Kā uzlabot drošību uz ceļiem, ja netiek sodīti ierēdņi par lēmumiem, kuri apdraud drošību uz ceļiem (+ VIDEO) 14

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 26.novembris 2019 10:06

iAuto.lv uzdod divus jautājumus Satiksmes ministram Tālim Linkaitam par ierēdņu atbildību saistībā ar satiksmes drošību.

25.novembrī notika Ceļu satiksmes drošības padomes sēde Foto: iAuto.lv

iAuto.lv uzdod Satiksmes ministram divus būtiskus jautājumus: pirmkārt, kādēļ Lietuva var savu ceļu apzīmēšanai izmantot Vācijas standartus, kas ļauj ceļa zīmes un uzvilktās līnijas labi saskatīt pat tumšā naktī, bet pie mums izvēlēts pakāpi zemāks standarts? Otrkārt, kā tiek kontrolēts valsts institūciju darbs un, kādēļ pie mums neviens neatbild par nepareizi uzstādītām ceļa zīmēm, izprojektētiem krustojumiem u.c. infrastruktūras objektiem?

Kāpēc Latvijā soda tikai autovadītājus par pāprkāpumiem, bet ne projektētāji, ne pašvaldības darboņi, ne valsts ierēdņi nesaņem sodu par nepareizi izprojektētiem satiksmes risinājumiem vai par nolaidību.

iAuto redaktors Māris Ozoliņš pagājušajā nedēļā brauca 400 km pa Lietuvas ceļiem, un atšķirība bija acīm redzama.

Tur kaut kur ir ceļa zīmes - divas! Lieliski var salīdzināt, kā atšķirās to atstarojošās klases. Latvija 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Izskatās, ka ir tīri labi redzama ceļa zīme, bet pirms 150 km Lietuvā tās bija vienkārši vēl labāk pārredzamas. Latvija 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Šī gada sākumā Jūrmalā tika uzstādīti jauni luksofori Strēlnieku un Kļavu ielas krustojumā pie mācību iestādes. Pagaidām neviens, ne projektētāji "Jūrmalas gaisma", ne Jūrmalas pašvaldība, kā pasūtītājs un pieņēmējs, ne Latvijas Valsts ceļi kā saskaņotājs par šo dzīvībai bīstamo satiksmes risinājumu nav vēl sodīti.

Pēc iAuto iesnieguma luksofora darbība tika apturēta un 2019.gada maijā tika papildus uzstādīti gājēju luksofori. Vairāk informācija šeit >>> Kas notiek ar bīstamo krustojumu Jūrmalā 2.daļa - iAuto.lv (+ VIDEO) 

Te vienkārši daži foto braucot uz un no Druskiniekiem Lietuvā. Īpaši iepriecināja platā malējā līnija, kuru automobiļa liniju asistents ļoti labi nolasīja.

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Viļņa, Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

Lietuva 2019.gada novembris Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Bils 26.novembris 2019 11:07
7 0 Atbildēt

Pareizi, biežāk vajag lai kameras priekšā dod solījumus!

Tik ko darīt, ja nepildīs tos?

eseris 26.novembris 2019 11:13
6 1 Atbildēt

"biežāk vajag lai kameras priekšā dod solījumus" = tas lai nostiprinātu iemaņas melot "acis nemiršķinot" !!!

wons 26.novembris 2019 11:19
5 0 Atbildēt

Solīja pirms vēlēšanām vēl trakāk tik ar to izpildi nekā!.

Vajadzētu šos solītājus, kā Endziņu cietumā par viltus ziņu izplatīšanu.

vārds 26.novembris 2019 11:13
0 0 Atbildēt

Kurā vietā mums ir nesaskatāmas un slikti atstarojošas ceļa zīmes? Diamond grade atstaro labāk, tas ir nenoliedzami. LV to lieto uz visiem A ceļiem un STOP zīmēm.

Pļurkt 26.novembris 2019 16:27
4 4 Atbildēt

Latvānijā liek ceļazīmes pirktas kaut kur ķīnā, kur pamatā ir plastmasas pārklājums, BET Igaunija, Lietuva, Austrija, utt pasūta ceļazīmes LATVIJĀ - firmā kas spēj izgatavot ceļazīmes ar visaugstākās atstarošanās spējām!!

1. Latvānija gremdē savu uzņēmumu, neko tur nepasūtot.

2. Latvānijas ministreļiem ir pilnīgi pie dirsas faktiskā drošība uz ceļiem! Labāk ietaupīs pārdesmit štukas uz ceļazīmēm, bet izgāzīs naudu fotoradariem, lai papildinātu to kasi no kurām ministreļi saņem REGULĀRUS algas pielikumus un PRĒMIJAS par neko nedarīšanu!!!

iAuto 26.novembris 2019 18:19
1 1 Atbildēt

Pieliku speciāli Tev foto pie raksta. Tās zīmes ir uz Salaspils apvedceļa pie Jaunmārupes.

vadītājs 26.novembris 2019 11:24
0 1 Atbildēt

man personīgi LV apzīmējumi nešķiet slikti, vēl vairāk - pat nebiju aizdomājies, ka LT ir kas labāks. Mani uztrauc bedres un ceļa seguma kvalitāte, jā, arī zīmes reizēm izvietotas neloģiski (bija te diskusija, kur nezinātāju aizved liela un dārga izkārtne), bet tā "pa lielam", manuprāt, gana labi. Ak jā, upju nosaukumi pie tiltiem gan tik ar lupu salasāmi, bet tas jau visur ES

iAuto 26.novembris 2019 20:55
1 0 Atbildēt

Te vairāk ir par organizāciju "Latvijas standarts" www.lvs.lv kā tādu, ja te nosaka bāzi projektiem un standarts ir atpalicis, tad tuvākos 5 gadus uzlabojumi nenotiek.

Otrkārt nav nekādas atbildības par infrasteuktūras projektēšanas un būvniecības kļūdām. Nav pārbaudes, nav sodu, nav atbildības.

650 26.novembris 2019 13:22
3 9 Atbildēt

Nožēlojami.Kas diez ir tas "iemesls",kapc Jums nav līdzekļu? Mēs Jums kko neesam samaksājuši, vai kā?

Kā tā varēja "sagadīties", ka 28 neatkarīgus garus gadus, pilnīgi līdz 2019g ziemai, "ceļastabiņu" tēma jums/mums bija tikai skauģu,diletantu un neprofesionāl-čīkstētāju zemiski uzturēts temats?

Kas ir tas "standarts" (kāds- vācijas,leiputrijas,idiotijas?), kurš "paredz (vai "atļauj"?) jaunajos tikko remontētajos/atjaunotajos ceļaposmos saspraust tos stabiņus bezēgā biezā haosa slānī, bet turpat burtiski dažus km tālāk (uz tā paša ceļa!) pēkšņi nav ne stabiņu, ne līniju, ne standarta- nav !

Nupat kladzinam- jaa, jess, jaunjelgavas apriņķi beiiidzooot pa nezcik gadiem izdevies pabeigt Brīnumdarbu.Bravo! Brauciet "tālāk", reku aiz birzgales krusta, tur kur visa satiksme mežā "satek" nervozajā,šķībajā un gadiem nespētajā sakārtot "pirmsķeguma" posmā.Kur tur ir tās Līnijas, cik tur ir to Stabiņu??? Kur tie/tās ir, nobraucot no Hes tilta Tomes virzienā? Tur pa malām ir nezcik māju un ikkatru braukšanas reizi gar ceļa malu kāds tumsš stāvs tumsā kleberē. Kurš "atbild"? Varbūt ka ķeguma novada domei ir kāds cilvēk/gājēj resursu pārpalikums,ko ir plāns līdz 3050g kaut nedaudz "samazināt"?

ps- nupat J-malā noticis iepriecinošs Brīnums.Ir novembrī uzstādīts februārī pabeigt paredzētais Lienesielas GP luksofors.Kustība atjaunota,pat līnijas uzkrāsotas!1.dec sākas gaismasparka sezona- dzintaru stacijā izkāpušos interesentus derētu novirzīt uz šejieni,lieks noietais kilometrs iespējams kādam uzlabotu Veselību...

Pļurkt 26.novembris 2019 16:28
9 1 Atbildēt

Atbilde ir pavisam elementāra!!!!!

ZAGT VAJADZĒJA MAZĀK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vēlētājs 26.novembris 2019 20:20
0 0 Atbildēt

Vajag mainīt vēlēšanu sistēmu.

gunbox 28.novembris 2019 14:49
1 0 Atbildēt

Ko tādu izmainīs cita sistēma, ja katrs, kurš balotējas, iet ar saukli "Šņauksim nāsī"?

gunbox 27.novembris 2019 13:31
2 0 Atbildēt

Kā var uzprojektēt vienalga ko, vienalga kādā sfērā, ja projektētājs par šo sfēru vispār neko nesaprot? Un ja saprot, tad neiebilst, jo tāds ir pasūtījuma nolikums. Ja reiz ir pasūtījums, tad visa atbildība gulstas uz to, kurš izstrādā iepirkuma prasības. Un savukārt jābūt ārpus valsts sektora drošības nianšu kontrolējošam uzņēmumam, kurš ir ieinteresēts šo iepirkuma prasību izstrādātāju iesēdināt aiz restēm par nepareizu darbu. Nonākam līdz pamatproblēmai - valstī trūkst privāto cietumu un uzņēmumu, kuri ir ieinteresēti izstrādāt likumprojektus par soda mēra celšanu. Tātad jā reiz neizdarīji savu darbu pienācīgi - uz pelnītu atpūtu 2x2 kv.m. Un pēc tam izstrādāt likumprojektu par bezdarbību un nodokļu naudas izšķērdēšanu, bet tad būs jāceļ ļoti liels cietums prieks 90% deputātiem kopš Šķēle ar Lembergu sadalīja valsts naudu savā starpā.

kasinsh79 28.novembris 2019 19:57
0 0 Atbildēt

Lieliskas gaismas iauto auto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti