Tikai trešdaļa lietoto auto pircēju primāri pārbauda spēkrata tehnisko stāvokli 4

 

Foto: Publicitātes attēls

LTAB | 7.novembris 2018 12:27

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika liecina, ka vien 33% potenciālo auto pircēju kā galveno aspektu, kam pievērš uzmanību plānojot lietota spēkrata iegādi, min transportlīdzekļa tehniskās vēstures pārbaudi.

Ņemot vērā, ka lielākai daļai Latvijas mājsaimniecību pieder auto, kas ir vecāki par 5 gadiem, kā arī to, ka daļa, īpaši no Vācijas un Francijas ievestie lietotie auto, ir pēc nopietniem ceļu satiksmes negadījumiem, ir pamats bažām par to, ka šādi spēkrati var sagādāt nepatīkamus pārsteigumus saviem jaunajiem īpašniekiem.

LTAB oktobrī veiktajā aptaujā secināts, ka 91% respondentu jebkad ir iegādājies vai apsvēris lietota auto iegādi. “Lai arī vairums potenciālo pircēju nebūtu gatavi iegādāties lietotu auto, kas nopietni cietis ceļu satiksmes negadījumā, pat ja tā cena būtu ievērojami zemāka par līdzvērtīgu auto, kurš nebūtu cietis ceļu satiksmes negadījumā (88%), tomēr tikai trešdaļa primāri veic auto tehniskās vēstures pārbaudi,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

“Šāda vieglprātība var radīt draudus pašam autovadītājam un tā pasažieriem gadījumos, ja auto iekļūst ceļu satiksmes negadījumā. Tāpat pastāv risks, ka nepārbaudīta auto iegāde var radīt papildus izdevumus jaunajam īpašniekam, remontējot vai pat atjaunojot automašīnu, lai tā spētu pilnvērtīgi piedalīties ceļu satiksmē un veikt likumā noteiktās tehniskās apskates,” skaidro J.Abāšins.

Šobrīd ikvienam lietotā auto pircējam ir iespējams bez maksas veikt transportlīdzekļa tehniskās vēstures pārbaudi (CSDD mājas lapā vai aplikācijā), kā arī auto negadījumu vēstures pārbaudi (LTAB mājas lapā vai aplikācijā) par laiku, kad transportlīdzeklis bijis reģistrēts Latvijā.

Lai informētu potenciālo lietoto auto pircējus par riskiem, kas iespējami nepietiekami izvērtējot spēkrata tehniskos un negadījumu vēstures datus, kā arī stāstītu par iespējām tos noskaidrot bez maksas, LTAB 5.novembrī sāk informatīvo kampaņu “Saki NĒ nepārbaudītam auto!”. Kampaņas ietvaros Modes un izklaides centrā Riga Plaza līdz 10.decembrim būs izvietota izstāde, kurā ikvienam būs iespēja apskatīt to, kā izskatās atjaunots auto, kas iepriekš cietis ļoti nopietnā ceļu satiksmes negadījumā, un ir potenciāli bīstams atgriežoties ceļu satiksmē. Masu medijos potenciālajiem lietoto auto pircējiem būs iespējams iegūt informāciju par iespējām bez maksas pārbaudīt spēkrata tehnisko un negadījumu vēstures pārbaudi. Savukārt kampaņas partneris AS “Bigbank” iepazīstinās ar pētījumu, kurā atklāti dati par lietotu auto iegādes paradumiem.

“Banka Bigbank Latvija vienmēr ir izglītojusi savus klientus par nozarēm, kas saistīti ar mūsu pakalpojumiem. Attiecībā uz auto iegādi vienmēr esam saviem klientiem piedāvājuši gan izdevīgus kredīta nosacījumus, gan centušies likt cilvēkiem aizdomāties – vai un cik droši viņi ir par konkrētā auto iegādi. Veicām pētījumu par lietotu auto iegādi un secinājām, ka 28% auto īpašnieku gadā bija plānojuši tā uzturēšanai (kurā ietilpst apkope, remonts, eļļas un filtru nomaiņa, kā arī apdrošināšana (neskaitot degvielu)) tērēt no 100 līdz 300 EUR. 56% gadījumu faktiskās izmaksas sakrīt ar plānotajām. 63% cilvēku no tiem, kuri tērē vairāk, nekā sākotnēji bija rēķinājušies, tēriņi sasniedz līdz 500 EUR,” norāda Bigbank Latvija vadītājs Ģirts Kurmis.

 

 

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 7.novembris 2018 18:34
7 2 Atbildēt

Labs Ja es gribētu Golf II - mani tādas bildes neatturētu no tik glīti sataisīta auto iegādes

scope 8.novembris 2018 12:06
5 0 Atbildēt

Varēja jau nu vismaz no 2 gab. salīmēt, citādi šeit sanāk standarta OCTA gadījums, kurš pat diezgan labi sataisīts.

Te pat stoika un jumts veseli, nemīcīti.

Tas, ka izvilka pret koku, neznozīmē, ka viss tur šķībs un savirzi nevarēsi uzlikt.

Freijers 8.novembris 2018 13:12
1 1 Atbildēt

Tak vajadzēja reklāmai tādu auto, kur cena 3,4,5K eiro, nevis 2o golfu (kas zi, drīz moš retro būs), ko pa => 1K eiro pārdot ssā, tur loģiski ka nekā. Es pats reiz, kad 80ku pirku, aizbraucu paklausījos kā rūc, ko saimniece stāsta, likās ka nav pufaikas spraudēja pretēji plaču menežeriem, neizbraucu nemaz - nebij laika un pa 350 eiro uz csdd pāris dienas vēlāk. Pirmā TA bez ieguldījumiem un brauc vēl šodien,cik nu braukšanas kvalitāte vispār 30 gadīgam auto bez ekstrām var būt.

Šādai reklāmai kādu iekārojamu 10 gadīgu sedānu vai pilsētas žipu vajadzēja, tad efekts būtu.

LTAB šmaucas! 9.novembris 2018 2:31
0 0 Atbildēt

Tās ir divas dažædas automašīnas!!!!

Sasistā -manuālis ar lūku

Atjaunotā-automāts bez lūkas!

+vēl daudz sïkumi,ko ievēros acīgākie-piemēram tepiķa krāsa, pogu izvietojums,apšuvumi un durvis bez dalītā loga no facelifta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti