"iPhone 15" - sākums grūts; Apple" darbinieki Francijā plāno streikot 15

 
Nozare.lv | 23.septembris 2023 10:48

ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Apple" veikalu darbinieki Francijā plāno streikot un izjaukt jauno viedtelefonu "iPhone 15" tirdzniecības sākšanas pasākumu valstī, jo vēlas panākt algu palielināšanu.

Arodbiedrības sociālajos medijos aicinājušas rīkot divu dienu streiku, sākot no piektdienas, kad Francijā tiks sākta "iPhone 15" tirdzniecība.

Pēc arodbiedrību domām, "Apple" vadība ignorējusi to "pilnībā likumīgās" prasības.

"Apple" darbinieki Francijā pieprasījuši algu palielinājumu par 7%, taču uzņēmuma vadība piedāvājusi pieaugumu par 4,5%,. Tomēr arodbiedrības uzskata šo kāpumu par pārāk zemu, ņemot vērā dzīves dārdzības kāpumu.

"Jauno "iPhone" modeļu tirdzniecības sākšana parasti būtu iemesls svinībām, taču šoreiz mums nav tāda noskaņojuma," skaidro viena no mazumtirdzniecības uzņēmuma "Apple Retail France" darbiniekus pārstāvošajām arodbiedrībām CFDT.

Streika organizētāji vēstī, ka streiks ietekmēs vairumu no 20 "Apple" veikaliem Francijā.

 
Visi komentāri
 
es 23.septembris 2023 14:12
1 3 Atbildēt

Lai pērk pa taisno no ķīniešiem! Nav ko tos perekupus barot.

Onsis 23.septembris 2023 14:40
1 1 Atbildēt

aple gūst milzu peļņu, bet darbiniekiem tik atsūkāt?!!!

650 23.septembris 2023 17:29
1 0 Atbildēt

Vai ta šitais 15tais beidzot būs "lohudrošš"? Un visam dzīvajam kaitīgais 12tais jau ir izpētīts un no euroaprites izņemts? Kur var to suudu nodot un/vai saņemt tā dēvēto kompensāciju/Par!??

Asaris 23.septembris 2023 18:23
3 4 Atbildēt

Kāds vaitad šitos vēl pērk? Vaitad nav vēl pārgājis tas aizkostā ābola fetišs?

Līdaka 24.septembris 2023 10:35
9 1 Atbildēt

Kas par fetišu?

Un kādēļ, lai nepirktu viedtālruni kurš maksā tik pat cik citu ražotāju viedtālruņi.

Tas pats ar datoriem, macbooki jau labu laiku ir vieni no labākajiem price/performance, viss sākās kad viņi sāka ražot savus procesorus un atteicās no intel. Ar viedtālruņu procesoriem tas pats - labāki nekā kinkurentiem.

Xiaomi viedtālrunis maksā 1.4k, samsungi maksā tā pat un visi pārējie arī. Turklāt, ja esi citu apple produktu lietotājs, tad arī iphons visbiežāk būs pareizā izvēle.

Man šķita, ka pārgājis tas balagāns par citu cilvēku aprunāšanu, jo tie izvēlas iphone, bet tomēr pa kādam vel atrodās…

msh 25.septembris 2023 0:23
2 4 Atbildēt

Nu re, tu tikko nosauci fetiša pamatojumu. Tur jābūt dziļi galvā pistam lai par tādu naudu pirktu telefonu.

Līdaka 25.septembris 2023 1:31
3 0 Atbildēt

Bet vel dziļāk galvā pistam jābūt, lai tērētu naudu kautkādam trīsritenim, kādēļ nevar braukt ar parastu normālu velosipēdu?

P.s

Es pieminēju arī datorus, lai gan cik saprotu arī tos tu neatzīsti, laikam tādēļ, ka esi egoistisks frukts, kurš uzskata - “ja man nepatīk, tad visi pārējie lohi”..

msh 25.septembris 2023 23:13
0 0 Atbildēt

Vai "parastais normālais velosipēds" būs lētāks?  

Par datoriem nediskutēšu; aizkostā ābola datori ir bišķi cita tēma - cena tur gan ir graujoša, bet, vismaz agrāk, tām kastēm bija nišas virziens uz profesionāļiem, un tomēr tas ir kaut kas līdzīgs datoram - nevis fetiša dročījamais objekts par kosmisku cenu pēc kura jāstāv garās rindās.

Līdaka 26.septembris 2023 13:09
0 0 Atbildēt

Nu bet es savu komentāru veltiju tieši apple produktiem uz kuru tu tieši atbildēji. 

Datori ir dažādās cenās, bet pat tur apple nereti sanāk lētāks par Dell, HP un pat auss acer untml. tieši price/performance ziņā. Protams saprotu, ka tu uzreiz pateiksi nifiga, jo asus portatīvo var iegādāties jaunu arī par 300-400 eur, kamēr apple lētākais būs kādi 950eur., un tev protams neinteresē kas un kā, tu ieraugi cenu un bļauj. 

Par iphonu tas pats, jo:

1. citu ražotāju "TOP" viedtaļruņi nav lētāki.

2. audi TT ir lētāks par Audi R8, vai audi a1 ir lētāks par audi a6 - a nafig? Vot nafig tā ir? Es gribu a6 par audi a1 cenu un vel es gribu Jaunu landcruizeri par VW polo cenu, bet nafig tas netiek piedāvāts, vot galvā pisteņi tādi. Landcruizers taču ir normāla auto augstumā un izturīgāks pret triecieniem - tā taču būtu jābūt ar visiem auto, vēlams, lai ar R8 arī var mežā iebraukt utt., Katrai tehnikai savs pielietojums - nafig tu te bāzies un salīdzini savu viedtālruni ar pilnīgi citādākiem viedtālruņiem? Nesaproti to, ka cilvēku intereses, pieradumi, vajadzības ir dažādas? Viedtālrunis ir daļa no tā, kā es pelnu naudu, tas cik es ātri strādāju, tad pēc tevis teiktā man vajadzētu mocīties tikai tādēļ, ka Tev pietiek ar Unihertz Jelly 2?

3. Personīgi izmantoju viedtālruni darbam, lielākoties foto (objektos), IOS nevienam citam ražotājam nav, bet man patīk un ir krietni ērtāk, kad apsēžoties pie datora viss saturs uzreiz ir pieejams arī datorā, savukārt ja ātri kaut kur izbraucu un zinu, kas datorā internetā bija atvērt kāds logs(iekārtas specifikācija, cena) tad atverot interneta browseri telefonā šis pats logs man ir pieejams. Respektīvi apple broduktiem nemaz nav tāda īsta konkurenta sinhronizācijas ziņā starp viedtālruni un datoru. 

4. Nu trīsrtenis taču ir dārgāks. CIk maksā jauns tāds trīsritenis un cik līdzvērtīgas kvalitātes divritenis? 

AA un nemaz nedomā bļaut, ka pašiem tas ir jāuztaisa.

msh 26.septembris 2023 18:27
0 0 Atbildēt

1, 2 un 3 - pasaki man, cik lielam procentam no attiecīgo ierīču lietotājiem reāli vajag tur to "top" dzelzi? 10% būs? Priekš pārējajiem tas būs "top vipendron".Pieņemsim ka tam sifonam cena ir pamatota, nevis neadekvāti uzskrūvēta, un tur tiešām ir nikni dzelži - priekš kam tādus vajag lai dročītu purnagrāmatu, vacapu un liktu pašiņus instagramā? Tas pats attiecas uz datoriem. 

4 - jā, Pitons ir pašam jābūvē, neviens profesionālis tādus nebūvē Bet ja runa par parastiem gulošajiem velosipēdiem, tiem augstā cena ir tikai tāpēc, ka to rāmji ir roku darbs, un būvētāji ir nevis Ķīnā bet rietumvalstīs. Ja gulošus velosipēdus štancētu miljoniem Ķīnas fabrikās tāpat kā parastos, gatavu velosipēdu cena būtu nenozīmīgi dārgāka nekā gataviem parastajiem velosipēdiem - jo tas, kas nav rāmis un sēdeklis, ir tas pats, varbūt vienīgi ķēde garāka. Es personīgi vēl piedevām ietaupu uz sēdekli - izejmateriāli ērtam gulošā velosipēda sēdeklim nepārsniedz 10 eiras - jauns ādas ķeblis parastam ričukam būs uz 150 eirām

Līdaka 26.septembris 2023 21:05
0 0 Atbildēt

1. Pasaki cik lielam procentam lietotāju vajag to quattro? Tajā TOP “dzelzī” ļoti daudzkas arī nebūtu vajadzīgs, bet nav opcijas, laba kamera un pārējais lēnāks/sliktāks, līdz ar to tas “dzelzis” arī jāpērk. Turklāt es jau teicu, isoam ar macos sinhronizācijas ziņā īsti nav analogu un ja tu esi pieradi pie šādas lietas un tev tas šķiet ērti/vērtīgi, tu visticamāks nepāriesi pie cita ražotāja.

2. Kas tas pats attiecās uz datoriem? Tas ka Tev pietuvinātie cilvēki izmanto datoru tikai sociālajiem tīkliem, vai izklaide tas ir cits stāsts, bet citiem cilvēkiem tas ir darbarīks, kārtējo reizi kaut kas tāds ko tev nesaprast, jo tu ar to nesaskaries.

3. Tu jau izplūdi tekstā ar to velosipēda ražošanu, ja vel nesaprati tad galvenā domā ir - Nahuj tev vajag tādu sūdu, esi dziļi galvā pists? Brauc ar parastu velosipēdu. Citi cilvēki taču brauc un brauc arī ar visādiem maximas velosipēdiem, kādēļ Tev jābūt dziļi galvā pistam un jābrauc ar guļošo? Kiškas nevelk, nu tad trenējies un beidz slinkot nevis būvē galvā pisto guļošo velosipēdu.

Man šķiet Tu esi vienīgais iauto lietotājs kurš var paņemt suņa sūdu ielikt to burciņā un uzskatīt par mākslas darbu, tajā pašā laikā antīku koptu bmw nosaukt par sūdu, jo tam ir aizmugures piedziņa no kuras tev bail…

Komunikators 27.septembris 2023 9:26
0 0 Atbildēt

Zooloģiskā līmenī runājot, iphone prasa veselu kruasanu  ne tikai sūdus burciņā un iphonisti viņu dod, dod nevis vecmammai vai draugiem, bet savam kontam. Tas ir tas līgums zem virsraksta Hallo. dresūra tur neapstājas, bloķē/nektivizē uz nebēdu pat nepaskaidro.

GTD2 25.septembris 2023 10:14
2 0 Atbildēt

Pēc Tava spriedelējuma arī merša īpašniekiem jabūt galvā pī, lai par tādu naudu pirktu auto. Kvalitatīva manta arī attiecīgi maksā, man pēdējais iphone labi kalpo jau no 2017 gada , kamēr labi kalpo neredzu iemeslu viņu mainīt, iepriekšējais nokalpoja iecus gadus kad baterija šāka gļukot un nācās utilizēt. Nav ko pasauli piesārņot ar lētiem sūdiem kas knapi kalpo pāris gadus.

msh 25.septembris 2023 23:08
0 0 Atbildēt

Pieci gadi no štuku plus vērta telefona - vaaau.... Man piecus gadus nogāja LG E430, lētucis kurš manās rokās nonāca lietots un netika žēlots - daudz tika klapēts un mests, un to visu izturēja - neizturēja šļūkšanu uz 40 km/h pa asfaltu ar mani pa virsu - tavs sifons tur jau sen būtu atmeties. Šobrīd man diemžēl ir tavējo problēmas - mans Unihertz Jelly 2 jau pāris mēnešus nav lietojams [gaidu kad ķīnieši beidzot atsūtīs ekrānu]; ekrāns neizturēja kritienu no krūšu augstuma uz betona flīzēm - bet nu tavam paku vērtajam telefonam ir tāds pats neizturīgs sūda stikls kā manam 200 eiru telefonam - ā, tev laikam arī ir stikls aizmugurē, lai būtu vairāk kam izšķīst. Attiecībā par tevis piesaukto mersi - nezinu kāpēc tu piesauc kvalitāti, jo jauns mersis maksā dārgi tā paša iemesla dēļ kā jauns sifons - pārcenoti vipendroni. Laikam esi palaidis garām ka jaunam mersim kvalitāte ir dacītes līmenī - vispār nē, dacīte noteikti ir uzticamāka vipendronu trūkuma dēļ, bet pūst abi noteikti vienādi. 

P.S. Manai bijušajai sievai savulaik bija ceturtais sifons - it kā pēc specenes līdzīgs tam LG E430, bet jūtami sūdīgāks, un, protams, arī jūtami neizturīgāks. Par pēdējo, tur vispār bija bomba - paņēmu lai paspīdinātu golfā pie pedāļiem gaismu, nokrita no sprīža augstuma uz gumijas tepiķīša un stikls ieplaisāja - nu riktīga kvalitāte...

Agaga 25.septembris 2023 17:52
0 0 Atbildēt

Tā nav pētniecība, tas ir Enterteinments. Pamēğināju/sapratu ātri un nešaubīgi. 👮💬😔

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 5

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 7

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti