6 braukšanas un dzīves padomi no Gran Turismo organizatora un Lamborghini automašīnas vadītāja 8

 

Foto: Publicitātes attēls

KPMS | 26.jūlijs 2018 14:38

Pīters Ternstroms ir Gran Turismo organizators un profesionāls braucējs, kurš tieši šobrīd Gran Turismo pasaules tūres ietvaros Rīgas ielās pārvietojas ar koši zaļu Lamborghini. Jautājām Pīteram pēc padomiem, kā vadīt tik iespaidīgu spēkratu un kā ar automašīnu braukt ikdienā.

1.      Ievēro ātruma ierobežojumus un noteikumus. Pīters uzsver, ka ikdiena nav sacensības. Lai arī kāda ir Tava auto jauda, jābrauc uzmanīgi. Atceries par savu un līdzcilvēku drošību.

2.      Skaties atpakaļskata spogulī, lai vienmēr pārredzētu uz ceļa notiekošo. Neaizņem kreiso joslu bez vajadzības un esi tolerants pret citiem satiksmes dalībniekiem. Tu nekad nebūsi ātrākais braucējs uz ceļa, vienmēr kāds vēlēsies braukt vēl ātrāk.

3.      95 oktānskaitļa benzīns spēj aizstāt 98 oktānskaitļa benzīnu. Ja Tavam transportlīdzeklim nepieciešama 98 oktānskaitļa degviela un uzpildes stacijā tās nav, nebaidies izmantot 95, jo Tavai automašīnai derēs arī tā. Vienīgā reālā atšķirība būs lielāks degvielas patēriņš.

4.      Esi īpaši uzmanīgs, kad ceļš ir slapjš un slidens. Daži līkumi var būt daudz šaurāki, nekā Tev varētu šķist. Automašīnas elektronika noteikti palīdzēs izvairīties no nepatikšanām uz ceļa, taču tā nevar kontrolēt fizikas likumus.

5.      Ņem līdzi līdzbraucēju. Līdzbraucējs var parūpēties par navigāciju, atbildēt uz Taviem telefona zvaniem, lai Tu vari koncentrēties braukšanai. Un tas ir kā likums, ka līdzbraucējs ir atbildīgs arī par mūziku automašīnā, bet Tu kā auto vadītājs vari izvēlēties, kādu mūziku vien vēlies!

6.      Kā Pīters saka, šis ir pats nozīmīgākais no padomiem – atceries, ka Tu esi sava kuģa kapteinis. Neļauj citu braucēju braukšanas stilam un ātrumam sevi ietekmēt vai likt aizrauties. Brauc savā tempā, atslābinies un vienmēr izbaudi savus braucienus!

24. jūlijā Rīgā ieradās Gran Turismo pasaules tūres dalībnieki ar tādām ekskluzīvām automašīnām kā Ferrari, Porsche, McLaren un Lamborghini, lai parādītu gandrīz 30 000 zirgspēku jaudu, kā arī 3 dienas sacenstos Biķernieku trasē. Katrai tūres pieturvietai ir cita tematika. Rīgā tās ir sacīkstes!

“Gran Turismo ir super auto īpašnieku klubs, kas pulcē biedrus no visas pasaules. Šis pasākums nav tikai jaudīgu automašīnu aplūkošana, patiesībā tas tiek organizēts, lai iepazītos ar citiem auto entuziastiem no visas pasaules,” Gran Turismo būtību komentē Pīters Ternstroms.                                                                              

 
Visi komentāri
 
anonimikis 26.jūlijs 2018 14:57
1 3 Atbildēt

98.benzīna pielūdzēji , kur jūsu vaimanas?

Kanibaals 26.jūlijs 2018 22:39
1 0 Atbildēt

Nu ne tikai degvielas patēriņš, bet arī sliktāka dinamika, jo detonācijas devējs var dot signālu griezt vēlāku aizdedzi. Ja autoražotājs paredzējis 98E tad arī motors ir uz to optimizēts.

jaaanis 26.jūlijs 2018 15:16
4 0 Atbildēt

1 km distancē es esmu atrākas nekā šie superauto

Kamēr viņi vilkās līdz viesnīcai Latvija es ejot ar kājām viņus mierīgi apsteidzu

bumeris 26.jūlijs 2018 15:30
8 0 Atbildēt

Bļe, viņam viegli teikt - "nerīkot sacīkstes". Kad cilvēki redz tādus auto, kā bildēs, viņi skatās, fotografējas. Bet uz būmeriem neviens neskatās, tāpēc mums vajag skriet. žēl, ka visi pārējie autoražotāji ražo ātrus auto un mums nesanāk viņus izkost līdzīgā cīņā, tāpēc nākas pārkāpt noteikumus.

Tedis 26.jūlijs 2018 16:18
1 1 Atbildēt

2. punktu daudziem vajadzētu uz pakaļas iededzināt. Nevis lai paši izlasītu, bet lai ikreiz, kad sēžās mašīnā iesāpētos un tad aizdomātos kas un kāpēc sāp...

650 26.jūlijs 2018 23:02
0 0 Atbildēt

ā, jā, šito vajg Ziftiņa vietā par cpsdd Ministru nominēt, 2st māju nah brīvības štrasse und penziju 6900,-

as 27.jūlijs 2018 10:02
0 0 Atbildēt

Šo es nesapratu: "Un tas ir kā likums, ka līdzbraucējs ir atbildīgs arī par mūziku automašīnā, bet Tu kā auto vadītājs vari izvēlēties, kādu mūziku vien vēlies!"

Tipa pilots diriģē, ko līdzbraucējs drīkst likt? Kāpēc tad līdzbraucējs ir atbildīgs par mūziku? Mandomāt kautkas pazudis tulkojumā.

P.s.un praktiskais dabas jautājums: kur viņi ņem riepas, ja nekur neredz fūri ar riepām līdzās? BKSB riepas labi ēd, nedomāju, ka 3 dienas var norullēt ar vienām, pat braucot pusplezīra režīmā!

E 27.jūlijs 2018 15:53
0 0 Atbildēt

Eh šodien tik smuki Biķerniekos laida☺

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti