Rallijs «Kurzeme» silda ekonomiku 3

 
2.novembris 2009 9:43

Rallija „Kurzeme” direktors Uldis Hmieļevskis informēja Liepājas Domes Attīstības komitejas deputātus par aizvadīto sacensību norisi un to ietekmi uz reģiona ekonomiku.

Organizatoru veiktie aprēķini liecina, ka rallija „Kurzeme 2009” dalībnieki un apmeklētāji iztērējuši aptuveni 385 tūkstošus latu, maksājot par viesnīcām, ēšanu, degvielu un dažādām citām precēm un pakalpojumiem.


Foto: Zigismunds Zālmanis ("Nikon")

Liepājas pilsētas ātrumposmu šogad apmeklēja vairāk kā 10 000 apmeklētāji, kas atbilst, piemēram, skatītāju skaitam arēnā „Rīga” pasaules čempionāta hokejā laikā. Pateicoties lielajam skatītāju pieplūdumam, dažas dienas pirms rallija atrast brīvu numuriņu viesnīcā jau kļuva sarežģīti. Apgrozījuma pieaugumu izjuta arī gan Liepājas, gan rajona restorānu un kafejnīcu īpašnieki, degvielas uzpildes stacijas, veikali.

„Mazajos lauku veikaliņos, kas atradās pārbraucienos starp ātrumposmiem, rindas stiepās tālu ārpus veikalu durvīm,” stāsta rallija „Kurzeme” direktors Uldis Hmieļevskis. „Tomēr jāatzīmē, ka uzņēmēji ar katru gadu ir arvien gatavāki uzņemt lielus pasākumus – tiek sagādāti vairāk produktu, pieņemti darbā papildus darbinieki, lai spētu apkalpot visus klientus.”

Rallijs „Kurzeme” noteikti ir atzīstams par 2009. gada lielāko autosporta pasākumu Latvijā. Sacensībās startēja 107 sportistu ekipāžas, to apmeklēja vairāk kā 25 tūkstoši cilvēku, un masu medijos šis divu dienu ilgais pasākums tika atspoguļots vairāk kā 700 publikācijās. Tika veikti arī transporta intensitātes mērījumi uz Liepājas-Rīgas šosejas – iegūtie dati liecina, ka rallija dienās ceļi ir par 17% vairāk noslogoti nekā tad, ja Liepājā nenotiek liela mēroga pasākumi.

„Rīkojot ralliju, tika domāts, lai sportistiem un skatītājiem ir pietiekoši daudz ārpusrallija aktivitāšu – pilsētas centrā notika tirdziņš „No Rallija uz Skolu”, varēja izjust sajūtas, kādas ir auto apveļoties uz jumta CSDD sagādātajā avāriju stimulatorā, sestdienas vakarā dejot gribētāji bija sastopami Normunda Rutuļa koncertā, notika auto veiklības sacensības” stāsta Uldis Hmieļevskis. „Savukārt, lai rallija cienītāji varētu redzēt pēc iespējas vairāk, tika izveidota kompakta un interesanta trase. Skatītāji varēja paspēt redzēt septiņus no visiem desmit ātrumposmiem.”

Rallijs „Kurzeme 2009” apvienoja trīs čempionātu sacensības – rallija, rallijsprinta un rallijreida. Liepājā sabrauca arī spēcīgākie Igaunijas rallisti, tādējādi nodrošinot interesantu un spraigu sacīksti gan sportistiem, gan skatītājiem.

Ralliju „Kurzeme 2009” rīkoja biedrība „Liepājas Rallija Komanda” sadarbībā ar biedrību „B&K Rallijs”.

Ralliju “Kurzeme 2009″ atbalstīja “EnergoRemonts Rīga”, “Lauma Fabrics”, “Canon IBServiss”, „If apdrošināšana”, Liepājas Pilsētas Dome, Liepājas SEZ, Vega 1, Skandi Motors, un citi. Rallija “Kurzeme 2009″ oficiālā televīzija – LTV7.


 

 
Visi komentāri
 
272216. viesis 2.novembris 2009 11:57
0 0 Atbildēt

Un cik pēc tam tika iztērēts ceļu un tiem pieguļošo, skatītāju piecūkoto un izbraukāto teritoriju sakošanai? Vai arī viss bija kā parasti?

272224. viesis 3.novembris 2009 7:33
0 0 Atbildēt

Super!

Beidzot pareizi novērtē ralliju!

RALLIJS DZĪVOS :-)

272227. viesis 3.novembris 2009 10:43
0 0 Atbildēt

A nevar pasildīt tās mājas Liepājā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti