Pārāk agri ieslēgts virzienrādītājs: vai tas atbrīvo no atbildības ja notiek avārija? 17

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

iAuto | 2.janvāris 2021 13:19

Var gadīties situācija, ka pārāk agri ieslēgts virzienrādītājs samulsina citu autovadītāju un notiek avārija. Atbildība būs jāuzņemas pat tad, ja tanī brīdī bija priekšroka.

Šādu situāciju apraksta vācu izdevums Focus, atsaucoties uz ADAC (Vācijas automobilistu klubs) un Koblencas Augstākās apgabaltiesas spriedumu.

Autovadītājs, kurš brauca pa galveno ceļu, bija ieslēdzis labo pagrieziena signālu un samazinājis ātrumu līdz aptuveni 25 km/h, lai gan atļautais ātrums tajā vietā bija 70 km/h. Krustojumā viņš sadūrās ar citu transportlīdzekli, kurš bija paļāvies uz pirmā vadītāja signāliem par nodomu nogriezties - patiesībā pirmā transportlīdzekļa vadītājs bija plānojis nogriezties 40 metrus vēlāk – kāda uzņēmuma teritorijā.  

Vadītājs, kurš atradās uz galvenā ceļa iesniedza prasību apdrošinātājam, lūdzot atlīdzināt zaudējumus. Vīrieša arguments: otram nevajadzēja uzsākt braukšanu, kamēr viņš nebija pārliecinājies, ka viņš patiešām pagriezīsies krustojumā. Apdrošināšanas sabiedrība tomēr atteicās to darīt, norādot, ka avārija notikusi tādēļ, ka pārāk agri ieslēgtais virzienrādītājs un ātruma samazināšana samulsinājusi vadītāju, kurš gaidīja krustojumā.

Pirmais vadītājs vērsās tiesā, kas atbildību par avāriju sadalīja uz pusēm. Ieslēdzot virzienrādītāju un samazinot ātrumu pirmais vadītājs bija radījis iespaidu, ka nogriezīsies krustojumā, savukārt otrs vadītājs, kurš gaidīja izbraukšanu, nedrīkstēja paļauties tikai uz faktu uz faktu, ka pirmais ieslēdzis pagriezienu.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Edža 3.janvāris 2021 9:17
15 1 Atbildēt

Tam klaunam pagrieziena rādītājs bija jāieslēdz krustojuma vidū un ne ātrāk ja viņš gribēja nogriesties nākamajā nobrauktuve. Tā vismaz kādreiz mācīja skolā.

Rr19 3.janvāris 2021 9:40
9 2 Atbildēt

Mani mācīja uz galvenā ceļa nelīst, kamēr neesi par visu pārliecinājies.

anonimikis 2.janvāris 2021 14:08
6 2 Atbildēt

Un ko cilvēkam iesākt, ja aizmugurē Vernons ar autobusu? Tak nošķaidīs, ja pagriezienu ieslēgs 35m pirms nobrauktuves.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti