Citroen Latvijā ar stabilu izaugsmi 3

 
25.janvāris 2011 12:01

SIA VEHO 2010.gadu noslēdza ar jaunu CITROËN automobiļu pārdošanas apjoma pieaugumu kopumā par 79%, salīdzinot ar pārdošanas apjomiem 2009.gadā.

Saskaņā ar provizoriskajiem finanšu rādītājiem, SIA VEHO apgrozījums 2010.gadā sasniedza 4,8 miljonus EUR. SIA VEHO, CITROËN importētājs un dīleris Latvijā 2010.gadā pārdeva 142 pasažieru automašīnas un 83 komerctransporta vienības, kas ir attiecīgi par 63% un 113% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī dubultoja mazlietotu automobiļu pārdošanas apjomus, sasniedzot 202 pārdotas vienības.

CITROËN ir izdevies arī palielināt tirgus daļu jaunu pasažieru automobiļu un komerctransporta segmentā Latvijā, kas kopumā 2010.gadā bija 4,1% salīdzinot ar 3% gadu iepriekš. Komerctransporta segmentā CITROËN visu 2010.gadu ieņēma stabilas līderpozīcijas, izvirzoties 1.vietā un sasniedzot 15,2% lielu tirgus daļu. Komerctransporta segmentā joprojām populārākais modelis ir Berlingo kravas versija. Savukārt, pasažieru segmentā, veiksmīgi uzsākot jauno CITROËN C3 un DS3 modeļu tirdzniecību, ir izdevies sasniegt lieliskus pārdošanas rezultātus tieši mazo automobiļu segmentā, dalot 1.vietu šajā segmentā ar Volkswagen.

„Neskatoties uz to, ka atgūšanās pēc straujā Latvijas auto tirgus sabrukuma 2009.gadā notiek lēni, pirmie izaugsmi veicinošie signāli ir acīmredzami – jauno pasažieru automobiļu pārdošana Latvijā 2010.gadā pieauga par 32,9%, līzinga kompānijas izrāda aizvien lielāku iniciatīvu un gatavību finansēt automobiļu iegādi un tiek novērota arī aizvien aktīvāka potenciālo klientu interese par jaunu automobiļu iegādi. Prognozējam, ka jauno automobiļu tirgus Latvijā 2011.gadā turpinās stabilu izaugsmi”, situāciju auto tirdzniecībā komentē SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

Turpinot realizēt VEHO Group Oy investīciju plānu ilgtermiņa attīstībai Latvijā, SIA VEHO 2010.gadā turpināja ieguldīt ievērojamus līdzekļus CITROËN biznesa attīstībai, klientu servisa uzlabošanai un darbinieku apmācībai. Viens no ievērojamākajiem attīstības projektiem 2010.gadā bija jaunās CITROËN korporatīvās un vizuālās identitātes ieviešana Latvijā. Līdz ar šo SIA VEHO ir kļuvusi par pirmo CITROËN pārstāvniecību Ziemeļeiropā, kas to šobrīd ir pilnībā ieviesusi. Investīcijas un profesionāls SIA VEHO komandas darbs klientu servisa attīstībai ir nesis izcilus rezultātus CITROËN pārdošanas un pēcpārdošanas klientu apmierinātības rādītājos, šogad pirmo reizi apsteidzot savu Eiropas kolēģu vidējos rādītājus.

„Arī 2011.gadā turpināsim intensīvi strādāt, lai palielinātu CITROËN tirgus daļu Latvijā, uzturētu augstākos klientu apkalpošanas standartus un turpinātu uzlabot uzņēmuma rentabilitātes rādītājus”, par uzņēmuma šī gada plāniem komentē SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

 
Visi komentāri
 
281267. viesis 25.janvāris 2011 15:13
0 0 Atbildēt

Jaunais C3 tiešām lielisks autiņš,komfortabls,kluss un bauda vadīt.Uzticams auto,ar rozīnītēm,kas vw jau 20 gadu nav redzētas-turklāt vw neadekvāti dārgs.

Veiksmi Citroen!!!

281272. viesis 25.janvāris 2011 16:03
0 0 Atbildēt

Jā, jā ... :)

281330. viesis 27.janvāris 2011 14:11
0 0 Atbildēt

Jaunie "citroni" tiešām ir neslikti auto. Vairākas manas darba koleģites jau gadiem braukā ar C3, un ir ļoti priecīgas par auto. Kvalitāte arī pietiekoša, auto ir bagātīgi aprīkoti, cena atbilstoša. Vācu auto pēdējā laikā atbaida ar neadekvāti augstām cenām - pat vāji komplektētiem auto. Bet, daudzi "praktiskie latvieši" joprojām nebeidz fanot par šrotainiem passatiem un golphiem...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti