"Re Autoclub" uzbūvējis "Ford Raptor" prototipu 2

 
iAuto | 8.oktobris 2013 7:39

Latvijas sporta automašīnu ražotājs "Re Autoclub" izgatavojis jaunu sacensību automašīnas prototipu "Ford Raptor", ar kuru no 13. līdz 19.oktobrim piedalīsies Marokā notiekošajā rallijā "OiLibya", portālu "iAuto" informēja ražotāja pārstāvji.

Ford Raptor Foto: Publicitātes attēls

Pie stūres sēdīsies autosportisti Aleksandrs Terentjevs un trīskārtējs Krievijas čempions un pasaules kausa "Rallye d'Orient" uzvarētājs Aleksejs Berkuts.

Jaunais T2 klases "Ford Raptor" ir ar 6,2 litru benzīna dzinēja motoru, automātisko ātrumkārbu un Francijā izgatavotiem "Donerre" amortizatoriem. Ražotājam izdevies palielināt sporta automašīnas jaudu, veiksmīgi atrisināt līdzsvarojumu starp asīm, bet pašu braucamrīku izgatavot par 300 kilogramiem vieglāku salīdzinājumā ar sporta automašīnu "Toyota Landcruiser 200".

Jaunais "Ford Raptor" veiksmīgi izmēģināts Ādažu poligonā, taču ugunskristības būs Marokā.

"Tā būs laba pārbaude pirms sportistu starta Dakārā," sacīja "Re Autoclub" dibinātājs Roberts Elbakjans. Viņa vadītajā ražotnē Rīgā līdz šim saražotas divas prototipa klases "Toyota Landcruiser 200" sporta automašīnas, kas startējušas dažādās starptautiskās sacensībās, tostarp rallijreidā "Silk Way". Ar vienu no šiem auto "Silk Way" rallijreidā Terentjeva un Berkuta duets guvis uzvaru.

"Pēc "Toyota Landcruiser 200" sākas kardināli jauna ēra prototipu klasē," pievēršanos "Ford" automašīnas izgatavošanai skaidroja Elbakjans.

"Automašīnai ir liels potenciāls, tai ir laba pārgājība, labi brauc pa smiltīm, veiksmīgi izvēlēts augstums. Testā tā uzvedās piedienīgi," sacīja Berkuts. "Mašīna man iepatikās, tai ir laba jauda un potenciāls, it īpaši "production" klasē. Bet, cik tā būs uzticama un kā uzvedīsies sacīkstēs, redzēsim Marokā."

"Re Autoclub" šobrīd strādā arī pie jaunas "Toyota Landcruiser 200" automašīnas izgatavošanas, ar kuru sacensībās startēs Aleksandrs Kolembets, sporta komandas "Kosmoss" pārstāvis.

Ford Raptor Foto: Publicitātes attēls

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
J 9.oktobris 2013 0:05
1 0 Atbildēt

Ūja, ar svešām spalvām lielīties gan nevajadzētu, ja nemaldos "Ford Raptor SVT" prototipu izstrādāja "Ford SVT Engineering Team".

Saprastu vēl, ja virsrakstā tiktu minēts, ka uz Ford Raptor bāzes ir uzbūvēta sacīkšu automašīna, bet ne jau, ka LV kāds ir uzbūvējis ""Ford Raptor" prototipu"!

Prototips:

- 2. Sākotnējais kā veidojums; kādas mašīnas, transportlīdzekļa u. tml. sākotnējais vai izmēģinājuma modelis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti