ReTV: Latvijas autosportā vēsturiska nedēļa (+ VIDEO)

 
RE TV | 19.jūlijs 2024 21:51

Šonedēļ Latvijā pirmo reizi notiek augstākā līmeņa autorallija sacensības. Uz mūsu valsti ir ieradušās pasaulē ātrākās ekipāžas, lai savā starpā noskaidrotu “Tet Rally Latvia” uzvarētājus. Neilgi pēc sacensību svinīgās atklāšanas pārpildītu tribīņu priekšā vakar vakarā Biķernieku autotrasē notika rallija pirmais specposms, kurā sportistiem bija jāveic nedaudz vairāk nekā 11 kilometri.

Autosportisti, kuri ieradušies uz šo Pasaules rallija čempionāta posmu no dažādām pasaules valstīm, neslēpj prieku par to, ka nu arī Latvija ir parādījusies uz lielā rallija skatuves. Kāds no sportistiem Latviju šajās sacensībās uzskata par savām otrajām mājām.

“Esmu priecīgs par iespēju būt šeit. Mana rallija karjera sākās tieši Latvijā. Tādēļ varētu teikt, ka šis ir kā otrs mājas posms – ārpus Turcijas. Latvija ir jauka valsts,” saka autosportists no Turcijas Karems Kazazs. “Man patīk šis ātrumposms. Domāju, ka būs interesanta cīņa. Ir ieradušies spēcīgi braucēji, tāpēc cīņa būs laba,” saka autosportists no Francijas Adriens Furmo. Uz Latviju ieradies ir arī itāļu autosportists Mauro Miele.

Jāatzīmē, ka šim sportistam ir 68 gadi, un viņš saka, ka ar citiem rallija dalībniekiem vecuma starpība sasniedz pat 50 gadus. “Esmu laimīgs būt šeit un sacensties ar jauniešiem. Esmu laimīgs būt kopā ar šiem cilvēkiem. Tas ir fantastiski. Es izbaudu pilsētu un valsti. Ceru izbaudīt speciālo ātrumposmu.” 2016. gada Eiropas rallija čempionāta uzvarētājam somu pilotam Esapekam Lappi šī ir atgriešānās Latvijā pēc vairāku gadu pauzes. Viņš arī labprāt stāsta par lietām, ar ko aizraujas, kad no sacensībām ir brīvs laiks.

“Pagājuši desmit gadi, kopš biju pēdējo reizi Latvijā. Laikā, kad nepiedalos sacensībās, ar bērniem eju makšķerēt, zīmēju, nekur nebraucu, izņemot ar velosipēdu. Ir lieliskas sajūtas būt atkal šeit.” Latvijas pilots Mārtiņš Sesks, kurš šosezon debitēja Pasaules rallija čempionāta posmā Polijā spēcīgāko autobraucēju sabiedrībā, ir laimīgs par iespēju izmēģināt savus spēkus ātrumposmā, kas notiek arī mājās.

Taču, ņemot vērā incidentu rallija pirmajā dienā ievadposmā Liepājā, kad kāds vīrietis bija piegājis pārāk tuvu trasei, viņš aicina čempionāta skatītājus būt uzmanīgiem un ievērot norādes. “Pirmkārt, milzīgs padies, ka esat šeit. Katru dienu darīsim savu darbu. Mums ir dota fantastiska iespēja startēt elites kategorijā. ,ilzīgs prieks, ka esam atveduši Pasaules rallija čempionātu uz mājām. Domāju, ka visi kopā izbaudīsim šo nedēļas nogali, fantastiskās četras dienas, kas mūs sagaida. Izbaudām, sekojam drošības noteikumiem, ievērojam tiesnešu sacīto. Skatāmies kopā!” Šodien rallija dalībnieki devās ātrumposmos Tukuma un Talsu novados, arī pašos Talsos. Rīt sacensības notiks Kuldīgas un Dienvidkurzemes novados, arī Liepājā, bet sacensību pēdējā dienā svētdien ātrumposmi notiks Dienvidkurzemes novadā.

Piedalies diskusijā: 

WRC rallijs Latvijā - lielākais motoru sporta notikums, bet

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 9

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 

Netraferētā policijas ekipāža ķer uz ātrumu ceļu būvdarbu zonā uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 4.09.2024 (+ VIDEO) 31

Autovadītāji remontu zonā brauc ievērojami ātrāk par atļautajiem 50 km/h, riskējot un arī iekrītot, kad plūsmai pievienojas netrafarētais policijas auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti