Diskutēs par digitālās reklāmas ietekmi uz autovadītājiem 13

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.decembris 2019 11:17

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā šodien plkst.11 amatpersonas un eksperti diskutēs par nosacījumiem digitālās reklāmas un informācijas objektu izvietošanai uz ēkām un gar ceļiem, mazinot iespēju novērst autovadītāju uzmanību no ceļa, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas daļā.

Domnīcā meklēs risinājumu saistībā ar digitālajiem reklāmas objektiem jeb ekrāniem, kas ir izvietoti uz ēkām un gar ceļiem, un var traucēt vadīt transportlīdzekli spilgta apgaismojuma dēļ, radot draudus satiksmes drošībai gan pilsētās, gan ārpus apdzīvotām vietām.

Pašreiz reklāmas objektu izvietošanas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi "Par reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošanu gar ceļiem, kā arī kārtību, kādā saskaņojama reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošana". 

Lai arī noteikumos atrunāts, ka reklāmas objekti un informācijas objekti nedrīkst apžilbināt transportlīdzekļu vadītājus, tajos nav precīzi definēts, kas ir apžilbis transportlīdzekļa vadītājs. Tāpat nav izstrādāta metodika spilgtuma noteikšanai reklāmas objektiem gar ceļiem.

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā aicināti piedalīties Valsts policijas, Rīgas pilsētas būvvaldes, Veselības inspekcijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas, Autotransporta direkcijas, uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi", kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīca ir izveidota, lai eksperti diskutētu par dažādiem politikas risinājumiem un analizētu labo praksi, kā arī nodrošinātu ceļu satiksmes drošības procesa nepārtrauktību padomes sēžu starplaikos. Šajā domnīcā sagatavotie un apspriestie starpnozaru jautājumi tiek virzīti konceptuālu lēmumu pieņemšanai padomē.

 
Visi komentāri
 
Nja 19.decembris 2019 12:28
7 0 Atbildēt

It kā vienalga, bet tad kad nakts laikā, tumša reklāma nomainās uz baltu, es ahujel.... Domāts tie super lielie ekrāni uz Brīvības ielas. Sauļoties var.

reku 19.decembris 2019 16:53
5 0 Atbildēt

Krāšņā reklāma krustojumā pie "spices",Kalciema un Ulmaņa gatve vispār ir kriminālnoziegums.Viņa atrodas tiešā redzes laukā ,atbildīgā vietā krustojumā.Domāju ka nevienam nav šaubu cik kompetenti cilvēki lemj par to.Vai otrs piemērs slēgt kādu ielu uz dienu.Duriki uz tām ielām atrodas neskaitāmi uzņēmumi kurus nepieciešams apkalpot.

650 19.decembris 2019 17:12
9 0 Atbildēt

Šitas ir nevis jādiskutē, bet gan "atbildīgajām" tranzītpersonām vajadzētu vnk acī iespļaut.Te ir beidzamajā laikā pilnīgs haoss un anarhija.Tiek vienkārši uzspļauts uz veselo saprātu.Ja intensīvas satiksmes vietā dažus metrus no brauktuves karājas tas meesls- tas ir Noziegums.Ko tur lai kāds neteiktu un cik tur lai kāds "lojāls" nebūtu.'Pilnīga nekaunība.

Uz Jūrmalas šosejas intensīvas satiuksmes vietā precīzi pie paša Fotoradara šāds jaunā benzīntanka reklāmas ekrāns stāv burtiski TRĪS METRUS no brauktuves.Pie kam vēl rāda animētu bildi, nezcik miljonus gigavatu, megapixeļu un kilokandelu.Pilnīgs pofigisms,katrs dara kā grib.

Atbildīgās/uzraugošās personas ir vienkārši pelnījušas izsmieklu- jo viņu reāli NAV un nekas šeit kontrolēts netiek.Kārtējais jaunais tehnikas attīstības produkts ir aigzājis pilnīgā paš'plūsmā- neviens nav nedz ievērojis,nedz kur nu vel reaģējis.Šito te domnīcas suudu viņi tur apsprieda un stumdīja jau pirms pāris mēnešiem- kamēr ekrāni masveidā uzrodas arvien jauni un nupat jau tos liek nevis uz māju sienām, bet turpat pie brauktuves un drīz acīmredzot tie būs uz paša asfalta.

darklight 19.decembris 2019 21:53
9 0 Atbildēt

Varbūt esmu viens tāds dīvainis, bet kaitina radio reklāmas ar sirēnām, kaucošu bremžu troksni utml. Pa SWH vienu laiku gāja tāda Schadler reklāma, kas sākās ar sirēnām - katru reizi nācās instinktīvi skatīties apkārt un spoguļos, kā arī nomest ātrumu. Tad vēl bija kaut kāds riepu kantoris ar kaucošām riepām - ja ir sanācis uzgriezt paskaļāk sev tīkamu dziesmu, tad tas pēkšņais troksnis izsauc reālu stresu.

Nja 20.decembris 2019 8:28
2 0 Atbildēt

Skonto arī bija, uzrakstiju e-pastu un izņēma ārā, vajag kaut ko darīt lietas labā, tik vien tā darba. vai arī pārslēgt staciju.

Kanibaals 20.decembris 2019 19:23
0 0 Atbildēt

SWH vēl.devi pozicionē kā autovadītāju radio. Bija kādreiz SWH dziesmu izlase vadītājiem un arī dažas dziesmas ar sirēnām.

Slinkais 19.decembris 2019 23:23
1 0 Atbildēt

es atbalstu, tikai ja tajos ekrānos rādīs vaji apģērbtas, smukas tantes. visādi citādi tie ir nodedzināmi objekti

msh 20.decembris 2019 0:30
2 0 Atbildēt

Labāk bez tām tantēm - bija tak kādus gadus atpakaļ maskavā precedents; uzhakoja tāda ekrāna vadības kompi un uzlika tur kaut kādu poreni, kurai pa vidu iemeta kaut kādas reklāmas lai izskatītos īsti, rezultātā bija garš sastrēgums...

Krotow 20.decembris 2019 17:22
1 0 Atbildēt

Nevajag. Paskaties YouTube feilos, kas notiek ja braucēji uz vāji apģērbtiem zaķiem aizskatās

reku 20.decembris 2019 18:13
2 0 Atbildēt

Vot vot,pat profesionāļi pavasarī aizskatās.Kolēģis aizskatījās uz tādu miņņikos un rezultātā priekšējais auto par pusmetru īsāks kļuva.

Upss 20.decembris 2019 8:28
2 0 Atbildēt

Pie Deglava tilta tumšajā laikā ar spīdina acīs ekrāns,!

Krotow 20.decembris 2019 17:26
1 0 Atbildēt

Cerams ka ne tikai spriedīs, bet arī rīkosies. Daži reklāmu ekrāni dienas tumšajā laikā ir reālas lamatas. Kad uzlika ekrānu uz ēkas Raņķa dambja un Uzvaras bulvāra krustojumā, pirmoreiz vakarā pirms laternu ieslēgšanas tur braucot gandrīz iebraucu aizmugurē priekšā esošajam. Tā ieblieza pa acīm, ka gandrīz neko nevarēja redzēt. Nesen šo ekrānu novāca.

reku 20.decembris 2019 18:16
2 0 Atbildēt

Ko tur daudz rīkoties,šarikovij podšibņik un lietas darītas.Ja nesaprot tad jārīkojas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti