Peugeot jaunā seja

 
13.septembris 2012 14:01

Parīzē varēs iepazīties ar „Peugeot” jaunajiem modeļiem, sākot no unikālā Onyx koncepta automobiļa līdz desmit dažādām jaunām Peugeot 208 versijām.

 Peugeot 301, kas mūsu tirgū parādīsies 2013. gada sākumā, būs apskatāms visā savā krāšņumā. 4,44 m garajam automobilim ir plašs pasažieru salons un ietilpīgs 640 l bagāžas nodalījums. Lai gan savā kategorijā tam ir visplašākā aizmugures daļa, automobilis nav zaudējis Peugeot raksturīgo stila principu, un vienlaikus nav pārspīlējumu cenā.

 
“Vēl varēs apskatīt Pekinas automobiļu izstādē redzētā Urban Crossover Concept pēcteci – jauno krosoveru 2008 Concept. Nākotnes automobili, kas ir paredzēts arvien intensīvākas satiksmes pilsētu apstākļiem, kopīgiem spēkiem izstrādāja Eiropas, Ķīnas un Dienvidamerikas dizaineri, apvienojot Peugeot lielisko pieredzi ar prasmēm krosoveru jomā, kas jau iepriekš apliecinātas ar pilsētas automobiļa 3008 panākumiem. 2008 Concept ir 4,14 m garš kompakts un funkcionāls automobilis ar elegantu un uzkrītošu stilu, kas izstrādāts, ņemot vērā Sanpaulu, Šanhajas, Parīzes, Maskavas, Kualalumpuras, un kāpēc ne arī Rīgas un Jaunās pasaules jauniešu gaumi, kas dzīvo pilsētas dzīvi, bet dažreiz vēlās no tās arī aizbēgt”, stāsta Kerli Maro un vēl piebilst: “Saskaņā ar aerodinamisko un sportisko virsbūves formu radīto iespaidu zem 2008 Concept dzinēja pārsega ir paslēpies ekonomisks jaunās paaudzes 110 Zs 3 cilindru 1.2 l turbodzinējs”.
 
Taču visa sava iztēle izstādes viesiem būs jāliek lietā apskatot Peugeot jauno superautomobili Onyx. Radikālajā un muskuļotajā virsbūvē kopā ar 20 collu diskiem ir paslēpta Onyx Concept superauto sportiskā sirds: aizmugurē pa vidu atrodas pie oglekļa virsbūves piestiprinātais 600 Zs 3 litru V8 HDi hibrīda dzinējs, pārnesumu kārba ar 6 pēc kārtas pārslēdzamiem ātrumiem, un šasijas ziņā atkal ir izmantota Peugeot pirmklasīgā pieredze šajā jomā. Automobiļa spārniem un durvīm ir izmantots īsts varš, pārējiem virsbūves paneļiem – matēta melna oglekļa šķiedra. „Šajā modelī Peugeot mēģina iemiesot visu savu tehnisko prasīgumu un emocionalitāti,“ stāsta Kerli Maro.
 
Onyx modelī Peugeot turpina demonstrēt inovatīvu materiālu izmantošanu: mēraparatūras panelis un vidējā konsole ir izgatavota no „Newspaper Wood“ jeb presētām vecām avīzēm. Dubulti izliektais stikla jumts ar alumīnija lokiem atsedz oglekļa konstrukciju un inovatīvu salonu, kas atgādina ar filcu pārklātu kokonu. Indikatoru un vadības ierīču dizainā vispirms ir ņemta vērā intuitivitāte, kas izpaužas, piemēram, mazā stūrē un alumīnija slēdžu izvietojumā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti