Vidējā ātruma kontroles projekta ieviešanai uz autoceļiem šogad piešķirti 700 000 eiro 43

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.l | 6.marts 2021 8:36

Vidējā ātruma kontroles projekta ieviešanai uz autoceļiem šogad piešķirs 700 000 eiro, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lēmums par naudas novirzīšanu mērķim pieņemts 25.februāra Ceļu satiksmes drošības padomē, kad par projekta ieviesēju nozīmēts LVC.

Kompānijā skaidroja, ka līdzekļi risinājuma ieviešanai tiks iegūti no obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) maksājumiem. Tiek prognozēts, ka par šiem līdzekļiem būs iespējams ieviest šādu kontroli līdz desmit posmos, taču tas lielā mērā būs atkarīgs no iepirkumu rezultātiem.

Tāpat no iepirkuma rezultātiem atkarīgs arī visa projekta realizēšana tiks paspēta šajā gadā, vai tā būs jāturpina arī 2022.gadā. Par to, kur tieši atradīsies šīs desmit vietas, vēl tiks lemts, balstoties uz metodiku, kura patlaban tiek izstrādāta.

Jau ziņots, ka Ceļu satiksmes drošības padome, balstoties uz iepriekšējos gados veiktā darba rezultātu analīzi, lēma atbalstīt vidējā ātruma kontroles ieviešanu kā vienu no galvenajām 2021.gada aktivitātēm.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) sēdē norādīja, ka citu valstu, kā arī Latvijas prakse liecina, ka sistemātiski veikta ātruma kontrole ievērojami samazina ceļu satiksmes negadījumu skaitu un seku smagumu. "Šo ņemot vērā, plānojam sākt izvietot uz Latvijas ceļiem vidējā ātruma kontroles mērierīces, kas kopīgi ar stacionārajiem radariem nodrošinās arvien plašāku kontroles klātbūtni ceļu satiksmē," skaidroja ministrs.

Vidēja ātruma kontroles sistēma uz autoceļiem darbojas šādi - šķērsojot konkrētu ceļa posma robežu, pirmā mērierīce nofotografē automašīnas numurzīmi un piefiksē šīs robežas šķērsošanas laiku, savukārt izbraucot no konkrētā ceļa posma, transportlīdzeklis atkal tiek nofotografēts. Pēc tam ar atbilstošu metodoloģiju tiek aprēķināts, ar kādu vidējo ātrumu transportlīdzeklis pārvietojies konkrētajā ceļa posmā, un tas salīdzināts ar šajā vietā oficiāli atļauto braukšanas ātrumu.

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 6.marts 2021 8:47
16 8 Atbildēt

Ka tik iekasēt naudu - kā šis uzlabos drošību? Bojā gājušie 30% ir gājēji, nobrauc uz gājēju pārejām, sitās uz mazākas nozīmes ceļiem braucot pālī, Cik ir nositušies uz Rīgas - Jūrmalas šosejas?

WALA 6.marts 2021 9:22
13 2 Atbildēt

P.S. un lai butu mierīgāka dzīve, es braucot viens pats izvēlos Daugmali, Ķegumu un gar Daugavu tālāk, daudz mazāk kravas auto un "bremžu", un ir pat prieks palūrēt apkārt.

WALA 6.marts 2021 8:51
9 0 Atbildēt

Ehh tas tak fyfelis, man liekas pie šāda budžet tur jamie pusotru vidējā atruma mērierīci tik bar uzstādīt un apkalpot ...

Bet par gājējiem, vai ta 'palaidi garām' ka lai to statistiku labos aizliedzot benzīntankos tirgot alko ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti