Vai CSDD realizētais elektroauto uzlādes "e-mobi" tīkls pārkāpj patērētāju tiesības nerādot cenu? (+ VIDEO) 21

 
iAuto | 8.novembris 2022 9:57

iAuto pastāsta, kas jāņem vērā, uzlādējot elektroautomobili e-Mobi tīklā. Nepatīkami, ka e-Mobi uzlādes iekārta neparāda cenu par uzlādes laiku, atstājot neziņā klientu par pakalpojuma maksu.

Interesanti, ka izmēģinot uzlādi e-Mobi tīklā vasarā, cena par pakalpojumu vēl bija redzama un tie bija 0.15 eur par uzlādes 1 minūti:

Uzlādes cenas ir būtiski mainījušās kopš elekteoenerģijas cenu kāpuma rudenī. 

Vasarā 2022 bija šāds info uz uzlādes stacijas. Foto: iAuto.lv

Noskanējot QR kodu uz uzlādes stacijas ar viedtālruni atveras šada informācija, kur uzlādes laika minūtes cena ir 0.28 eur. Tas ir jauki, bet vajadzīgs ir strādājošs viedtālrunis. Foto: Ekrānšāviņš no https://portal.e-mobi.lv/lv/cenas/ 8.11.2022

iAuto nosūtīja jautājumus par šo tēmu arī CSDD un Patērētāju tiesību aizsardzības centram.

PAPILDINĀTS 11.11.2022 ar CSDD atbildi:

"Saskaņā ar 13. septembra valdības sēdē pieņemtajiem grozījumiem VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) cenrādī, uzlādes pakalpojuma cenas mainīgā komponente tiek pārrēķināta ne biežāk kā reizi mēnesī, ja elektroenerģijas vidējās mēneša cenas svārstības Nord Pool biržā pārsniedz 20%, salīdzinot ar iepriekšējā aprēķinā izmantoto elektroenerģijas cenu, palielinājuma vai samazinājuma virzienā.

Klientu ērtības nolūkos aktuālā informācija par elektromobiļu uzlādes pakalpojuma cenu e-mobi ātrās uzlādes stacijās pieejama mobilajās aplikācijās, kuras paredzētas norēķinu veikšanai par uzlādi, pie tam uzlādes pakalpojuma cena ir redzama katru reizi, kad uzlāde tiek uzsākta. Papildus tam informācija pirms paredzamajām pakalpojuma tarifa izmaiņām klientiem tiek nosūtīta uz noslēgtajā e-mobi līgumā norādīto saziņas e-pasta adresi, kā arī klientiem, kuri norēķiniem izmanto Mobilly mobilo aplikāciju informācija pirms paredzamajām cenas izmaiņām paziņojuma veidā tiek uzrādīta Mobilly mobilajā aplikācijā.  Bet, ja klients atrodas pie uzlādes stacijas un vēlas papildus pārliecināties par uzlādes pakalpojuma cenu, uz katras e-mobi ātrās uzlādes stacijas atrodas QR kods, kuru skenējot klients tiek novirzīts uz e-mobi tīkla mājaslapas sadaļu “Cena” (https://portal.e-mobi.lv/lv/cenas/), kur tiek atspoguļota aktuālā informācija par uzlādes pakalpojuma cenu.

ERAF projekts iesākās 2016.gadā un jau 2018.gada jūlijā darbu uzsāka pirmās 70 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas; 2020.gada novembrī klientiem tika nodotas vēl 40 uzlādes stacijas, savukārt, noslēdzot projekta trešo kārtu, šī gada decembrī darbu uzsākušas vēl 29 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas. Līdz ar to, autovadītājiem ir pieejamas visas 139 ERAF projekta ietvaros izbūvētās 50 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijas.

Uzlādes stacijas vienmērīgi izvietotas gan TEN-T ceļu, gan reģionālo ceļu tīklā, kā arī lielākajās apdzīvotās vietās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, u.c., tādējādi nodrošinot gan vietējiem, gan ārvalstu elektromobiļu lietotājiem ērtu un ātru uzlādes pakalpojumu un iespēju ar elektromobiļiem pārvietoties visā Latvijas teritorijā.

Visintensīvāk uzlādes stacijas tiek izmantotas Rīgā un Pierīgā – attiecīgi 34% un 26%, savukārt pārējos statistiskajos reģionos veikto uzlāžu sadalījums ir – Kurzeme – 13%; Zemgale – 12%; Vidzeme – 10%; Latgale – 4%."

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jūrmalnieks 8.novembris 2022 11:37
17 0 Atbildēt

Bagātie EV braucēji tāpat kapeikas neskaita! E-Mobi nav domāts ubagiem(patērētājiem).

iAuto 8.novembris 2022 13:51
12 0 Atbildēt

Padomāt jau var, bet patērētāju tiesības tiek aizsargātas. Tāpēc, piemēram, veikalos pārtikas produktiem ir jānorāda arī cena par kg. Tagad ieviesa jaunu regulējumu par akcijas cenām utt

Lukstiņš 8.novembris 2022 14:09
12 0 Atbildēt

Es vispār no Csds lādējot no 50kw lādētāja saņemu 100kw.

Man vēl smukos numurus atnes uz paplātes, sakot, ka man ir izkritis smukais numurs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti