Andis Neikšāns Portugālē sāk ar septīto vietu 1

 
2.aprīlis 2009 9:39

Portugālē, Algarves reģionā, sākās pasaules autorallija čempionāta ceturtais posms „Vodafone Rally de Portugal”. Tajā startē arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuri sacensību pirmajā ātrumposmā uzrādīja 7. labāko laiku P-WRC ieskaitē.

Diena sportistiem sākās ar treniņu jeb shakedown ātrumposmu. To Neikšāns veica trīs reizes, bet atzinās, ka ne reizi nav sanācis nobraukt ātri un bez kļūdām. Tādēļ shakedown ātrumposmā Neikšānam 8. labākais laiks P-WRC ieskaitē. „Segums bija ļoti slidens. Ne reizi nesanāca nobraukt bez kļūdām, turklāt braucu piesardzīgi,” atzinās Latvijas sportists. Treniņu ātrumposms bija ļoti viltīgs un to pierāda divu P-WRC braucēju avārijas – automašīnas nenovaldīja vietējais sportists Bernardo Sūza un čehs Jaromirs Tarabuss. Abi nespēja salabot automašīnas līdz pirmajam ātrumposmam šiem sportistiem rallijs ir beidzies, tā arī īsti nesācies. Arī WRC pilots Konrāds Rautenbahs avarēja, taču Citroen mehāniķi paspēja viņa automašīnu salabot līdz sacensību startam.

Jau pēcpusdienā sportistiem bija jāveic sacensību pirmais ātrumposms – divi kilometri pa asfaltēto Algarves stadionu. Andis Neikšāns startēja vienā pārī ar čehu Martinu Prokopu, kuram ir liela pieredze pasaules čempionātos. Neskatoties uz pieredzi čeha pusē, šajā duelī uzvarēja Andis. Pirmajā ātrumposmā latvietis uzrādīja septīto labāko laiku P-WRC ieskaitē, līderim Bruno Magalaešam zaudējot 4,4 sekundes.

Rīt sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi 136 kilometru garumā. Parīt sportistiem atkal būs jāsacenšas sešos ātrumposmos, kuru kopgarums būs 145 kilometri. Pēdējā diena – svētdiena -- būs visvieglākā, jo jāveic vien pieci ātrumposmi, kuru kopējais garums ir nepilni 80 kilometri. Kopā P-WRC kategorijā Portugāles rallija pirmo ātrumposmu veica 18 sportisti.

Sacensībām būs iespējams online režīmā sekot līdzi mājas lapā www.autosport.lv, bet pēc sacensībām videomateriālus būs iespējams vērot portālā www.autotv.lv un raidījumā „Tavs Auto”.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl komandu atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
268097. viesis 6.aprīlis 2009 8:10
0 0 Atbildēt

Vēsu prātu, galvenais Labs Finišs !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti