Autotransporta direkcija aicina reģionālo autobusu pasažierus izmantot drošības jostas autobusos 4

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 29.novembris 2022 10:31

Ņemot vērā pagājušajā nedēļā fiksēto lielo ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros bija iesaistīti arī pasažieru pārvadātāji, Autotransporta direkcija aicina reģionālo autobusu pasažierus izmantot drošības jostas autobusos, kuri ar tām ir aprīkoti, aģentūru LETA informēja direkcijas pārstāvji.

Direkcijā norāda, ka drošības jostu lietošana autobusos samazina traumatisma smagumu un palielina iespēju pilnībā atveseļoties vai izdzīvot negadījumā, kā arī drošības jostu izmantošana var samazināt atsevišķu traumu risku vairākas reizes.

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš min, ka drošība ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem jebkura veida pasažieru pārvadājumos. 

"Mēs zinām, ka reģionālo autobusu vadītāji ir sava aroda profesionāļi un izdarīs visu iespējamo, lai droši nogādātu pasažierus līdz viņu vēlamajai pieturvietai. Taču pa ceļiem bez autobusiem pārvietojas arī citi satiksmes dalībnieki, turklāt ārā ir ziema un ceļi nereti kļūst slikti pārredzami un slideni," pauž Godiņš, aicinot pasažierus būt apzinīgiem un izmantot drošības jostas autobusos.

Jau vēstīts, ka ceļu satiksmes negadījumā Tallinas šosejas 101.kilometrā, Ainažos sestdien, 26.novembrī, cieta 26 cilvēki, tostarp trīs smagi, kā arī viens gāja bojā. Avārijā cieta Igaunijas transporta kompānijas "MK autobuss" autobuss. Autobusā, pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, kopumā bija 48 cilvēki - 46 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Autobuss bija ceļā no Igaunijas uz Poliju un tajā bija Ukrainas karavīri.

Savukārt šosejas 80.kilometrā sestdien notika kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme. Netālu no attiecīgā ceļu satiksmes negadījuma, pēc Valsts policijas vēstītā, pasažieru autobuss nobrauca no ceļa braucamās daļas. Šajā negadījumā cieta viena persona.

 
Visi komentāri
 
didzisk 29.novembris 2022 11:31
2 1 Atbildēt

Patiesībā laba ideja. Kāpēc lai avāriju autobusā būtu vieglāk izturēt, nekā vieglajā mašīnā.

Sajūta, autobusā sprādzējoties, ir pavisam nepierasta, bet ar laiku pierod. Ir valstis, kur jostas lietošana autobusos ir obligāta jau vairākus gadus.

Kanibaals 29.novembris 2022 12:51
2 1 Atbildēt

Ja Direkcijai kaut kas nepatīk, lai brauc uz Maskavu pie sava vadoņa

es 29.novembris 2022 13:38
3 0 Atbildēt

Jā, un kājās stāvošie lai piesienās pie piesprādzētajiem sēdošajiem.

Rr19 30.novembris 2022 10:37
0 0 Atbildēt

Pati ATD nosaka stāvvietu skaitu, vienam 8 stāvvietas, citam 15,tikai, kur lai sprādzējas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti