Zviedrijā aizvadīti 15 gadus lietotu automašīnu triecientesti (+ VIDEO) 7

 
iAuto | 14.aprīlis 2018 14:00

Zviedrijas apdrošināšanas kompānija Folksam aizvadījusi 15 gadus vecu VW Golf un Mazda6 drošības pārbaudes, liekot tiem izturēt triecientestus pēc EuroNCAP normatīviem, kas bijā spēkā laikā, kad abi modeļi nobrauca no konveijera.

Eksperimenta vajadzībām tika iegādāts piektās paaudzes Volkswagen Golf hečbeks, kā arī pirmās paaudzes Mazda6 sedans un universāls. Automobiļiem bija jāiztur frontālā sadursme ar 40% pārklājumu un trieciens no sāniem, kas imitē sadursmi ar stabu.

2004.gadā jaunais Golf V EuroNCAP testos ieguva piecas zvaigznes un 33 balles kopējā ieskaitē, bet lietotais automobilis atpalika par vienu balli un saņēma četras zvaigznes.

Jaunās Mazda drošība 2003.gadā tika novērtēta ar 26 ballēm un četrām zvaigznēm, bet lietotais automobilis – ar 18 ballēm un trīs zvaigznēm. Kā paziņojis Folksam pārstāvis, iespēja, ka pasažieri aiziet bojā avārijas rezultātā šādā automobili ir par 20% lielāka nekā tiem, kas brauc ar pilnīgi jaunu Mazda6.

 

 
Visi komentāri
 
Kas ir tas ir 14.aprīlis 2018 23:42
8 1 Atbildēt

Nu par Mazdu tur viss skaidrs, kad Japāņi sapratīs, ka vienīgais antikorozijas līdzeklis nav guoša krāsas tad arī pēc 15mit gadiem mašīna būs kā jauna! Starp citu ASV sablieza vienu no pirmajiem auto ar AIRBAG un ticiet vai nē, bet 35 gadus vecs spilvens nostrādāja kā vajag.

reku 15.aprīlis 2018 12:20
0 1 Atbildēt

Tu pietiekami nenovērtē japāņus.Jo ilgāk kalpojoša virsbūve jo mazāka peļņa uzņēmumam.Pie tādas formulas tie japāņi pagaidām pieturas.

Kas ir tas ir 15.aprīlis 2018 12:42
2 1 Atbildēt

Jā, par to es nešaubos. Principā tas attiecas uz visu auto industriju. Vai tad piemēram nav iespējams uzražot šarnīru, kas neizdilst visu auto mūžu? Pie mūsdienu ķīmijas industrijas iespējām tā nebūtu problēma. bet tas nenestu peļņu... Kas attiecas uz Japāņiem tad tur labi izdomāts pirmos 5-7 gadus piekare noturās, ar motoriem problēmu nav, arī elektro likstas ir stipri mazāk kā Eiropas auto un virsbūve vēl arī ciešama. Tad sāk jukt piekare un virsbūve sāk krāsoties brūna un īpašnieks nolemj, ka laiks mainīt. Ko izvēlas, protams, Japāni, jo 5-7 gadus problēmas ar auto nav bijušas. Kas ar to Japāni notiek 3šās pasaules valstīs un ko par 10 gadīgu Mazdu domā tur uz to jau ražotājam maza bēda, tie tāpat jaunu Mazdu nevar nopirkt. Mans teiktais gan varētu neattiekties uz pēdējās 5 gades Mazdām, jo tur dažos modeļos grūda citu ražotāju motorus, kas ar Japāņu kvalitāti neiet kopā. Ak jā un subjektīvi man besī, ka piekares daļas un visi iespējamie kronšteini ir brūni jau dažos gados.

Nelabojams 15.aprīlis 2018 16:26
2 0 Atbildēt

Pirms dažiem gadiem kaut kur lasīju, ka ja mašīnās ieliktu mazliet kvalitatīvākus vai labāk apstrādātus materiālus u.c. sīkumi, tās kļūtu par 15-20% dārgākas, bet mierīgi varētu kalpot gadus 50.

AnsisR 16.aprīlis 2018 9:58
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka tuvākā vai tālākā nāktnē, drošības apsvērumu dēļ, automašīnām tiks noteikts derīguma termiņš. Piemēram 10 gadi, un pēc tam Tolmets.

msh 17.aprīlis 2018 2:16
0 0 Atbildēt

Latvijā šādas domas pacēlājam varētu drošības apsvērumu dēļ iedurt dakšas krūšu kurvī, jo šāda ģeniāla ideja automātiski noņemtu 3/5 mašīnu no ceļiem, no kurām lielākā daļa ir tiem, kam mašīna ir vajadzība, nevis ekstra.

Un tur kur šādu ideju kāds pacels, tas būs ne jau kaut kādas mistiskas "drošības" dēļ [lai arī ar to, protams, aizbildināsies], bet, protams, ražotāju peļņai.

Marts 16.aprīlis 2018 17:37
0 0 Atbildēt

Nevajag jaukt japāņus ar korejiešiem, toyota un honda kalpo gadus 20 bez bēdām, ne rūsē, ne lūzt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti