«Peugeot RCZ» - pilns emociju 7

 
19.augusts 2009 0:01

2007.gadā septembrī notikušajā Frankfurtes auto izstādē Peugeot parādīja ideju automobili 308 RCZ – sportisku kupeju, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu. Un doma uzsākt šī automobiļa ražošanu šodien ir kļuvusi par realitāti!



Šī sapņa realizēšanai bija nepieciešama milzīga mērķtiecība, traka drosme un liels radošums – vienu vārdu sakot, tas viss, kas piemīt Peugeot.

Dizaineri un inženieri ķērās pie darba, lai jaunā modeļa īpašības atbilstu tam, ko sola tā izskats. Ja sākotnējais mērķis bija saglabāt ideju automobiļa stilu, pieņemot ar šāda automobiļa ražošanu un pārdošanu saistītos izaicinājumus, tad gala risinājums aizgājis vēl tālāk… Inženieru komanda uzņēmās ļoti ambiciozus mērķus par RCZ braukšanas īpašībām un veiktspējas kvalitāti, lai automobilim nodrošinātu ļoti spēcīgu un tikai tam raksturīgu identitāti. Kompaktā 2+2 kupeja tika virzīta ražošanai ar mērķi radīt ekskluzīvu, emocijām bagātu automobili, kas paredzēts modernam, ļoti prasīgam un zinošam klientam.



Nosaukums RCZ simbolizē jaunā modeļa īpašo vietu Peugeot modeļu gammā. Tas ir pirmais vieglais automobilis, kur nosaukumā nav izmantota viena vai divas nulles.

RCZ simbolizē Peugeot pastāvīgās, taču vienmēr laikam līdzi ejošās vērtības.

RCZ proporcijas (augstums 1,36 m), rūpīgi veidotā virsbūves forma un jumts ar dubulto izliekumu nodrošina optimālu aerodinamiku, kur savu ieguldījumu sniedz arī kustīgais aizmugures spoileris, kas maina savu novietojuma leņķi atkarībā no braukšanas ātruma. Nonākot tirgū, RCZ ir pieejams ar trim dažādiem, Euro 5 normām atbilstošiem dzinējiem: 1,6 THP 200 ZS (6 ātrumu manuālā pārnesumu kārba), 1,6 THP 156 ZS (6 ātrumu manuālā vai automātiskā pārnesumu kārba) un 2,0 HDi 163 ZS (6 ātrumu manuālā pārnesumu kārba).



Ja ir vēlēšanās, ikvienam klientam ir iespēja padarīt savu RCZ individuālāku. Piedāvājumā ietilpst: karbona jumts, jumta loki dažādos krāsu toņos (melns, hroms, bēšs u.tml.), 18 un 19 collu diski ar dažādu apstrādi (melni matēts, melni spīdīgs, tumši pelēks, dimants), melnas, lakotas virsbūves detaļas, karbona spoguļu korpusi…

RCZ top ražošanas centrā Magna Steyr, kas ir specializējusies mazskaitlīgu ekskluzīvu automobiļu montāžā un atrodas Austrijas mazpilsētā Grācā.

Tādējādi tikai divus gadus pēc ideju automobiļa prezentācijas, RCZ ir gatavs stāties skatītāju priekšā septembrī, 63. Frankfurtes auto izstādē.

Latvijā RCZ nonāks pārdošanā 2010. gada pavasarī.
 
Visi komentāri
 
270452. viesis 19.augusts 2009 9:48
0 0 Atbildēt

Kaut kas tur ar tām jaudām tiem dzinējiem ir sviestā !!!

270453. viesis 19.augusts 2009 9:50
0 0 Atbildēt

akujeķ cik salds reklāmraksts....

bet latviešu valodā neskan. es nespēju čista latviski iedomāties, ka kautkāds dzlezis varētu būt pilns ar emocijām :|

emocijas ir dzīvas būtnes prerogatīva, bet raksts liek nojaust, ka šitā tačka spēj just :D

270466. viesis 20.augusts 2009 0:22
0 0 Atbildēt

Nezinu kāds sviests ar jaudām,bet zinu,ka Grāca ir Austrijas 2.lielākā pilsēta ar ~300 000 iedzīvotāju(pēc autoru domām tā esot "mazpilsēta") un Magna Steyr rūpnīcas(~10 000 strādājošo) potenciālā jauda ir 200 000 auto gadā.

270473. viesis 20.augusts 2009 16:53
0 0 Atbildēt

vai tad daugavpils ir lielpilsēta?

270474. viesis 20.augusts 2009 16:57
0 0 Atbildēt

Labrīt! Daugavpils ir otra lielākā pilsēta Latvijā.

270478. viesis 20.augusts 2009 19:59
0 0 Atbildēt

izskataas peec audi TT kopijas

270493. viesis 24.augusts 2009 8:22
0 0 Atbildēt

nu a ceņņiks...??? Vai šos nahaļavu dalīs...? >)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti