14.novembrī varēs apskatīt elektriskos auto LYNX un HUMMER

 
10.novembris 2009 8:57

Sestdien, 14.novembrī līdz plkst. 14:30 motormuzeja apmeklētāji varēs apskatīt LYNX un HUMMER automobiļus, kas Latvijā ieradīsies, lai pasākumu sērijas „CO2 E-Race Rīga” ietvaros 14. novembrī izveidotu Rīgas CO2 karti.

LYNX ir 100% dabai draudzīga sporta klases automašīna, kurai nav izpūtēja izmešu, nav nepieciešama degviela vai motoreļļa. Tās jauda ir 270 zirgspēki un bez uzlādēšanas tā var nobraukt no 150 km līdz 350 km atkarībā no akumulatora komplekta.

HUMMER ir pirmā proporcionāli precīzā un oficiāli licenzētā elektriskā automašīna, kas veidota pēc H3 HUMMER parauga un pārstāv tā zīmolu. Šai elektriskajai automašīnai ir pēc pasūtījuma izgatavotas 15 collu riepas, robota alumīnija šasija un īsts HUMMER hroma režģis. HUMMER izceļas ar savu drošību, ergonomisko salona iekārtojumu un komfortu.

14. novembrī Rīgā, sākot no plkst.17:00, izmantojot elektriskos auto, tiks izveidota CO2 karte. Šī projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā un pasaulē, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Šāds pasākums noticis jau Kopenhāgenā un Milānā, un nu CO2 karte tiks izveidota arī Rīgā. Sīkāka informācija par šo pasākumu un CO2 kartes maršrutu, pieejama projekta mājas lapā www.co2erace.lv.

„CO2 E-Race Rīga” pasākumu sērijas kulminācija būs aprīlī, kad notiks elektrisko automašīnu sacensības Biķernieku trasē, kā arī šo automašīnu parāde Rīgā 11. novembra krastmalā un uz Rīgas tiltiem.

„CO2 E-Race Rīga” pasākumi veidoti saistībā ar decembrī plānoto ANO klimata pārmaiņu konferenci COP 15, kas notiks Kopenhāgenā no 7. līdz 18. decembrim. „CO2 E-Race”, tāpat kā COP 15, mudinās cilvēkus pievērst uzmanību klimata izmaiņām un meklēt tām risinājumus. Arī Latvija aktīvi iesaistās šajos pasākumos, organizējot seminārus, konferences, un elektromobīļu sacensības.

Sīkāka informācija par „CO2 E-Race Rīga” pasākumiem atrodama projekta mājas lapā www.co2erace.lv.

„CO2 E-Race” projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts, sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā un Sorosa fonds-Latvija, kā arī CSDD un Rīgas Motormuzeju.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti