Pretī Dubultu stacijai uzliek zīmes "Gājēju pāreja", kāpēc šī pāreja ir tik bīstama (+ VIDEO) 12

 

01.04.2019 Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 8.aprīlis 2019 21:05

Vienīgā gājēju pāreja Jūrmalā uz galvenās ielas, kurai vēl nebija ceļa zīmes "Gājēju pāreja" bija pretī Dubultu stacijai.

Vēsturiskais datums ir 2019.gada 1.aprīlis. 

01.04.2019. Foto: iAuto.lv

01.04.2019 Foto: iAuto.lv

01.04.2019 Foto: iAuto.lv

Diemžēl šī ir ļoti bīstama un traģiska gājēju pāreja. iAuto.lv pārstāvju tikšanās laikā ar Jūrmalas attīstības pārvaldi uzsvērām, ka arī video kamera, kas ieslēdz sarkano gaismu ir bīstama un apdraud gājēju drošību. Kāpēc, lūdzu video:

Lai sakārtotu šo gājēju pāreju līdz galam:

  1. Jāsakārto viendabīgs apgaismojums abās pusēs;
  2. Jānoņem ātruma kameras;
  3. Jāizbūvē vidū drošības saliņa, vieta to atļauj un samazināsies arī vidējais ātrums.

Uz šīs gājēju pārejas 2017.gada novembrī diemžēl notika ļoti traģisks negadījums, kad gāja bojā 13 gadus jauns zēns, kurš no mums esošās informācijas pāreju šķērsoja pie zaļās gaismas. Lūgums tuviniekiem, ja iespējams, atrakstiet mums, kāds ir gala spriedums vai arī vēl notiek tiesvedība. 

Lasi vēl iAuto:

Palīdzi mums izplatīt šo ziņu tālāk! Dalies ar to savos sociālajos tīklos zemāk, tam ir nozīme.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 8.aprīlis 2019 21:42
2 0 Atbildēt

Kāpēc kamera jānoņem?

iAuto 8.aprīlis 2019 21:49
2 1 Atbildēt

Apskaties pirmo video!

650 8.aprīlis 2019 22:28
0 0 Atbildēt

Jūrmalas iedzīvotāji (iespējams) vēlētos uzzināt, kādā nolūkā tās kameras tieši tur pie Dubultu stacijas tika pirms nesaskaitāmi daudziem gadiem pakarinātas.Cik šis pasākums (mums) izmaksāja un/vai šajā sakarā "plānotais" cēlais mērķis tagad/šodien ir uzskatāms par sasniegtu.Jā vai nē, vai kā.

Pēc vairākkārt dzirdēto zinātkāri un (iespējams) nedaudz huligāniski noskaņotu privātpersonu "pētījumiem" gan nav ticis konstatēts, tieši kādas pretlikumīgas darbības veikšana (piem,apzināta braukšana uz sarkano vai uz +30km/h) liktu viņām ieslēgt luksoforā sarkano gaismu vai veikt kādu citu "prevencijas darbu"- kā piem, ieslēgt Sirēnas vai nosūtīt Trauksmes Signālu uz pāri ielai esošo pp ēku vai vismaz uz 250m tālāk esošo vp.

Varbūt kādā klusākā brīdī (piem.Klusajā Sestdienā) iAuto ar personīgo piemēru varētu izmēģināt- kas īsti tur ir ieprojektēts.

iAuto 8.aprīlis 2019 22:49
3 0 Atbildēt

Mūsu februāra sarunā ar Jūrmalas ierēdņiem par šo jautājumu uzzinājām sekojošu infomāciju:

1) kameras uzlika "Jūrmalas gaisma"

2) virzienā uz Sloku šīs kameras pat teoretiski nevar pareizi uzlikt, jo ir līkums un kamera nevar savlaicīgi ieslēgt sarkano gaismu ātruma pārkāpējam.

650 9.aprīlis 2019 16:58
1 0 Atbildēt

Jajā, skaidrs.Kas Nav skaidrs- kapc ir jāliek ierīce, kura nepilda savu uzdevumu.Priekš kam viņu likt un par viņu maksāt? Vē skumjāk ir, ka par par drošibu "atbild" un secinājumsu/ieteikumu izdara sabiedriskie mediji un to lasītāji.Kā piem te cien.Ieva- kurai ir gan viedoklis gan pieredze ar šo.Interesanti, kāds vārds/pseidonīms ir Tai Personai, kura šajā apgabalā par kaut ko "atbild" sasdkaņā ar sava amata pienākumiem.Kā tas varēja gadīties, ka gadiem ilgi tur jo Lieliski iztikām bez tās slavenās zili-kvadrātainās 535/6 ceļazīmes.Kurš izdarīja "neatliekamos" secinājumus (vismaz kaut/kādus minimālos)pusgada vai pat lielākā laika periodā pēc nesenā tā ļoti bēdīgā gadījuma- vai "pie/staba/piekasīgie" garāmbraucēji, vai kādi "atbildīgie?"

Ieva 9.aprīlis 2019 16:38
2 0 Atbildēt

1. Apgaismojums!

2. 85% gājēji skrien pāri ceļam pretī autubusa pieturai, ne pa gājēju pāreju.

3. Mani pašu uz šīs gājēju pārejas gandrīz nobrauca kāda dāma, gaišā dienas laikā, kura vālēja pa 1.joslu virzienā uz Rīgu, lai arī viņai bija sarkans un visi citi bija apstājušies gan virzienā no Rīgas 2 joslas, gan virzienā uz Rīgu otrā josla.

4. Es uzliktu nevis salu, bet atdalošo barjeru, jo cilvēki, kas šķērso šo ceļu tumsā, uzskata, ka pietiek ar to, ka viņi redz auto. Vadītājam viņš nav jāredz, laikam.

5. Par puisīti neesmu droša, ko nobrauca, ka viņš šķērsoja ceļu pie zaļās gaismas. Viņš skrēja uz autobusu un mans dēls, redzēja šo negadijumu, viņš bija autobusā.

reku 9.aprīlis 2019 19:59
1 0 Atbildēt

"vālē" tas ir pats labākais vārds kurš raksturo zināmu grupu autovadītāju.Aucē piemeram ir gājēju pāreja ar iekšēju apgaismojumu.Efektīvs uzlabojums,kautgan vālētājiem vienalga.

Ieva 9.aprīlis 2019 16:43
0 0 Atbildēt

Aprunājos ar dēlu, puisītim tiešām bija zaļā gaisma un auto bija traucies ļoti ātri un izbraucis uz sarkano gaismu.

+ 11.aprīlis 2019 1:36
0 0 Atbildēt

Auto ātrums bija 53km/h. Brauca tas pie sarkanās gaismas!!!!

Pēc izmeklētāju teiktā - neveiksmīga apstākļu sakritība! 0,1sek uz vienu vai otru pusi, iespējams, būtu mainijusi iznākumu!

Dīvāna komentāri 9.aprīlis 2019 17:19
1 0 Atbildēt

Ātruma kamera tur vairs nav

Kamera 11.aprīlis 2019 1:32
0 0 Atbildēt

Ir! Šodien pirms mais neciešami braucošais BMW X6 par to mani pārliecināja.

Kontaktpersona 11.aprīlis 2019 1:30
0 0 Atbildēt

Cien. iAuto redakcija. Lūdzu pārbaudat savas kontaktformas darbību, jo uz Jūsu aicinājumu sazināties ar Jums neesmu saņēmis nekādu atbildi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti