Pie Latvijas ceļiem ieraudzīsim dzīvnieku sētas, vēl 2 gadus nodokļi no degvielas ir novirzīti kopējā budžetā (+ VIDEO) 21

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 3.marts 2019 9:05

iAuto jau rakstījām par diviem pamanāmiem jaunā Satiksmes ministra darbiem. Valdība tika apstiprināta 2019.gada 23.janvārī.

No 2016.gada 11.februāra Satiksmes ministrs bija Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienības).

Jauni noteikimi, kuri regulēs taksometru darbību, tai skaitā, novērsīs nekārtības lidostā Rīga ar nepieņemamiem tarifiem, kā arī atceltās prasības Latvijas teritorijā autovadītājiem ņemt līdz vadītāja apliecību un tehnisko pasi.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaitis (Jaunā Konservatīvā partija) pastāstīja iAuto par savām pirmajām priotitātēm, lai uzlabotu satiksmes drošību.

Piektdien (28.02.2019) notika Ceļu satiksmes drošības padomes sēde, kurā tika paziņota oficiālā 2018.gada statistika par policijas darbu, uzliktajiem un iekasētajiem sodiem, ceļu satiksmes negadījumu skaitu un to raksturu.

2018. gadā satiksmes negadījumos gājuši bojā 148 personas, kas ir par 12 cilvēkiem vairāk nekā gadu iepriekš. Kopumā negadījumos cietušas 4785 personas, kas ir par 59 mazāk nekā gadu iepriekš. No cietušajiem 4241 viegli ievainots, bet 544 personas guva smagas traumas.

Foto: Valsts Policija

Foto: Valsts Policija

Foto: Valsts Policija

Izziņa no Valsts ieņēmumu dienesta: Akcīzes nodokļa ieņēmumi 2018.gadā ir 1,03 miljardi eiro. Šī summa ir aptuveni desmitā daļa no VID administrētajiem kopbudžeta ieņēmumiem. Vairāk nekā pusi – 52,4 % – no kopējās akcīzes nodokļa ieņēmumu summas ir ieņēmumi par naftas produktiem. 2018.gadā VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi sasniedza 9,41 miljardu eiro

 
Visi komentāri
 
Ak 3.marts 2019 14:39
8 3 Atbildēt

Tātad katru gadu mums ir vismaz pusmiljards eiro kas būtu novirzāms ceļiem, bet mums to vienkārši nozog...

Un šī valsts grib lai pilsoņi būtu godīgi un vēlams arī vēl patrioti.

iAuto 3.marts 2019 17:24
0 0 Atbildēt

Tās ir algas skolotājiem, dakteriem, pensijas utt. Tas ir izšķiršanās jautājums. Diemžēl nesamērīgi maz no LV budžeta tika ceļiem.

Ak 4.marts 2019 10:39
2 1 Atbildēt

Nu bet ir taču absurdi degvielas cenā iekļaut ārsta algu. Baltmaizes cenā taču nav iekļauts ceļu remonts. Nodoklim ir konkrēts mērķis, bet to "nozog"

wons 4.marts 2019 12:23
2 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu! Kas tas par ministru, kas nedomā par savu nozari! Veselības ministre jau pateica, ka cīnīsies par papildus finansējumu, kas nozīmē ka pie šāda SM ministra, ceļiem finansējums tikai samazināsies.

650 3.marts 2019 15:02
9 1 Atbildēt

Šis beidzot pēc normāla cilvēka izskatās.Jautājums tik ,kur un vai un cik viņš izkasīs līdzekļus iepriekšējo gaidu cūcības un aizlaistības kompesēšanai.Tas viens meeesla radars maksā tikpat, cik 50km žoga.Stabiņi- tie vispār nemaksā salīdzinoši neko.Vienīgi ka sabiedriskā doma mums ir "pareizi" noorientēta- žogi priekš skrējējiem, stabiņi priekš aklajiem,gājējupāreju marķējums priekš piekasīgajiem utt.

Bet lūk radari un ātruma mērītāji- tas gan priekš Visas sabiedrības labklājības.Radaru un ātrummērītāju ieņēmumi- atkal priekš Visas sabiedrības.Tāteikt, līdzekļu avots pa tasno Stabiņu,Līniju un Žogu fondā.Bet nekādi ne savtīgi orientēto demagogshēmotājieviesēju kabatās, ieskaitot beztermiņa iespēju perspektīvā labi "ieņemt" par šo te visu elektronisko meeslu apkalpošanu un uzturēšanu.

iciks 3.marts 2019 20:43
1 0 Atbildēt

Es ar viņu vienu interviju lasīju un, jāatzīst, tas laikam vispār pirmais ministrs, kas iestājas nevis par SAVU nozari (naudu vajag ceļiem, dzelzceļiem, ostām un kam tur vēl), bet īd par to, ka, ja kārtosim ceļus, kas tad atliks skolotājiem un policistiem?

Bet kāpēc šim ministram būtu kāda darīšana gar to, ko pelnīs skolotāji? Viņiem ir sava ministre un kaut kā neesmu dzirdējis, ka viņa teikt - nafig jūs, mani darboņi, ceļiem vajag.

650 3.marts 2019 22:08
0 0 Atbildēt

Grūti jau tā pateikt no pirmajām frāzēm- bet šis ir pirmais, kas publiski pieminēja stabiņus un dzīvnieku žogus.Pirmais! Es nezcik gadus par šo kunkstu visur,kur vien izsakos.Kā lai neatbalstu, ja vienureiz šāda grandioza sagadīšanās?

Skaidrs, ka neba jau viņam uz paplātes dos, un skaidrs ka gan priekš kā cita nošņāps, gan arī pa burzmu kāds sev ko kabatā iebāzīs, treš-šķirīgas lietas par galveno un neatliekamo "izbīdot".Bet ja izdosies kaut daļēji- tas būtu precedents, priekš cilvēku drošibas reāls darbs..

wons 3.marts 2019 21:01
1 0 Atbildēt

ja tas "normālais" cilvēks visu naudu no ceļu nodokļiem novirzīs ceļu uzturēšanai, tad jau ok! Pašlaik tik skaisti runā.

iAuto 3.marts 2019 21:46
2 0 Atbildēt

650! Piekrītu. Domāju, ka cerības attaisnosies. 30 dienās jau ir izdarītas vairākas lietas. Par tiem takšiem pie lidostas vispār bija kauns.

650 3.marts 2019 22:24
1 0 Atbildēt

Jā.Nebūt žurnālisti uzrakstījusi, sazin kā tur iznāktu.Kauns ir joprojām un daudz par ko.Jautājums, kas un cik savlaicīgi un cik patiesi to atspoguļo.Lūk,rīgas dome ir sadarījusi brīnumus, miljardi papljūtīti,amatpersonas trijos amatos sviedrainiem dibbeniem raujas, "maizīti pelna".Bet to uzzinam tikai tagad.

Jaunais Ministrs par žogiem runā- abet rīgas valdījumā esošais divkājaino dzīvnieku paraugžogs starp skaju un rīgas robežu joprojām ir aprīkots gan ar barjeru pārkāpšanas europaletēm, gan ar izgrauztiem robiem un utt.Tur tas iepriekšējais ministrveidīgais darbonis tas motorsporta entuāzists, nevarēja uzdevumu iedot vai no savas pakkaljas pārsimt eur izspiest, lai atklātā textā sabiedrību kaitinošas lietas novērstu kaut daļēji?

Divi sētas fragmenti kopš pērnā rudens vētras izlauzti tā arī pofigā guļ pret barjeru atbalstījušies,un pārkāpšanas palete guļ jau n-tos gadus.Tā pat iemūžināta uz 2018g foto ar tikko svaigi notikušo plastmasas maisu blakus.Kas mainījies- pareizi, itin nekas.Par satiksmi atbildīgās uz/no savu jūrmalas guļvietu braucošās amatpersonas tam vienkārši slaidi uzspļauj.Vienkārši gribas spļaut pretim, klausoties dažādu "ieviesēju" un "apguvēju" nekaunīgo izrunāšanos.

iAuto 4.marts 2019 7:28
1 0 Atbildēt

Tas Rīgas satiksmes fonomens mani arī pārsteidza. Būtībā bez piesegšanas tas nevarētu notikt.

Klajākie piemēri bija visu mikroautobusu satiksmes pārdale uz jaunu uzņēmumu, kur konkursā bija viena biļešu cena, bet pēc tā tik paaugstināta.

Tad naudas pludināšana uz arodbiedrībām, kas nāca ušaku atbalstīt, kad vajadzēja.

Estāvvietas maksājumi utt

Freijers 4.marts 2019 8:26
4 0 Atbildēt

Par tiem takšiem...redz ir drusku atkal sabiedrības liekulība - kā taksisti nodokļus nemaksā, tā mauj visi, kam nav slinkums, kā ir jāpiemaksā par luksus pakalpojumu no lidostas centrā nokļūt (to var arī pa 2 eur RS autobusā izdarīt), tā vai vai vai zagļi un dārgi. Nesen biju vienā no R Eiropas pilsētām, kur no paša centra attālums līdz lidostai +1 km lielāks kā no Rīgas centra līdz lidostai, bet takša pakalpojums ~60 eiro, neko paņēmu vilcienu, Rīgā atkal līdz Dailei sarunāju un pa 15 aizbraucu, pēc skaitītāja tuvojas divdesmit - lēti nav, bet mūsdienām adekvāti...nu nav nevienam pienākums pa desmitinieku vadāt - par dārgi, brauc pats, vai palūdz paziņām.

Jāizbeidz ir no vienas puses pist feniņš un no otras puses prasīt visu ko ienāk prātā, nav tās takšu cenas kosmoss - vienkārši ir skopi tūristi un arī vietējie pieraduši pie 3.pasaules cenām, diez kāpēc nav Parīzē/Berlīnē/Amsterdamā un citur kviecieni par manis nosauktajiem ~60 eiro, Rīgā nevar atļauties ~20 samaksāt. Nožēlojami

P.S. Saprotams, ka melnos mersedesus neizmantoju.

ha 3.marts 2019 15:13
0 3 Atbildēt

Un 2021. gadā arī nekas nemainīsies,jo pa 30 gadiem arī nekas nav mainījies,tā ka ticība jau sen ir novērsusies,tik zin kā nodokļus slaukt.Bet bļauj-eiropa,eiropa!Sūdu bedrē esam ne EIROPĀ!

Ha ha ha 4.marts 2019 9:38
0 1 Atbildēt

Zagām, zogam un zagsim un skuju jums ne ceļu remontus!!!

(Pļurkt)

Conqueror 3.marts 2019 18:24
1 0 Atbildēt

tad jau vēl jāpaciešas tikai divus gadiņus un tad mums būs uh kas par uzrāvienu ceļu kopšanā

Freijers 4.marts 2019 8:27
1 0 Atbildēt

Prieks par to, ka arī par infrastruktūru vismaz sāk domāt, nevis tikai trulās fotoradarizācijas/sodu frāzes dzen...jāsagaida gan arī darbi.

he 4.marts 2019 10:12
0 0 Atbildēt

pareizi jau Tu raksti - Rīgas domes valdījumā... Attiecīgi par to ir atbildīgs RDSD, bet ar RDSD kompetenci mēs jau ļoti labi zinām, kā ir...

Pie bdrēm vainīgi laikapstākļi, pie brūkošajiem tiltiem rīdzinieki utt.

Cik gadus uz Jūrmalas šosejas (Rīgas teritorijā) braucot ārā no Rīgas veidojās milzu peļķes kreisajā joslā? Tā kā otro gadu ikdienā izmantoju šo ceļu, uzrakstīju RDSD (zinot, ka tāpat neko viņi dārgu neremontēs), lai vismaz nošķūrē zāli sadalošajā joslā, lai tam ūdenim ir, kur palikt. Par brīnumu, pēc nedēļas viņi tiešām to izdarīja - ne visā posmā, ko viņiem rakstīju, bet gandrīz visā...

Tad kāda vēl iespēja, ka kāds par žogu iedomāsies un uzskatīs par problēmu?

he 4.marts 2019 10:13
0 0 Atbildēt

ai, atkal drošības kods nepareizi un atbilde nav zem īstā komentāra

šis bija domāts atbildē lietotājam 650.

650 4.marts 2019 11:40
2 0 Atbildēt

Žogs ir sabiedrības spogulis.Absolūti kaitinošs un uzspļaujošs jebkuram daudzmaz godīgam garāmbraucējam.Par kura naudu tas ticis uzcelts.Valsts varas nespējas un izsmiekla simbols.

Es jau arī iestājos kā tāds savā ziņā jūrmalas šosejas "fans".Jo šis ir viens/no padomjlaika mantojumiem, kuru tā arī nav izdevies nedz atkārtot, ne pārspēt.Laikam te esmu viens no nedaudzajiem, kurš atceras,cik labi tur izskatījās zīme 120.Pie pilna prāta varu apgalvot, ka šobrīd te ir visos laikos vissliktākais brauktuves stāvoklis.Totāli bīstams braucējiem slapjā laikā.Jo vairak tiem, kas tur nebrauc ikdienā un mazāk zin nianses.Turklāt, tas ir stratēģiski svarīgs Kurzemes virziens nokļūšanai galvaspilsētā.

Nerunāsim nemaz par pārējām izsaimniekotajām un šrotā aizlaistajām padomjulaika atliekām.Kuras demagoģiski tika nolniecinātas, bet klusībā līdz pat šai dienai tiek intensīvi izmantotas.Jo- citu mums nav un diez vai tuvākajā laikā būs ..Trīs galvenie rīgas tilti pussabrukšanas periodā, tā arī ""neapgūtā" 4joslu Jelgavas maģistrāle ar sapuvušajiem nekad neizmantotajiem divu "lieko" joslu tiltiem,līdzīgi arī Jūrmalas apvedceļš un utt.T.i., visas tās vietas, kur'šobrīd ir satiksmes probēmas,kuras ,iespējams, būtu mazākas, ja mantotais objekts tiktu "dacelts" tādā veidolā,kā tas tika projektēts.Nevis izspiests un galēji lidz kliņķim nolaists.Lūk viena no divām internetā atlikušajām J-šosejas fotogrāfijām (acīmredzot, pārējās mums ir mērķtiecīgi "nesaglabājušās", tā lai lohiem nebūtu ko atcerēties...) :

he 4.marts 2019 15:18
1 0 Atbildēt

piekrītu.

Ņemot vērā satiksmes intensitāti un skandināto plānu samazināt bojāgājušo skaitu uz ceļiem, sen jau visas galvenās "šosejas" 50km rādiusā ap Rīgu vajadzēja pārbūvēt par 4 joslu ceļiem, vai vismaz 3 (ar atdalītu apdzīšanas joslu te vienā virzienā, te otrā). Bija jāatrod nauda. Jo katrs bojāgājušais ir zaudējumi valstij - lētāk būtu bijuši droši ceļi.

Par Jūrmalas šoseju runājot, tas vispār ir apsmiekls - posmā no Rīgas apvedceļa viadukta līdz Sky ziemā un rudenī, kad ir daudz nokrišņu, tur katru otro dienu kāda mašīna mētājās sadauzīta dēļ tām risēm, ūdens un/vai ledus. Kā var tik briesmīgā stāvoklī atstāt ceļu, kuru katru dienu izmanto 20 000 autovadītāji (pasažierus diemžēl neuzskaita).

Bet kaut kur lasīju, ka iespējams, valsts ceļu pārziņā esošo daļu šogad beidzot remontēs. Bet nu to vēl redzēsim, jo nekur oficiālu paziņojumu neesmu redzējis.

Taksists 4.marts 2019 14:25
1 0 Atbildēt

Vai tad tas Linkaitis kopš 2016.gada nebija lidostas padomē?

Ko tad neatrisināja taxi jautājumu jau tad?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti