Apdrošināšanas kompānijas ievieš alternatīvus OCTA variantus 3

 
8.oktobris 2010 0:00

Sīvā konkurence starp apdrošināšanas kompānijām, kuras nodarbojas ar obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) polišu tirdzniecību, stimulē apdrošinātājus izstrādāt aizvien jaunus OCTA variantus, iekļaujot tajos dažādus bonusus.

Šādu tendenci, apkopojot aktuālo informāciju par jaunumiem OCTA tirgū, novērojuši interneta resursa Gudriem.LV speciālisti.

<250>Pēdējā gada laikā Latvijas vadošās apdrošināšanas kompānijas izstrādājušas un ieviesušas OCTA polisēm virkni papildu pakalpojumu, kas klientiem sniedz iespēju saņemt dažādus bonusus. Kaut arī apdrošinātāji ir saglabājuši standarta OCTA polises, kas atšķiras tikai pēc cenas, vairākas apdrošināšanas kompānijas papildinājušas savu pakalpojumu klāstu ar uzlabotām OCTA polisēm. Piemēram, BTA visiem OCTA polišu īpašniekiem piedāvā papildu pakalpojumu paketi «Pilna servisa OCTA», kurā ietilpst klientu diennakts informatīvais un tehniskais atbalsts, kā arī: iespēja pasūtīt degvielas piegādi, automašīnas transportēšanu uz autoservisu, taksometra pakalpojumus, auto nomu un saskaņotā paziņojuma noformēšanu.
«Apdrošināšanas kompānijas ir samazinājušas OCTA cenas līdz minimumam, tālab tās šobrīd vairāk konkurē nevis ar cenu, bet ar papildu priekšrocībām, ko sniedz OCTA polise,» skaidro apdrošināšanas kompānijas BTA pārstāve Ilva Priedniece. «Piemēram, mūsu klienti var izvēlēties OCTA polises ne vien ar standarta Eiropas pārklājumu, bet gan tikai ar Latvijas pārklājumu, jo tās ir lētākas.»

Apdrošināšanas kompānija IF ar pašapkalpošanās portāla Letakpasam.LV starpniecību piedāvā automašīnu īpašniekiem jaunu pakalpojumu «OCTA+», kas paredz atlīdzināt visus ar automašīnas nozagšanu vai aplaupīšanu saistītos zaudējumus. Šī polise īpaši ieteicama automašīnu īpašniekiem, kuru spēkratu vērtība nepārsniedz 3000 latu. Kā norāda IF pārstāve Daiga Bluķe, šobrīd minēto polisi aktīvi pērk nedārgu automašīnu īpašnieki, kuri savus spēkratus iegādājušies par saviem līdzekļiem, nevis līzingā.

Savukārt apdrošināšanas kompānija ERGO savu OCTA piedāvājumu papildinājusi ar polisi «DubultOCTA», kas piedāvā tiešo zaudējumu regulēšanas principu. Proti, šīs polises īpašnieki pēc iekļūšanas satiksmes negadījumā var vērsties pēc atlīdzības pie sava, nevis vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātāja.

«Situācijas uz ceļa mēdz būt dažādas, un nereti ir gadījumi, kad ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā par vainīgām tiek atzītas abas iesaistītās puses,» skaidro Lilita Linde, ERGO Transportlīdzekļu apdrošināšanas departamenta direktore. «Standarta variantā OCTA polises īpašniekam zaudējumi tiek atlīdzināti 50% apmērā, bet «DubultOCTA» polises īpašniekiem – 100% apmērā. Līdzīgi ir ar atlīdzības izmaksas kārtību. Proti, pieredze liecina, ka sarežģījumi var rasties situācijā, ja saskaņotais paziņojums aizpildīts nepareizi vai abu ceļu satiksmes negadījumā iesaistīto pušu paskaidrojumi ir pretrunīgi. Ja cilvēkam ir standarta OCTA polise, taisnības meklējumi var ilgt vairākas nedēļas vai pat mēnešus. Savukārt, ja viņam ir «DubultOCTA» polise, atlīdzība par zaudējumiem tiek izmaksāta pāris dienu laikā.»
Kā norāda apdrošināšanas kompāniju pārstāvji, automašīnu īpašnieki pēdējā laikā aizvien biežāk izvēlas jaunās, pilnveidotās OCTA polises. Iemesls – cilvēki vairāk novērtē iespēju ietaupīt gan laiku (kā tas ir ar zaudējumu atlīdzību pilna servisa OCTA polises īpašniekiem), gan arī naudu (kā tas ir ar zaudējumu atlīdzību «DubultOCTA» polises īpašniekiem).

Gudriem.LV atgādina, ka laiku un naudu var taupīt, iegādājoties standarta OCTA un pilnveidotās OCTA polises ar Gudriem.LV pakalpojumu salīdzināšanas servisa starpniecību. Šajā interneta resursā pieejams aktuālākaiss Latvijas tirgū pieejamo OCTA polišu piedāvājumus. Tāpat ar šī resursa starpniecību polises var iegādāties uzreiz no apdrošinātāja, apejot starpniekus, kas ir lētāk, jo apdrošinātāji piedāvā pircējiem īpašas atlaides un akcijas, par kurām starpnieki nav informēti.

 
Visi komentāri
 
279387. viesis 8.oktobris 2010 8:38
0 0 Atbildēt

basņas

279419. viesis 9.oktobris 2010 11:34
0 0 Atbildēt

lētākais OCTA kalkulators www.salidzini.lv/octa.php

279438. viesis 11.oktobris 2010 22:21
0 0 Atbildēt

Un visas šīs "izvirtībAs" godājamie klienti pārsvarā ir uz jūsu remonta tāmju rēķina :( to saku kā zinošs servisa darbinieks.Patīkami,protams, ja OCTA maksā 12 LVL uz pusgadu,bet nedod dies kas notiks un tad sāksies--------.Un kā vienmēr būs vainīgs autoserviss.Reāli pēc esošajām izmaksām,sastādam tāmi uz piem. 600 LVL,taču apdrošinātāji apstiprina 400 LVL nu un tad-spārnu nemainam,sašķeltu disku metinam,špaktelējam utt.,utjp.,taču servisam pie pieaugošo materiālu un energoresursu cenām arī ir jāizdzīvo un kaut kas vismaz jānopelna(neiet šeit runa par pāris gadus atpakaļ esošo peļņu) Un tagad reāli padomājiet-KO NOZĪMĒ VISAS ŠĪS LĒTĀS OCTAs UN BONUSI?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti