Apstiprināts Latvijas rallija čempionāta kalendārs 3

 
3.decembris 2009 12:23

Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas padome apstiprinājusi 2010. gada Latvijas rallija čempionāta kalendāru un nolikumu.

Galvenie jaunumi – vienota vienas ass piedziņas ieskaites grupa, atjaunots čempionāta statuss A+ grupai „Junioru efekts” komandu cīņā, Super 1600 kausa izcīņa un septiņi posmi čempionāta kalendārā. Izmaiņas veiktas, lai palielinātu konkurenci cīņā par Latvijas čempionu tituliem, kā arī uzsvērtu jauno braucēju nozīmību un izaugsmi prestižajā autosporta disciplīnā.

Septiņi posmi, starts Lietuvā

Latvijas čempionāts autorallijā, kas atpazīstams ar zīmolu LRČ, sastāvēs no 7 posmiem, no kuriem viens norisināsies Lietuvā. Oficiālā čempionāta statusā LRČ pirmo reizi dosies uz Rēzekni, kur norisināsies apvienotais Latvijas un Lietuvas čempionāta posms. Arī rallijs „Madona” atgriežas kalendārā pēc daudzu gadu pārtraukuma.

Latvijas rallija čempionāta 2010. gada kalendārs

1. posms, 30.-31.01. – „Winter Rally 2010”, Lietuva, Utena
2. posms, 13.-14.02. – „Sarma 2010”, Gulbene
3. posms, 15.-16.05. – „Talsi 2010”, Talsi
4. posms, 5.-6.06. – „Madona 2010”, Madona
5. posms, 10.-11.07. – „Latgale 2010”, Rēzekne
6. posms, 28.-29.08. – „Kurzeme 2010”, Liepāja
7. posms, 25.-26.09. – „Latvija 2010”, Jūrmala/Kuldīga*
* rezerves datums 2.-3.10.

Trīs ieskaites grupas Latvijas čempionātā

2010. gadā par Latvijas čempioniem kļūs N4, 2WD un A+ grupu uzvarētāji, savukārt par kausa ieguvējiem sportisti, kuri iekļausies Super 1600 un Junioru kausa izcīņas nosacījumos, kā arī komandas.

Latvijas rallija čempionāta ieskaites grupa N4 nav piedzīvojusi pārmaiņas. Savukārt 2010. gadā visi priekšpiedziņas un aizmugures piedziņas automobiļi tiks pulcēti vienā apvienotā ieskaites grupā -- 2WD. Šādi cīņa par Latvijas čempiona titulu tiks ievērojami palielināta un padarīta aizraujošāka skatītājiem.

2010. gadā par Latvijas čempiona titulu cīnīsies arī A+ ieskaites grupas sportisti. Kategorijā, kurā startē, piemēram, visas WRC tipa automašīnas, kā arī pilnpiedziņas automobiļi, kuri neatbilst N4 klases nosacījumiem, līdz šim tika aizvadīta cīņa par Latvijas kausu. Tiesa, ekipāžai būs iespējas cīnīties par Latvijas čempiona titulu tikai situācijā, ja tā veiks vismaz četrus no paredzētajiem septiņiem posmiem.

„Junioru efekts”

Pasaules čempionātā autorallijā junioru vecuma robeža ir 27 gadi. Latvijā junioru slieksnis ir pazemināts līdz 25 gadiem. Lai radītu papildu stimulu jaunajiem rallija braucējiem, 2010. gadā īpaša uzmanība tiks veltīta Junioru kausa izcīņai, kurā var piedalīties tie piloti, kuri ir dzimuši ne agrāk kā 1985. gadā un piedalās sacensībās ar 2WD automašīnu. To papildinās tā dēvētais „junioru efekts” komandu cīņās. Tās komandas, kuras iekļaus savā sastāvā papildus braucēju – junioru, saņems papildus bonusa punktus. Veiksmīgs juniors var komandai dot līdz pat 20% lielāku punktu bagāžu.

„Nav šaubu, ka Junioru kausam ir jābūt Latvijas rallijā un tam jābūt „redzamam” seriālam, lai līdzjutēji un speciālisti pievērstu īpašu uzmanību nākamajām zvaigznēm,” skaidro LAF Rallija komisijas pārstāvis, leģendārais rallija braucējs Ivars Caune. „Savukārt vēl lielāks pluss ir junioru vecuma braucēju piesaistīšana komandām. Šādā veidā junioriem radīsies iespēja strādāt kopā ar pieredzējušiem braucējiem gan treniņos pirms rallija, gan sacensību laikā, kas veicinās jauno braucēju izaugsmi un informācijas pārmantošanu.”

Super 1600 kauss

Sporta automašīnas ar motora tilpumu līdz 1600 cm³ ir strauji augošs segments pasaules autosportā. Arī FIA politika paredz, ka iepriekš pazīstamās 2000cm³ 2WD sporta mašīnas, jeb N3 klasi, nomainīs jaunā R2 grupa. Pretēji N3 klasei, R2 automašīnas ir speciāli sportam būvētas, tāpēc tās pat ar mazāku motora kubatūru uzrāda līdzīgus ātrumposmu rezultātus, kā jaudīgākie priekšgājēji. Tomēr pāreja uz jaunajām automašīnām prasīs ievērojamu laiku, tāpēc nolemts izveidot kausa izcīņu Super 1600, kurā par Latvijas kausu varēs cīnīties gan nacionālās, gan starptautiskās homologācijas 2WD sporta automašīnas ar motora tilpumu līdz 1600cm³. Vienlaicīgi tiek uzvērts, ka Super 1600 ir tā ieskaites grupa, kurā karjera rallijā būtu jāsāk jaunajiem pilotiem.

Vairāk informācijas: www.laf.lv un www.autorally.lv
 

 
Visi komentāri
 
273129. viesis 4.decembris 2009 9:23
0 0 Atbildēt

Mc11 ļoti interesanti

273130. viesis 4.decembris 2009 9:40
0 0 Atbildēt

Beidzot Latvija kaut ko normālu izdarīja sporta ziņa xD

273138. viesis 4.decembris 2009 10:25
0 0 Atbildēt

Labais!!!xD

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti