Varēs brīvprātīgi reģistrēt velosipēdus 7

 
1.decembris 2010 10:04

Valdība 30.novembrī, atbalstījusi Satiksmes ministrijas un VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” ierosinājumu – dot iespēju personām brīvprātīgi reģistrēt savus velosipēdus.

Tādējādi zādzības gadījumā velosipēdu būs iespējams vieglāk identificēt, kas pašlaik ir aktuāla problēma. Tāpat varēs nodrošināt arī to uzskaiti valsts reģistrā, kas sniegs aptuvenu priekšstatu par aktīvā dzīvesveida cienītāju – velosipēdistu – skaitu valstī.

To paredz jaunie Ministru kabineta noteikumi „Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi”, kas apstiprināti valdības sēdē. Tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Tie, kuri brīvprātīgi vēlēsies reģistrēt savu velosipēdu, to ērti varēs izdarīt elektroniskā veidā CSDD mājaslapā www.csdd.lv vai dodoties uz kādu no CSDD nodaļām. Velosipēdus drīkstēs reģistrēt personām, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, arī juridiskām personām. Tikai CSDD rīcībā būs vienīgais oficiālais velosipēdu reģistrs.

Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos precizētas arī CSDD tiesības pārbaudīt datus Šengenas informācijas sistēmā. Līdz šim pārbaudes Šengenas informācijas sistēmā veica tikai pirmo reizi Latvijā reģistrējot no ārvalsts ievestu transportlīdzekli. Turpmāk to vajadzēs darīt arī, reģistrējot transportlīdzekļu īpašnieku maiņu, noņemot spēkratu no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai izvešanai no valsts. Šīs papildus pārbaudes attieksies uz tiem no ārvalstīm ievestiem transportlīdzekļiem, kas Latvijā reģistrēti pēc 2010. gada 1. jūlija.

Jaunajos noteikumos precizēta taksometru reģistrācijas kārtība, mazinot administratīvo slogu. Turpmāk CSDD vairs nebūs jāiesniedz rakstisks dokuments par taksometra reģistrāciju, jo uzņēmums no atbildīgajām iestādēm to saņem elektroniski.

Tiesību akts paredz, ka bezceļu transportlīdzekļu numura zīmes turpmāk izsniegs arī sērijveidā izgatavotiem mopēdiem un motocikliem, kuru izmantošanu ceļu satiksmē izgatavotājs nav paredzējis (iepriekš tādas piešķīra tikai tricikliem un kvadricikliem).

Pilns jauno noteikumu teksts atrodams Ministru kabineta mājaslapā.
 

 
Visi komentāri
 
280443. viesis 1.decembris 2010 10:10
0 0 Atbildēt

Tie kas vēlas brīvprātīgi šķirties no 2 latiem – laipni aicināti uz CSDD.

Pēc naudiņas samksāšanas tiks pārbaudīts, vai jūsu velosipēds nav bijis zagts piemēram Portugālē…

:D

280448. viesis 1.decembris 2010 10:38
0 0 Atbildēt

:D A varbūt Arktikā?

280452. viesis 1.decembris 2010 10:45
0 0 Atbildēt

21a†

kam tas vispār vajadzīgs?Nopirki sev velosipēdu sporta veikalā un tas izradijas zagts Portugalē :D

280453. viesis 1.decembris 2010 10:51
0 0 Atbildēt

A25

vienmeer varees atras veidu kaa apiet to registraaciju

280472. viesis 2.decembris 2010 7:07
0 0 Atbildēt

CSDD apzinās un un uzskaitīs cik ir velosipēdu,pēcāk izdomās ikgadējo nodevu par ceļu izmantošanu,OCTU,utt.

280481. viesis 2.decembris 2010 22:00
0 0 Atbildēt

ja izsniegs arii numurus, pieregistreshu abus. :D

280509. viesis 4.decembris 2010 23:14
0 0 Atbildēt

Pamēģini piereģistrēt vello kam uz rāmja nav ID numbera… :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti