Pirmajā Tehniskās apskates naktī pārbaudītas gandrīz 650 automašīnas

 
31.augusts 2012 13:16

Tehniskās apskates naktī, 30.augustā tika pārbaudītas 648 automašīnas. Lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju izmantoja iespēju veikt sava auto bezmaksas diagnostiku, bet trešdaļa – tehnisko apskati.

„Darbs ritēja savstarpējas sapratnes gaisotnē,” stāsta SIA „Auteko & TŰV Latvija” valdes loceklis Aivars Amoliņš. „Klienti bija ieinteresēti uzzināt kāds ir reālais viņu automašīnas tehniskais stāvoklis, ko laipni skaidroja tehniskās apskates darbinieki. Pamatā uz auto pārbaudi tika vestas automašīnas, kuras bija vecākas par 7 gadiem, kas  tas ir apsveicami, ka tieši šo auto īpašniekiem rūp spēkratu tehniskais stāvoklis un līdz ar to arī drošība uz ceļiem.”
 
Pēc aptuvenām aplēsēm pagājušajā naktī tehniskās apskates staciju apmeklēja pāris tūkstoši interesentu. Lielu atsaucību guva Drošas braukšanas skolas pasniedzēji, kuri aicināja pasākuma apmeklētājus pārliecināties par savām iemaņām uz ceļa nestandarta situācijās un  izmēģināt savus spēkus testos  „Dzērāju brilles”, „Puķīte” un „Čūska”. Informatīvi izklaidējošā pasākuma „nagla” bija Austrumeiropas Streetbike Freestyle čempiona Jāņa Rozīša un viņa sievas Sandras sniegtais moto šovs. Pieprasīti bija auto apgāšanās un auto tuninga stendi, kā arī Rīgas Motormuzeja ekspresizstāde. 
 
Tehniskās apskates naktī reģistrējās 250 tūkstošais Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) e-pakalpojumu (https://e.csdd.lv) klients – Dace Pāvela. Viņa balvā saņem izmēģinājuma braukšanas eksāmenu ar automašīnu vai motociklu. CSDD piedāvātos bezmaksas e-pakalpojumus šobrīd izmanto katrs trešais aktīvais autovadītājs, lai saņemtu  informāciju, atgādinājumus, pakalpojumus un maksājumus par sevi kā autovadītāju vai saviem transportlīdzekļiem CSDD piedāvātajā elektroniskajā sistēmā.
 
Pasākuma apmeklētāji ar sociālo tīklu starpniecību pateicās  Tehniskās apskates nakts veidotājiem un Antenas ielas apskates stacijas darbiniekiem par iespēju veikt bezmaksas automašīnas diagnostiku un aicināja šo pasākumu ieviest kā tradicionālu. Piemēram, daži ieraksti CSDD kontā :
 
·         @CSDD_LV Paldies par interesanto pasākumu un iespēju veikt objektīvu auto TA bez maksas! Cerams tā kļūs par labu tradīciju!
 
·         biju @CSDD_LV TA nakts pasākumu. Uz vāka pabiju, DBS pabraucu, moto-stuntus paskatījos. Teh skati gan negāju - man auto viss kārtībā! Super!
 
·         CSDD_LV Tehniskaas apskates nakts ir viens super izdevies pasaakums! Paldies! :)
 
„Ņemot vērā sabiedrības interesi un kopīgo mērķi – „Mēs par drošu auto!”, iespējams, šāds pasākums tiks rīkots  arī turpmāk,” tā Aivars Amoliņš.
 
Kā ziņots, Tehniskās apskates nakts „Mēs par drošu auto”, tika rīkota naktī no 30.augusta uz 31.augustu, ar mērķi popularizēt drošas ceļu satiksmes ideju, kuras viens no būtiskākajiem priekšnosacījumiem ir drošs auto un tehniskā apskate.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 21

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti