Autovadītāji varēs dzēst soda punktus apmācību kursos un braukšanas uzvedības korekcijas grupās 5

 

Foto: Ekrānbilde

SM | 1.oktobris 2019 19:07

Lai precizētu administratīvos pārkāpumus par kuriem tiek reģistrēti pārkāpumu uzskaites punkti, šodien, 1. oktobrī, Ministru kabinets (MK) atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus noteikumos par pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanu.

Tas ir nepieciešams, ņemot vērā izmaiņas arī Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK).

Sagatavotie grozījumi MK 2004.gada 21.jūnija noteikumos Nr. 551 “Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi” precizē administratīvos pārkāpumus, par kuriem tiek reģistrēti pārkāpumu uzskaites punkti, kā arī paredz pārskatīt reģistrējamo uzskaites punktu skaitu.

Piemēram, transportlīdzekļu vadītājiem, kas ieguvuši četrus uzskaites punktus, būs iespēja brīvprātīgi samazināt reģistrēto punktu skaitu, ne tikai apmeklējot apmācības kursus, bet arī braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības.

Noteikumu projektā ietvertie grozījumi paredz atcelt transportlīdzekļa vadītājam piemērotā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizlieguma termiņa pagarināšanu gadījumos, ja vadītājs noteiktajā laika periodā nav nodevis savu nederīgo apliecību, paredzot pagarinājumu tikai gadījumos, ja vadītājs piemērotā aizlieguma laikā vada transportlīdzekli.

Vienlaikus ir veikti grozījumi pārkāpumu uzskaites punktu reģistrēšanas un dzēšanas kārtībā, precizējot esošo sistēmu. Atbilstoši noteikumu projektam, pārkāpumu uzskaites punkti tiks reģistrēti pēc lēmuma par administratīvā soda piemērošanu spēkā stāšanās, t.i., dienā, kad lēmums kļuvis neapstrīdams.  Vienlaikus arī gadījumā, ja lēmuma izpilde saistībā ar administratīvā soda piemērošanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiks apturēta, par attiecīgo pārkāpumu piešķirtie uzskaites punkti tiks dzēsti. Ja sūdzību par administratīvā soda piemērošanu noraidīs, uzskaites punktus reģistrēs no jauna.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 1.oktobris 2019 20:39
10 0 Atbildēt

Kārtējais CSDD pietuvinātais biznesa projekts. Gluži kā DBS.

JanJan 2.oktobris 2019 8:39
0 3 Atbildēt

Nu pag, vienmēr taču visi bļauj, ka nevajag cilvēkus tikai pliki sodīt, bet arī mēģināt kaut ko darīt lietas labā. Nu normāla ideja, varbūt kādam idiotam kaut kas tukšajā podā aizķersies tomēr?

... 2.oktobris 2019 9:42
5 0 Atbildēt

Pag pag, eksistē tācu norma, ka par vienu pārkāpumu nedrīkst sodīt vairākkārt. Jau šobrīd eksistē sviests, ka ja Tu neej uz mistiskiem kursiem, tad Tev pieaug soda punktu skaits. Es uzskatu, ka šādi kursi reāli būtu pielīdzināmi kukulim CSDD amatpersonām, jo labi pameklējot izrādīsies, ka peļņa no šiem kursiem aiziet pietuvināto kabatās...

reku 2.oktobris 2019 15:15
6 2 Atbildēt

Fašisms un komunisms abi nobāl.Pielikt soda punktus ja tu nemaksā csdd branžai.Vai ta nepietiek ja par niecīgu ātruma pārsniegšanu uzliek 80eu piedevām vietā kur ātruma ierobežojums ir galīgi nepamatots.Viss vienās zīmēs 50-70-50.Uzliekiet taču 60 un ietaupīsies metāls un vieglāk viss saskatāms,jā bet tad ar laupīšanu nevedīsies djelas.

Dunduks 2.oktobris 2019 10:46
0 1 Atbildēt

Cik maksās? Būs tagad iespēja tiem kam ir lieka nauda regulārāk pārkāpt noteikumus nebaidoties iegūt soda punktus jo par naudu varēs nodzēst. Esmu pārlecināts ka būs tādi kas pat neies uz tām nodarbībām vnk samaksās mazliet vairāk un nodzēsīs viņiem tos punktus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti