Ekonomija līdz 20% jūsu autoparkam 7

 
23.aprīlis 2009 12:11

Autoparka resursu kontrole, drošība un ekonomija līdz pat 20% – šādu iespēju, uzstādot uzņēmuma automašīnām sekošanas iekārtas, piedāvā SIA “Karšu izdevniecība Jāņa sēta”.

Parasti, dzirdot šādu piedāvājumu, domājam, ka tāda ekonomija ir iespējama tikai uzņēmumos ar lielu auto skaitu, tomēr praksē tā tas nav. Ieguvumi no jauno tehnoloģiju lietošanas sākas jau ar pirmās automašīnas aprīkošanu.
GPS tehnoloģijas un ar tām saistītās iespējas attīstās un kļūst arvien ierastākas. To izmantošana ienāk mūsu ikdienā visdažādākajos veidos. Pirms pāris gadiem automašīnu uzraudzība bija dārgs un ekskluzīvs pakalpojums, bet tagad līdz ar GPRS datu pārraides iekļaušanu Latvijas mobilo operatoru piedāvāto pakalpojumu klāstā tā no vienkāršas apsardzes funkcijas ir kļuvusi par ikdienas nepieciešamību automašīnu kontrolē.


Automašīnas atrašanās vieta un maršruts kartē, kā arī braukšanas ātruma un degvielas patēriņa grafiks.

Vienkārša un ērta lietošana

Lai sistēmu ieviestu, automašīnu vai citu transporta līdzekli aprīko ar uzraudzības iekārtu. Tas ir paveicams vienas dienas laikā. Sistēmai strādājot, informācija no sekošanas iekārtas tiek sūtīta uz serveri un tā tur droši glabājas, lai lietotājs jebkurā laikā un vietā, piekļūstot internetam, varētu to apskatīt. Jāatzīmē, ka lietotājs redz ne tikai reālo situāciju, bet sistēma pēc lietotāja vajadzības sagatavo dažāda veida atskaites – maršruts, laiks, degvielas patēriņš u.c.

Gatava ceļazīme

Aprīkojot kaut vai tikai vienu uzņēmuma automašīnu, tā vadītājs spēs novērtēt plānoto un veikto maršrutu efektivitāti un pieņemt lēmumus darba produktivitātes celšanai, bet darbiniekam mēneša beigās nebūs jādomā par pagājušo 20 darbdienu laikā veikto, jo sekošanas sistēma visus maršrutus būs reģistrējusi un izveidos atskaiti, gatavu iesniegšanai grāmatvedībā.


Piemērs ceļazīmes atskaitei, ko programma sagatavojusi automātiski.

Atpelnām 9 mēnešos

Sekošanas sistēmas vidējās izmaksas mēnesī vienam auto ir 15,- Ls. Jau realizētajos projektos maršrutu optimizēšanas rezultāti liecina par to, ka pēc sistēmas ieviešanas izmaksas par degvielu vidēji samazinās par 20% un par tiem pašiem 20% samazinās darbinieku patērētais laiks ikdienas uzdevumu veikšanai. Tas uzņēmumam ar vienu automašīnu, kuras vidējais nobraukums dienā ir 100 km, veido 32 litru degvielas vai vidēji 19,- Ls un 8 darba stundu vai 36,- Ls ekonomiju mēnesī. Vienkāršas ceļazīmes izveidošanai mēnesim vienai automašīnai darbinieks tērē vismaz 2 stundas mēnesī un, ja darbinieks saņem valstī vidējo stundas samaksu, tas uzņēmumam izmaksā jau 9,- Ls mēnesī. Naudas izteiksmē nenovērtējami ieguvumi ir uzticības vairošana, kā arī drošības sajūta par savu īpašumu un tā pareizu lietošanu. Tādējādi uzņēmums ar, piemēram, 10 automašīnām sistēmas ieviešanu var atpelnīt 9 mēnešos.

Arī privāti

Jūsu sirdsmieram un drošībai aprīkots personiskais auto būs pieskatīts augu diennakti, jo par tā durvju atvēršanu, dzinēja iedarbināšanu vai vienkārši pārvietošanu ārpus atļautās teritorijas sistēma ziņos ar īsziņu uz Jūsu mobilo tālruni. Tādēļ, atrodoties atvaļinājumā vai vienkārši guļot naktī, nebūs vairs lieku satraukumu, jo jebkurā laikā un vietā, piekļūstot internetam, būs iespējams pārliecināties par sistēmas darbību. Trauksmes gadījumā, zinot automašīnas pārvietošanas maršrutu, Jūs spēsiet ātri atgūt nozagto īpašumu.

Ieguvumi, izmantojot šo sistēmu

      Uzstādot un lietojot šo sistēmu, mēs saņemam:
•    iespēju būt pirmajam, kas uzzina par autotransporta nesankcionētu lietošanu;
•    kartē attēlotu informāciju par automašīnas atrašanās vietu, laiku un tās braukšanas ātrumu pašreizējā brīdī un pagātnē;
•    atskaites par izvēlētajā laika periodā veiktu maršrutu, apstāšanās vietām (klienta nosaukums vai adrese), stāvēšanas laiku, degvielas uzpildes vietām un tās patēriņu, atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu un citu informāciju;
•    papildu informāciju par degvielas patēriņu noteiktā laika periodā un dažādu sensoru rādījumiem, piemēram, kad ir atvērtas/aizvērtas auto durvis, izslēgta/ieslēgta aizdedze vai citas ierīces;
•    iespēju jebkurā brīdī attēlot kartē pagātnē veiktu maršrutu kā līniju ar precīzu atrašanās vietas, laika, braukšanas ātruma un sensoru mērījumu informāciju.

Auto uzraudzības sistēmas ir viens no pašreiz pieprasītākajiem produktiem. Tā noietam ir tendence pieaugt, jo ir paaugstinājušās degvielas cenas, bet mobilo operatoru pakalpojumi ir kļuvuši lētāki. Šīs izmaiņas kopumā padara uzraudzības sistēmas ieviešanu rentablu.
 
Visi komentāri
 
268450. viesis 23.aprīlis 2009 14:32
0 0 Atbildēt

Un cik tad šī sistēma privātam auto izmaksā? Uzstādīšana/ mēneša maksa

268454. viesis 23.aprīlis 2009 14:59
0 0 Atbildēt

privātiem derētu "melnas kastes"- lai būtu pieradījumi, ja menti grib svešu ātrumu "piešūt"...

268490. viesis 24.aprīlis 2009 14:03
0 0 Atbildēt

www.globalgadgetuk.com/Y050TG.htm un raxtu var nelasiit;-]

268509. viesis 25.aprīlis 2009 10:52
0 0 Atbildēt

Nu degvielu nolies ta vai ta, un jau nolej, no automasinam ar sadu sistemu, tikai tas darbibas tur savadakas.

268512. viesis 25.aprīlis 2009 21:30
0 0 Atbildēt

Ja jastrādā tādos cietuma apstākļos,tad ir jāmaksā ļoti laba alga....

268587. viesis 3.maijs 2009 15:44
0 0 Atbildēt

Hho, Latvijaa jaunums. uzstadam HHO gazes generatorus (darbojas uz tiira udens) visaam benzina un dizela automashinaam,ka ari traktoriem. Ieverojami samazinaas degvielas paterinsh.. videji 30% un citas labas ipasibas,ellai 3 reizes ilgaaks muzs, Parbaudiits jau 30 gadus pie kolegiem Amerikaa un Japanaa. Ekonomija fenomenaala. Cenas par komplektu ir atkariba no modela un velamaas jaudas.. . atmaksaajas isaa laikaa.

Siika info pa noradito talruni.

28473064

268658. viesis 6.maijs 2009 15:49
0 0 Atbildēt

268587. viesis 03.05.2009 15:44

nunu vispirms tas ir OFF-TOPIC

otrkart parunasim par droshibu ?

Es gadus 10 atpakal kadus aparatus 5 uzspridzinajis neteikshu ka tas ir parak droshi.

Efekts ir apmeram ka pec rokas granatas. !!!

Par cik atrak izdeg varsti, virzuli, gredzenu un tjp.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti