Valsts policija atgādina – izbaudot patīkamos laikapstākļus, neaizmirsti par drošību uz ceļa! 5

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 17.maijs 2017 15:42

Vasara ir tepat aiz stūra un siltais laiks mūs lutina arvien vairāk, līdz ar to uz ielām parādās vairāk velosipēdistu, skrituļslidotāju, motorolleru vadītāju, kā arī jaunāko satiksmes dalībnieku - gājēju, kuri izbauda silto laiku, dodoties uz skolu, mājām vai rotaļājoties ārā.

Ņemot vērā, ka satiksmes plūsma paliek intensīvāka, arī negadījumu, kuros cieš gājēji vai velosipēdisti, kā arī gados jauni mopēdu un motorolleru vadītāji, paliek arvien vairāk.

Ņemot vērā, ka laikapstākļi kļūst aizvien labvēlīgāki āra aktivitātēm, policija atgādina vecākiem – pārrunājiet ar savām jaunākajām atvasēm ceļu satiksmes noteikumus. Neuzmanība un izklaidība uz ceļa nereti beidzas ar traumām, kas tiek gūtas ceļu satiksmes negadījumos, jo, piemēram, laicīgi nav pamanīts tuvojošais transportlīdzeklis vai arī nav ievēroti kādi citi ceļu satiksmes noteikumi.

Ir svarīgi pārliecināties, ka jaunākie ceļu satiksmes dalībnieki izprot ar drošību saistītos jautājumus, piedaloties ceļu satiksmē. Ņemot vērā, ka mazākie satiksmes dalībnieki ne tikai braši pārvietojas ar kājām, bet arī ir notrausuši putekļus no saviem divriteņiem, policija aicina vecākus nodrošināt savas atvases un viņu velosipēdus ar nepieciešamo ekipējumu drošai braukšanai. Tāpat arī ir svarīgi ar bērniem pārrunāt tos maršrutus, pa kuriem viņi var droši pārvietoties vieni, ievērojot satiksmes noteikumus.

Policija vērš uzmanību arī gados jaunāko mopēdu un motorolleru vadītājiem – neesiet pārgalvīgi un nepārvērtējiet savas transportlīdzekļa vadīšanas spējas! Siltie saules stari uz sejas un vējš matos, traucoties uz sava motorizētā braucamrīka, mēdz sagādāt tik ļoti patīkamas emocijas, ka nereti gadās pazaudēt modrību un koncentrēšanos, tādējādi pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Šie braucamrīki nav tik viegli pamanāmi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tāpēc policija vēlreiz atgādina – braucam prātīgi un uzmanīgi, tādējādi mazinot risku gūt traumas, iekļūstot kādā ceļu satiksmes negadījumā.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka arī ikvienam autovadītājam jābūt īpaši uzmanīgam un modram, rēķinoties ar to, ka ceļu satiksmē arvien vairāk parādās mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki.
Baudīsim šo silto laiku piesardzīgi - drošu un saulainu dienu!

 

 
Visi komentāri
 
Vernons 17.maijs 2017 16:06
1 27 Atbildēt

Nav mazāk aizsargātu ceļu satiksmes dalībnieku! Kurš tādu muļķību izdomāja? Visi ir tikai satiksmes dalībnieki un katram no satiksmes dalībniekiem ar savu rīcību bija, ir un būs jāgarantē drošība SEV un citiem.

Bet katrs, kādam, priekšā esošs ir atbildīgs par burtisku CSN izpildi.

Nedari otram TO, kas Tev pašam ļoti nepatiks.

Kanibaals 18.maijs 2017 10:06
10 0 Atbildēt

..izņemot ja brauc ar SETRU, tad grafiks ir pāri CSN un drīkst citus audzināt iespiežot gāzi grīdā, ja tiec apdzīts kā arī "pastumt" priekšā braucošo.

anonimikis 17.maijs 2017 17:09
7 0 Atbildēt

Ja dzīvojamā zonā velosipēdists vai knēvelis ar skrituļslidām brauc pa joslas vidu ar 20km/h, tad autobraucējam nav tiesību viņam signalizēt un kā citādi norādīt, lai vācas malā. Jo saskaņā ar CSN viņš nevienam šajā situācijā netraucē.

650 17.maijs 2017 18:34
7 0 Atbildēt

Ir taču tādi iīibļi, kuri dzīvojamajā zonā ar spoguli 20cm no krūmiem mierīgi brauc gar garāku māju uz 70.Turklāt, tur mēdz būt trepjutelpas ar kāpnītēm- pa kurām sīkie mēdz skriet lejā vai vecāki iedzīvotāji var vnk nokrist aiz izbīļa

Kanibaals 18.maijs 2017 10:07
0 0 Atbildēt

Ja tur var pabraukt uz 70km/h tad visticamāk tā nav dzīvojamā zona, bet gan iela uz kuras ir uzlikta nepārdomāta zīme par dzīvojamo zonu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti