Stacionāro fotoradaru uzturētājs lauzīs līgumu ar CSDD 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.jūlijs 2022 14:08

Stacionāro fotoradaru uzturētāja SIA "Jarva" no 24.augusta lauzīs līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), tādējādi CSDD konkursā meklē jaunu stacionāro radaru uzturētāju, aģentūrai LETA pastāstīja CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Viņš teica, ka CSDD ir saņēmusi vēstuli no kompānijas "Jarva" par līguma laušanu no 2022.gada 24.augusta. Pārrunājot situāciju ar Valsts policiju un iesaistītajām pusēm, pieņemts lēmums izsludināt iepirkuma konkursu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi.

CSDD skaidroja, ka "Jarva" prasīja palielināt samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, taču CSDD nesaskatīja tam pamatojumu.

Pieteikšanās iepirkumā noslēgsies 25.jūlijā, un pēc tam CSDD vērtēs pieteikumus, cerot paspēt atrast fotoradaru nākamo uzturētāju līdz 24.augustam.

Mālmeisters arī paskaidroja, ka pirms iepirkuma izsludināšanas notika saziņa ar fotoradaru ražotājiem, lai aktualizētu jautājumu par iepirkuma prasībām. Fotoradaru ražotāji ir snieguši ieteikumus un vērtējumus, kādām ir jābūt iepirkuma prasībām un specifikācijai, lai konkurss veiksmīgi izdotos. 

Savukārt Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA atzina, ka CSDD ir informējusi Valsts policiju par attiecīgo situāciju.

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) pieejamā informācija liecina, ka CSDD jūlija sākumā izsludināja iepirkumu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi. Iepirkumā prognozētā līgumcena ir 139 000 eiro. Līgumu paredzēts slēgt uz 12 mēnešiem.

IUB pieejamā informācija arī liecina, ka CSDD līgumu ar "Jarva" noslēdza 2020.gada jūnijā ar līgumcenu 1,827 miljoni eiro.

Kopumā Latvijā darbojas apmēram 100 stacionāro fotoradaru.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

 
Visi komentāri
 
650 15.jūlijs 2022 14:41
0 0 Atbildēt

Jā.Lbdien, cien (LV) locchi.Misteri un misterienes, seri un serenes,dāmas un/vai (varbūt,arī) Kungi.

Laipni lūgti uzdot Jautājumus.Daudz.Kas īsti notiek.Kas Notiks.Kā Būs.Kā Nebūs.Ko īsti lauzīs.Kā lauzīs.Kāpēc lauzīs.Jā.

Vai esošies radari ir kļuvuši nelicencēti? Vai tie turpinās strādāt (mūs/mērīt)? Varbūt to lauzīs (gāzīs) nost no stabiem? Vai licence (mums) ir jāpērk katru (pirmo/otro) gadu? Bez licences (un bez iEpirkuma Organanonizēšanas) nevar (vairs, turpmāk,neko) iz-mērīt?

WALA 15.jūlijs 2022 15:03
0 0 Atbildēt

NU nav jau tikai licences, gan jau arī rezerves daļas u.c. jautājumi ( noteikti ka laika gaitā šitiem precizitāte krītas, un jāpārkalibrē regulāri).

Manam darba devējam ar daudz elektronikas (serveri, storage) klientu, kuriem vecei dzelži turpina strādāt, kaut ražotāja atbalsts jau būs gadu kā beidzies ... un kamēr mums ir rezerves daļas mēs vēl kaut kā spējam uzturēt pasākumu, bet kad tās beigsies - tad viss ...

650 15.jūlijs 2022 16:12
0 0 Atbildēt

Nujanuja.Jā.Prottams.Precizitāte krītas.Zin kā, ar laiku +11 no +20 kļūst grūti atšķirt.Viss plūst, mainās un tāa.Jā. Saprasst, tāteikt, ir grūti.Ne visai viegli.Hmm.Nee.Jā.Tad, kad (ja) kaut kas (kādureiz) ir jāiepērk (jāizsludina ie-pirkums), tad (bieži vien) sanāk Konsīlijs.Kurš izskata tā saucamos Pretendentus.Jā.

Tad, kad norisinās "iepirkums", taču nav pieklājīgi kasīties.Jo (iepirktais produkts) visdrīzāk (vismaz pirmos 1-2g) nebūs jāremontē.Lieku izmaksu nebūs.Nemaz. Tapc ieņemam pirmo pretendentu par vis vis zemāko Cenu. Aber pēc 3g, nu tur passkatīsimies.Iespējams būs vieglāk izmest ārā, gan jau procesu sakakārtosim.Valstī gana citu lietu, gan jau (lohi, neko,kā parassti) neievēros.Jā.

Un tā saucamie iePircēji gan jau iepirks/atkal.No nulles,no paša Zēro.Šitos nolauzīt, tos uzkakarinās šito vietā.Katris paliksim (savā) vietā.Jā.Kuŗš (per/to,visu,katrreiz,parassti, vienmēr) (sa)maksās? Nu kuŗš gan cits, cien.L...

Opis 15.jūlijs 2022 15:07
0 1 Atbildēt

Obligāti ielieciet ziņu no kura datuma līdz kuram tie parāti nešancēs!

WALA 15.jūlijs 2022 15:13
0 0 Atbildēt

Tam nebūs nozīmes, jo vasaras laikā CP cītīgāk strādā ...

Opis 15.jūlijs 2022 15:19
2 0 Atbildēt

Kur viņi strādā?

Viņi jau degvielas normu sen kā nobraukuši, domā ka budžeta apstiprināšanas laikā kāds plānoja divreiz lielāku budžetu degvielai!? Šie jau būs nobraukuši visu normu līdz septembrim.

WALA 15.jūlijs 2022 15:24
2 0 Atbildēt

NU teiksim tā pat Rīgā uz Čaka ielas redzēti ar netrafarētu auto, bet arī pēdējā mēneša laikā visos virzienos kur ierasti mēdzu vazāties pa kādai ekipāžai ir redzēts, kad iepriekš ( ieskaitot Jāņus) praktiski netika manīti ...

felix65 15.jūlijs 2022 20:10
0 0 Atbildēt

Nu ta no 24.08. maucam...

Latvietis 17.jūlijs 2022 10:32
0 4 Atbildēt

Vairāk radarus, un sarkanā luksafora kameras, lai mazāk Debīliķu uz ielām. Savādāk visi likdo itkā būtubkaut ko nozaguši.

650 17.jūlijs 2022 15:53
1 0 Atbildēt

Galvenaiss ir tas, ka praktiski neviens šitas te valodu mežģošais apkārtraksts tā arī nav kaut cik saprotami izklāstījis šī te (ilgi briedušā) konfilkta patieso būtību.Kas vainīgs,kāpēc un par ko.Ko tad īsti bija (vai nebija) ņēmušas vērā visas šitās te Augstās Līgum Slēdzēj Puses, kad pirms pāris g tas Līgums ar tik plaši slavinošu infopavadījumu un šitik cēlu mērķu vārdā toreiz tika noslēgts.

Tā ka gaidām tik kārtējo vēl nākamo rakstu- nu jau (visdrīzāk) atkal slavinošu, per TO, ka Pretendents ir (atkal) atradies,un samilzusī milzu problēma ir (varonīgi/nesavtīgi) atrisināta.Par (lohu) naudu izpildīsim jebko.

uxz 18.jūlijs 2022 9:16
1 0 Atbildēt

Ko var teikt - LĒTAKIE KONKURSA IEPIRKUMI RULLĒ!!

Kamēr turpināsim šo psrs mantojumu, tikmēr valstī būs haoss!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 5

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti