Gada tumšākajā laikā satiksmes dalībniekiem ir īpaši jārūpējas par savu drošību! 4

 

Foto: Publicitātes attēls

VP | 10.oktobris 2020 9:11

Straujiem soļiem tuvojas gada tumšākais laiks un tas ir brīdis, kad satiksmes dalībniekiem ir īpaši jāgādā par savu drošību.

Gājējiem un velosipēdistiem jārūpējas, lai viņi būtu pamanāmi, bet autobraucējiem jābūt vērīgākiem un jāparūpējas par spēkrata tehnisko stāvokli ­– gana spožiem lukturiem un labām vējstikla slotiņām. Diemžēl ne visi satiksmes dalībnieki ir pietiekami parūpējušies par savu drošību vai bijuši gana vērīgi – šajā nedēļā valsts teritorijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši pieci gājēji un 15 velosipēdisti. Un diemžēl šodien, 9. oktobrī, Jaunpils novada Viesatu pagastā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja velosipēda vadītājs.

Katra notikušā ceļu satiksmes negadījuma apstākļi un cēloņi tiek vērtēti individuāli, bet bieži ir novērojams, ka šādi negadījumi rodas gan autovadītāju neuzmanības dēļ, gan tādēļ, ka gājēji vai velobraucēji nav pareizi novērtējuši esošo situāciju uz ceļa vai parūpējušies par savu redzamību autobraucēju skatienam.

Viena no biežākajām kļūdām, ko pieļauj mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki – uzskata, ka viņi uz ceļa ir redzami jebkurā situācijā un jebkurā diennakts laikā. Šogad pirmajos sešos mēnešos Valsts policija visā valsts teritorijā pieņēmusi 1685 administratīvā pārkāpuma lēmumus par pārvietošanos bez gaismu atstarojošiem elementiem vai vestes, no tiem 1548 lēmumi gājējiem, bet 137 velosipēda vadītājiem. Tomēr vēršam uzmanību, ka gan ārpus apdzīvotām vietām, gan pilsētvidē gājējiem un velosipēdistiem ir jārūpējas par savu redzamību!

Dažkārt arī uz apgaismota ceļa šoferiem ir grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošie elementu izmantošana apģērbā, jau laicīgi liek manīt vadītājam, ka ceļu satiksmē piedalās gājējs. Autovadītājiem tumšajā periodā, kad mainās sezonas un laikapstākļi kļūst sliktāki, jāparūpējas, lai transportlīdzeklis būtu atbilstošā tehniskajā kārtībā. Piedaloties ceļu satiksmē nepietiekamas redzamības apstākļos, autovadītājiem jāpārbauda un jānoregulē sava transportlīdzekļa gaismas lukturu starus, tā, lai tie atbilstoši izgaismo ceļa braucamo daļu, vienlaicīgi neapžilbinot pretī braucošos. Tāpat būtiski arī pārbaudīt logu tīrītāju slotiņas, lai tās būtu tehniskā kārtībā un pildītu nepieciešamās funkcijas.

Šogad līdz 9. oktobrim visā valsts teritorijā ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši 480 gājēji, bet 29 gājuši bojā. Tāpat ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši 504 velosipēdisti, bet 12 gājuši bojā.

 
Visi komentāri
 
WALA 10.oktobris 2020 10:05
1 1 Atbildēt

Tas ir f-king bezcerīgi, nopirku speciālas ērtākas atstarojošas vestes tipa sportam , nopirku ladējamu galvas lukturi ( tam ir pat mirgojoša lampa uz aizmuguri) . Ir AA bateriju galvas lukturi, kabats luktyri, bet vienigais ko ģimene dzirdu ka esmu idiots un nejēdzīgi iztērējis naudu. Nu labi vismaz ka velo.luktyrus lieto un nemet atpakaļ ...

viencexperc 10.oktobris 2020 19:10
1 1 Atbildēt

Pilnīgi pietiek ar vienu - mirgojošu zilu. Bet vēl labāk - zilu un sarkanu.

msh 11.oktobris 2020 0:18
0 0 Atbildēt

Tas tāpēc ka dzīvo dižajā pilsētā [tas ka cita administratīvā vienība, neskaitās] - ja tavējie staigātu nevis pa apgaismotām ielām bet gan pa šosejas malu, lietotu lukturus lai netiktu apžilbināti ar pretī braucošo mašīnu tālajiem.

Vernons 10.oktobris 2020 21:24
1 2 Atbildēt

Sveiciens visiem! Vis kas nav redzams ir nobraucams! Pašnāvniekus nevar atturēt no iecerētā mērķa! "Mirējus un gājējus nevar apturēt"!

Atsarojošās lentas ap potītēm, lukturi rokā un ar to jau arī pietiktu! "Ekstra" atstarojošs apģērbs būtu cieņā un godā turams!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti