Stacionāro fotoradaru uzturētājs lauzīs līgumu ar CSDD 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.jūlijs 2022 14:08

Stacionāro fotoradaru uzturētāja SIA "Jarva" no 24.augusta lauzīs līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), tādējādi CSDD konkursā meklē jaunu stacionāro radaru uzturētāju, aģentūrai LETA pastāstīja CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Viņš teica, ka CSDD ir saņēmusi vēstuli no kompānijas "Jarva" par līguma laušanu no 2022.gada 24.augusta. Pārrunājot situāciju ar Valsts policiju un iesaistītajām pusēm, pieņemts lēmums izsludināt iepirkuma konkursu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi.

CSDD skaidroja, ka "Jarva" prasīja palielināt samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, taču CSDD nesaskatīja tam pamatojumu.

Pieteikšanās iepirkumā noslēgsies 25.jūlijā, un pēc tam CSDD vērtēs pieteikumus, cerot paspēt atrast fotoradaru nākamo uzturētāju līdz 24.augustam.

Mālmeisters arī paskaidroja, ka pirms iepirkuma izsludināšanas notika saziņa ar fotoradaru ražotājiem, lai aktualizētu jautājumu par iepirkuma prasībām. Fotoradaru ražotāji ir snieguši ieteikumus un vērtējumus, kādām ir jābūt iepirkuma prasībām un specifikācijai, lai konkurss veiksmīgi izdotos. 

Savukārt Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA atzina, ka CSDD ir informējusi Valsts policiju par attiecīgo situāciju.

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) pieejamā informācija liecina, ka CSDD jūlija sākumā izsludināja iepirkumu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi. Iepirkumā prognozētā līgumcena ir 139 000 eiro. Līgumu paredzēts slēgt uz 12 mēnešiem.

IUB pieejamā informācija arī liecina, ka CSDD līgumu ar "Jarva" noslēdza 2020.gada jūnijā ar līgumcenu 1,827 miljoni eiro.

Kopumā Latvijā darbojas apmēram 100 stacionāro fotoradaru.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 15.jūlijs 2022 15:19
2 0 Atbildēt

Kur viņi strādā?

Viņi jau degvielas normu sen kā nobraukuši, domā ka budžeta apstiprināšanas laikā kāds plānoja divreiz lielāku budžetu degvielai!? Šie jau būs nobraukuši visu normu līdz septembrim.

WALA 15.jūlijs 2022 15:24
2 0 Atbildēt

NU teiksim tā pat Rīgā uz Čaka ielas redzēti ar netrafarētu auto, bet arī pēdējā mēneša laikā visos virzienos kur ierasti mēdzu vazāties pa kādai ekipāžai ir redzēts, kad iepriekš ( ieskaitot Jāņus) praktiski netika manīti ...

650 17.jūlijs 2022 15:53
1 0 Atbildēt

Galvenaiss ir tas, ka praktiski neviens šitas te valodu mežģošais apkārtraksts tā arī nav kaut cik saprotami izklāstījis šī te (ilgi briedušā) konfilkta patieso būtību.Kas vainīgs,kāpēc un par ko.Ko tad īsti bija (vai nebija) ņēmušas vērā visas šitās te Augstās Līgum Slēdzēj Puses, kad pirms pāris g tas Līgums ar tik plaši slavinošu infopavadījumu un šitik cēlu mērķu vārdā toreiz tika noslēgts.

Tā ka gaidām tik kārtējo vēl nākamo rakstu- nu jau (visdrīzāk) atkal slavinošu, per TO, ka Pretendents ir (atkal) atradies,un samilzusī milzu problēma ir (varonīgi/nesavtīgi) atrisināta.Par (lohu) naudu izpildīsim jebko.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti