6 braukšanas un dzīves padomi no Gran Turismo organizatora un Lamborghini automašīnas vadītāja 8

 

Foto: Publicitātes attēls

KPMS | 26.jūlijs 2018 14:38

Pīters Ternstroms ir Gran Turismo organizators un profesionāls braucējs, kurš tieši šobrīd Gran Turismo pasaules tūres ietvaros Rīgas ielās pārvietojas ar koši zaļu Lamborghini. Jautājām Pīteram pēc padomiem, kā vadīt tik iespaidīgu spēkratu un kā ar automašīnu braukt ikdienā.

1.      Ievēro ātruma ierobežojumus un noteikumus. Pīters uzsver, ka ikdiena nav sacensības. Lai arī kāda ir Tava auto jauda, jābrauc uzmanīgi. Atceries par savu un līdzcilvēku drošību.

2.      Skaties atpakaļskata spogulī, lai vienmēr pārredzētu uz ceļa notiekošo. Neaizņem kreiso joslu bez vajadzības un esi tolerants pret citiem satiksmes dalībniekiem. Tu nekad nebūsi ātrākais braucējs uz ceļa, vienmēr kāds vēlēsies braukt vēl ātrāk.

3.      95 oktānskaitļa benzīns spēj aizstāt 98 oktānskaitļa benzīnu. Ja Tavam transportlīdzeklim nepieciešama 98 oktānskaitļa degviela un uzpildes stacijā tās nav, nebaidies izmantot 95, jo Tavai automašīnai derēs arī tā. Vienīgā reālā atšķirība būs lielāks degvielas patēriņš.

4.      Esi īpaši uzmanīgs, kad ceļš ir slapjš un slidens. Daži līkumi var būt daudz šaurāki, nekā Tev varētu šķist. Automašīnas elektronika noteikti palīdzēs izvairīties no nepatikšanām uz ceļa, taču tā nevar kontrolēt fizikas likumus.

5.      Ņem līdzi līdzbraucēju. Līdzbraucējs var parūpēties par navigāciju, atbildēt uz Taviem telefona zvaniem, lai Tu vari koncentrēties braukšanai. Un tas ir kā likums, ka līdzbraucējs ir atbildīgs arī par mūziku automašīnā, bet Tu kā auto vadītājs vari izvēlēties, kādu mūziku vien vēlies!

6.      Kā Pīters saka, šis ir pats nozīmīgākais no padomiem – atceries, ka Tu esi sava kuģa kapteinis. Neļauj citu braucēju braukšanas stilam un ātrumam sevi ietekmēt vai likt aizrauties. Brauc savā tempā, atslābinies un vienmēr izbaudi savus braucienus!

24. jūlijā Rīgā ieradās Gran Turismo pasaules tūres dalībnieki ar tādām ekskluzīvām automašīnām kā Ferrari, Porsche, McLaren un Lamborghini, lai parādītu gandrīz 30 000 zirgspēku jaudu, kā arī 3 dienas sacenstos Biķernieku trasē. Katrai tūres pieturvietai ir cita tematika. Rīgā tās ir sacīkstes!

“Gran Turismo ir super auto īpašnieku klubs, kas pulcē biedrus no visas pasaules. Šis pasākums nav tikai jaudīgu automašīnu aplūkošana, patiesībā tas tiek organizēts, lai iepazītos ar citiem auto entuziastiem no visas pasaules,” Gran Turismo būtību komentē Pīters Ternstroms.                                                                              

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
bumeris 26.jūlijs 2018 15:30
8 0 Atbildēt

Bļe, viņam viegli teikt - "nerīkot sacīkstes". Kad cilvēki redz tādus auto, kā bildēs, viņi skatās, fotografējas. Bet uz būmeriem neviens neskatās, tāpēc mums vajag skriet. žēl, ka visi pārējie autoražotāji ražo ātrus auto un mums nesanāk viņus izkost līdzīgā cīņā, tāpēc nākas pārkāpt noteikumus.

jaaanis 26.jūlijs 2018 15:16
4 0 Atbildēt

1 km distancē es esmu atrākas nekā šie superauto

Kamēr viņi vilkās līdz viesnīcai Latvija es ejot ar kājām viņus mierīgi apsteidzu

anonimikis 26.jūlijs 2018 14:57
1 3 Atbildēt

98.benzīna pielūdzēji , kur jūsu vaimanas?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti