Brīnums! Igate & Liktenis pēc 15 dienām uzliek pirmās signālugunis uz vadstatņiem Jūrmalā (+ VIDEO) 11

 

Informācija par būvniekiem

iAuto | 30.jūnijs 2021 8:26

Dubultu un Z.Meierovica prospektā būvnieks pēc 2 nedēļām (29.06.2021) beidzot ir uzlicis dzeltenās signālugunis uz vadstatņiem.

Varētu pat teikt, ka tas Jūrmalā ir noticis pirmo reizi (vismaz šogad), ka šis Ministru kabineta noteikumu Nr.421 paredzētais drošības risinājums ir ievērots.

Prieks un cerams, ka centīgie Jūrmalas būvnieki iegādāsies un izmantos dzeltenās signālugunis arī turpmāk.

Būvvietas marķēšana un zīmju izvietošana, lai visiem satiksmes dalībniekiem būtu pārskatāma un saprotama informācija, vēl ir būtiski trūkumi.

Piemēram, braucot Majoru virzienā neatļautais pagrieziens uz R.Blaumaņa ielu nav pienācīgi marķēts un var notikt frontāla sadursme.

Satiksmes organizēšanai ir jābūt nepārprotamai!

Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem:

https://m.likumi.lv/ta/id/54544-noteikumi-par-darba-vietu-aprikosanu-uz-celiem 

Ilustrācijai video no šī paša objekta 17.jūnijā bez signālugunīm:

 
Visi komentāri
 
anonimikis 30.jūnijs 2021 9:12
0 0 Atbildēt

šitas ir normāls darba process. Brīnums būs, kad pazudīs 520.kļūda.

dfds 30.jūnijs 2021 9:39
4 3 Atbildēt

kas tas par gudreli ar kameru tirinās apkārt? pats ātruma ierobežojumu "30" ievēroji? un pārkārtojoties no joslas uz joslu par pagrieziena ieslēgšanu neesi dzirdējis?

iAuto 30.jūnijs 2021 17:07
0 1 Atbildēt

Protams, ka ātruns tiek ievērots būvdarbu zonā. Ir tāda lieta montāžā kā paātrināts video atskaņojums vai palēnināts atskaņojums

Kristaps 30.jūnijs 2021 9:58
6 0 Atbildēt

Labāk būtu pačīkstējis par reālām lietām - cik "kvalitatīti" tiek aizlāpītas ielas Jūrmalā pēc ūdens izrakņāšanas!

Vaivaros vispār brauc it kā uz atļauto ātrumu - 50km/h bet riepu mierīgi var uzist braucot pāri ielāpam!

Kristaps 30.jūnijs 2021 10:01
0 0 Atbildēt

Pa galveno ceļu braucot pie sanatorijas domāju

650 30.jūnijs 2021 16:03
0 0 Atbildēt

Jā,vienīgi nedaudz precizēšu lietas apstākļus.Lai neapvainojas citu izrakakāto ielu iemītnieki..), bet šī pēc savas nozīmes ir tā vienīgā/Galvenā Jūrmalas iela (20km garumā ar 20gab luksoforiem uttt), pa kuru brauc IKDIENĀ tomēr nospiedoši lielākā daļa iedzīvotāju un viesu.

Tā galvennabagā iela tiek bezkontrolē bezjēgā rakņāta gadu desmitiem ilgi.Jo zem tās iet visdažādākās komunikācijas,pie/ap/dēļ kurām nonstopā notiek fragmentāra asfaltseguma uzlaušana un tiek veikti dažādi pieslēgumi un/vai citādi brīnumdarbi.

PĒC šiem darbiem (kad "aiz sevis" prasītos satīrīt/sakārtot), minEēto darbu "veicēji" atstāj postažu un pa roku galam aizdarītus ielāpus, kuri tagad ir izkaisīti nezcik vietās pa visu pilsētu.Tā ir tāda mode,vispārpieņemta "kārtība". Neskaitot nolādētos kontrol-aku vākus, no kuriem lielākā daļa ir būtiski iegrimusi asfaltā un sen jau "prasa ēst".To tādu ir simtiem pa visu pilsētu.

Pilsoņiem nekad nav zināms- kas (atkal) rok, kāpēc rok, kas (un/vai?) maksā, vai privāti, vai visilohi/kopā,vai ko.Neko. Pilnīga mistika.Domes domātāji neko neredz,viss ir ok.Aizrocies līdz ielas vidum, pieslēdz savu trubu, saber visus tos suudus atpakaļ, piemin ar kāju un ir ok.Jā.Kontrolēt taču neviens neies, nu ko jūs, ir taču daudzas svarīgākas lietas, ko Domāt.

Tur starp Asariem/Vaivariem ir kādās jau 5-6 vietās novērojama šī te jaunizcepto ielāpu iegrime, un kādas 3 ir tiešām reāls drauds mašīnu piekarēm un braucēju zobiem.Kas raka, ko pieslēdza- nav zināms.Pienākumi, garantija, sirdsapziņa- nee, tak pašol jūs vis galīg d/st.

Zīmju tur NAV,wāze tur nav cieņā,vizuāli laicīgi ieraudzīt problemātiski,likumīgi apbraukt nevar (katrs tas izrakums ir precīzi pa visu joslu)- atliek vien maukt iekšā.Vēlams vēl bremzējot, kā daudzi to dara.Turklāt, uz visjaunākā ielāpa pie Vaivaru Rehcentra pašā ielas vidū (jaunajā a$$faltā!) ir "izskalojies" acīmredzams Caurums- gaidām, kurš pirmais tur iep....

Es 1.jūlijs 2021 18:47
1 1 Atbildēt

Riepas normālas nopērc un ar normālu diametru!!

darklight 30.jūnijs 2021 11:27
0 0 Atbildēt

Tā vietā, lai liktu rakstus par katru sīkumu Jūrmalā, varētu forumu no spama uzbrukuma iztīrīt! Jau otro dienu visi sūdi tur stāv!

kolumbs 30.jūnijs 2021 15:36
0 1 Atbildēt

Vai vasarā Jūrmala - Rīga nav prātīgāk braukāt ar velo nekā auto? Veloceļš ir, pa šoseju nav jābrauc...

ZZZZ 1.jūlijs 2021 6:37
0 0 Atbildēt

Visu cieņu ceļu un citiem remonta strādniekiem. Nav viegls tas darbiņš šādā karstumā. Bet braucot pa mūsu zemes lielceļiem galvenajos virzienos, esmu piefiksējis ne visai patīkamas ceļu darbinieku izdarības remonta laikā.

Piemēram, patreiz nobeiguma stadijā ir ceļa renovācija Murjāņos. Lielais ekskavators līdzina nomales un grāvīšus. Pats ekskavators atrodas uz braucamās daļas, pirms tā ir ceļinieku kravas auto, kas veido drošības zonu un aprīkots ar stroboskopiem. Tas viss labi un saprotami. Bet nav neviena cilvēciņa vestē, kas kaut nedaudz paregulētu pašu apbraukšanas satiksmi. Jo darbi notika uz joslas no Rāmkalnu puses un piedevām tur slaids labais līkums pret kalniņu. Redzamība, aiz lielās tehnikas, galīgi švaka, kustība pietiekami intensīva. Tiem kam šķērslis jāapbrauc, jālaiž pretējie. Bet nevar jau reāli redzēt kas pretim vispār notiek...Žēl ka tik elementāras drošas satiksmes lietas nevar nodrošināt tik intensīvas ceļu būves zonā. Beidzamajā laikā tādi momenti ir novēroti itin bieži. Saprotama lieta darbaspēka deficīts...bet tur jau varētu kādu studentu nolikt, kas līdz desmit skaitīt māk un zizli pavicina...

Ērika 2.novembris 2023 18:06
0 0 Atbildēt

Igatei tā ir slimība, arī pašlaik 2023.gada novembrī ceļa remontā Salaspils novadā, pilnīgi norokot vienu joslu T veida krustojumā luksofora gaismas uzliek tikai vienā ceļa posmā, otru ceļu atstājot neziņā, tā radot vadītājam neziņu, vai drīkst iebraukt krustojumā! Pa tālruni darbiniece ar hi hi atbild, nokārtosim, bet paiet nedēļa in NEKĀ. Ceļš izrakāts....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti