrīt Pļurkt - ko man dos tas paziņojums (un kādā formātā vispār tas mani sasniegs) ja brīvdienu darbā man jāpiesaka iepriekšējā nedēļā?

dartanjans 9.marts 2017 19:03
2 0 Atbildēt

Pēdējā frāze rakstā visu izsaka,ka būs jāpārrēķina iepriekš ieplānotā naudiņa,kas jau ir izmīsta.Ja tur drusku ko noņems,citur pieliks.Tak čto,bračkas,turaties...............

Janis 9.marts 2017 21:19
0 0 Atbildēt

Iespejams, Tevi nelaimes vajā un tā ir zīme, ka nevajag!

Marcitis 9.marts 2017 23:47
0 0 Atbildēt

Tas atkal nozīmē to, kad bagātie maksās mazāk, un pārējie vairāk :(

nomiks 10.marts 2017 10:26
0 0 Atbildēt

Finansiālais ieguvunms no šādas kārtības nebūs liels. Faktiski vienas TA izmaksas, kas ir zem 30 EUR. Lielākais ieguvums būs laiks, kas nebūs jāpavada, braucot uz TA, gaidot rindā un braucot atpakaļ.

Lielākais maksājums ir t.s. ceāl nodoklis jeb ekspluatācijas nodoklis, bet tas būs jāmaksā jebkurā gadījumā.

Es par saviem auto pat tad, ja nav jāiet konkrētajā gadā TA, tāpat nodokli e.csdd.lv samaksāju, lai pēc gada nav dubultmaksājums

STJUARTS 10.marts 2017 11:07
11 0 Atbildēt

Ai, kā vecais Jansons izgrozijās no pēdējā jautājuma :D Žurnaļuga tak nekodīs rokā kas viņu baro, nespēj vecā komunisma palieka sevi izmainīt.

PROTAMS, ka visa nauda kas tiek samaksāta par ceļu nodokli IR jāieskaita ceļiniekiem. Nevis kā šobrīd tas notiek: vispirms ieskaita valsts kasē un tad ministrijas lemj cik % ceļiem tērēs: 20 vai 25%. Neaizmirsīsim vēl otkatus un kabatu pildīšanu, tātad 10-15% reāli nonāk uz ceļiem. Ministrier uzturēšana arī kautko maksā, un vēl prēmijas vajag. Tapēc jau mums tie ceļi ir pakaļā, ka gadu desmitiem imitē darbību.

Kanibaals 10.marts 2017 22:13
1 0 Atbildēt

Šitie eksperti uz vecumu tāpat kā Timrots nav vairs pa pilnu ņemami. Jāļauj jaunajiem izteikties.

ezis71 11.marts 2017 8:28
0 0 Atbildēt

Interesanti kādas skolas ir beidzis "eksperts"Atis Jansons?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti