Auto masveidā brauc pie SARKANĀ! Cik daudz kļūdas var uztaisīt jaunā krustojumā? 2.daļa (+ VIDEO) 16

 
iAuto | 5.decembris 2021 17:00

Dubultu satiksmes mezgla pārbūve ir veikta nepārdomāti, uzskata iAuto.lv redakcija: vadītāji tiek mulsināti, jo nav ceļazīmju, kas tos informētu kā jābrauc jaunajos apstākļos, vecie luksofori tika demontēti jau tad, kad jaunie vēl nebija pieslēgti, bet jauno gājēju luksoforu aktivizācijas pogas visām iekārtām nestrādā.

Pats galvenais, ka otrās daļas video mēs varam redzēt kā nepārdomāta satiksmes infrastruktūra noved pie masveida noteikumu pārkāpumiem 4:18 min. Gājēji sen vairs nevar droši iet pāri ielai pat pie zaļās gaismas.

Nenoregulētie gaismas signāli vēl vairāk veicina braukšanu pie sarkanās gaismas.

Video ir redzams arī kā viens no vecākiem uzsāk kustību pāri ielai pie sarkanās gaismas, labi, ka vēlāk iedegās zaļais, bet kā var redzēt video, tas notiek tikai, ja piespiež pogu.

0:30 Kā gājējiem tikt uz staciju?

2:00 Apzīmējums uz ceļa klātnes aizsnidzis, zīmes arī - vadītāji nesaprot, kā šajā krustojumā braukt

2:28 Ceļazīmju daudz, skaidrības nav

3:20 Daži brauc pa vecam

4:18 autovadītāji masveidā brauc pie sarkanā

 
Visi komentāri
 
Nja 5.decembris 2021 17:34
16 3 Atbildēt

Pag, iAuto Māris spaidīja to luksaforu un pats nemaz netaisījās iet pāri? Tāds lēts sižets sanāk.

iAuto 5.decembris 2021 17:38
1 6 Atbildēt

Šausmīgi lēts

650 5.decembris 2021 18:29
1 0 Atbildēt

Jajā, šhittos te visādus "mārus" vajadzētu izķert un viņu filmējamos rīkus naciOnalizēt.Ja filmētājs nav lohs- tas nu neder nekam nee.Jā.

Savukārt, (par jūrmallohu naudu) Asspāzijas brīnumlaukā tapušais,akkurāt pašā sniegainākajā sniegastihijas apokakalipses brīdi iedarbibinatais Z-svētku brīnumuMezgls gluži mierīgi (vairākas nedēļas!) bez īpašiem starpagadījumiem nostrādāja tā saucamajā "izstrādāja režimā".Viens gals dzelteni mirgoja, kamēr otrs saldi gulēja.Itin nekas neliecināja par kaut kādām pasākuma tehnisko finālu tuvinošām loģiskām noslēguma manipupulācijām.Nee.Un Lohi jau kopš vassaras veiksmīgi šķērsoja 4joslas iepriekšejajā jā gp vietā- izmantojot ar akmeņiem un cūkurakumiem aprīkoto uzkāpt/nokāpt vietu un iemēģinot jauno melnzemes dubļusjoslu pa vidu visam skaistajam.

Tas bija vienkārši tāds kā treniņš pirms šo te visu innovāciju stāšanās spēkā.Vajadzētu ieteikt vietējajiem komunaalizācijas likteņdienestiem sašķūrēt tagadējās jaunpārejas vidusdaļā to (jūrmalai tradicionālo) 3m augsto SniegaKaudzi.

Ezis UK 6.decembris 2021 8:50
0 1 Atbildēt

Padomju valstī nomainot karogu ,himnu un naudu,bet partijniekus un ierēdņus atstājot kā bija,tas ir ar nepelnītām komumistu privilēģij un komunistu bezatnildībi un nesodāmību,nekas nemainās.Ceļu tīrītāji tikai 226 pa visu Latviju,bet"bezatbildīgo" kabinetu ierēdņu ar mašīnām vismax 10X vairāk.

:-) 6.decembris 2021 9:12
4 2 Atbildēt

Katru dienu braucu, neredzu ne mazāko problēmu, viss labi saprotams! Jābūt īpaši "apdāvinātam" lai apjuktu!

Nja 6.decembris 2021 10:26
11 4 Atbildēt

Diemžēl pie mums liela daļa ir apdāvinātu, un dažiem pat ir privāts blogs, iauto.

GTD2 6.decembris 2021 12:56
0 0 Atbildēt

ja brauc pāri pie sarkanā tad darbs policijai, Tur nav nekāda sakara ar luksofora iestatījumiem. Pat zaļais mirgoja signalizējot ka tūlīt pārslēgsies. Iespējams ka tur nav domāts pēc katra cikla laist gājējus, ir domāts palaist ārā mašīnas no iebrauktuves un tā ātrāk palaist plūsmu pa galveno ielu. jo nav taču tie gājēji ko katru reizi laist, bet uz galvenās ielas pogas darbojās.

Latvietis 6.decembris 2021 13:02
5 2 Atbildēt

Žēll, bet daudzi brauc pēc likuma, man tur vajag un viss! Kad būs luksafori ar sarkanās gaismas fotoradaru!!! Valsts budžets būtu 3x lielāks.

iAuto 7.decembris 2021 2:19
0 7 Atbildēt

Tas nebūtu pareizs risinājums, tas veicina mazo avāriju skaitu

JanJan 6.decembris 2021 16:48
5 0 Atbildēt

Māri, Tu Rīgā esi bijis? 4:18 braukšana pie sarkanās gaismas ir Rīgas ielu ikdiena. Rīgā tā ir ikdiena redzēt, ka, ja Tu brauc pie dzeltenās gaismas, kur jau liekas, ka vajadzēja apstāties, tad aiz Tevis vēl 3 auto izbrauc. Rīgā tā ir ikdiena, ka braucot labajā joslā, apstājoties pie dzeltenā/sarkanā aiz Tevis braucošais ielec kreisajā joslā, Tevi nopīpina un vēl pamanās gandrīz uzbraukt kādam gājējam, kas jau dodas pie sava zaļā. Rīgā tā ir ikdiena, ka Tu nevari veikt kreiso pagriezienu, jo 3-4 mašīnas vēl aizmauc pa sarkano...

iAuto 7.decembris 2021 2:21
0 3 Atbildēt

Daudz braucu Rīgā, reti sanācis noķert tādu mirkli!

JanJan 7.decembris 2021 9:57
4 0 Atbildēt

Īpatnēji, man sanāk principā katrā braucienā pa lielākajiem Rīgas mikrorajoniem, centru.

ezis 711 7.decembris 2021 7:05
4 0 Atbildēt

Redz viņš neredz bet es katru dienu to redzu kā pie sarkanā mauc pāri.Kad uzrakstīju ka Jūrmala ir viņa galvenā tēma bet Rīga pie pakaļas tad mans profils tika nobloķēts.

GTD2 7.decembris 2021 8:50
2 0 Atbildēt

Es nesaprotu kapēc sižeta autors neuzdod sev intresējušos jautājumus būvniekam vai projekta realizētājam. par gājēju luksaforu uz ārējās ielas domāju, ka nav nepieciešams slēgt iekšā gājēju pāreju untā kavēt satiksmi, jo sižetā bija redzams tur taču nav gājēju,jo satiksmi aptur tikai lai palaistu no iebrauktuves transportu un tamdēļ nevajag tik ilgi kavēt satiksmi uz galvenās ielas. gājējiem ir pogas uz galvenās ielas un tās strādā, uz iebrauktuves nezinu kādu apsvērumu pēc ir uzliktas pogas varbūtās kādā perspektīvē, bert tur tās nav nepieciešamas jo tāpatās gandrīz visu laiku gājējiem deg zaļais. Salīdzinot ar Rīgu šis ir ideāls krustojums, jo Rīgā krustojumos ar intensīvāku satiksmi vispār nekas nav sakārtots.

Inese 7.decembris 2021 13:54
5 0 Atbildēt

Autovadītājiem ir jāskatās uz ceļa zīmēm un gājējiem uz ceļa. Neredzu nekādu problēmu.

Boyka 8.decembris 2021 20:33
0 0 Atbildēt

Man vairāk mulsina, tas, ka pie tiem luksoforiem tās divas joslas, pēc sajūtām ir diezgan šauras. Ar lineālu protams nemēriju, bet pagriezienos bieži griež leņķi un iebrauc blakus joslā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti