Rapid iegūst balvu (+ foto) 1

 
20.marts 2013 9:36

Škoda Rapid ir saņēmis vienu no pasaulē prestižākajām dizaina balvām – "red dot" balvu. Šādu starptautiski atzītu kvalitātes zīmogu par izcilu dizainu pasaulē lielākā dizaina konkursa "red dot design award" ekspertu žūrija piešķir ik gadu.

Škoda Rapid ir jau sestais Škoda modelis, kas ir saņēmis "red dot" balvu.

Perfektas proporcijas, skaidras un tīri modelētas virsmas ar asām un izteiktām līnijām izceļ Škoda Rapid. 2012. gadā Rapid kļuva par pirmo Škoda modeli, kura dizains tika izstrādāts, izmantojot markas jauno dizaina valodu. Dizains ir skaidrs, precīzs, svaigs un emocionāls. Ja neskaita atšķirīgo dizainu, Rapid cilvēkus pārsteidz ar ļoti ietilpīgu salonu, lielisku cenas un vērtības attiecību, bagātīgu drošības aprīkojuma klāstu un efektīviem dzinējiem. Kompaktais sedans ir uzstādījis jaunus standartus savā klasē un lepojas ar universāliem raksturīgu ietilpību – 550 litru bagāžas nodalījumu un nolokāmiem aizmugurējiem sēdekļiem. To novērtēja arī "red dot" žūrija, kurā ir trīsdesmit septiņi pasaulē atzīti dizaina eksperti, kas pārbauda un izmēģina konkursam iesniegtos produktus, sniedzot savu vērtējumu par atbilstību tādiem kritērijiem kā inovācijas līmenis, funkcionalitāte, ergonomika, ilgmūžība un citiem.

"Škoda dizaina komanda un es esam ļoti priecīgi par šo balvu. Mēs ieguldījām daudz darba un pūles, lai izstrādātu jauno Škoda dizaina valodu, un Rapid bija pirmais modelis, kurā tā tika iemiesota," saka Škoda galvenais dizaineris Jozefs Kabans, "Šī balva ir liela atzinība mūsu pūlēm."

Jaunās Škoda Octavia dizains ir pārliecinošs – Octavia vēl nekad nav bijusi tik dinamiska un tajā pašā laikā mūžīgi eleganta, atšķirīga un pārliecinoša kā bestsellers trešajā paaudzē. Jaunā Octavia ir atpazīstama un viegli pamanāma, pie kam tajā ir izmantoti daudzi atjautīgi risinājumi. Žūrija, šobrīd nenosaucot konkrēti, vienu no Octavia atjautīgajiem risinājumiem ir atzinusi par atzinības vērtu.

Šogad 1865 dizaineri, arhitekti un uzņēmumi no 54 valstīm konkursam bija pieteikuši 4662 produktus, kas ir jauns rekords šī konkursa vēsturē. 2013. gadā "red dot" produktu dizaina balva tika pasniegta 19 kategorijās. Škoda ekspertiem ir labi pazīstama – 2010. gadā vienlaikus "red dot" balvu izcīnīja gan Škoda Yeti, gan Škoda Superb. No Škoda modeļiem "red dot" dizaina balvas vēl ir saņēmuši tādi modeļi kā Fabia (2008. gadā), Roomster (2007. gadā) un Octavia Combi (2006. gadā). Tādējādi Škoda kopumā ir saņēmusi sešas "red dot" balvas.

Oficiālā "red dot design award" balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2013. gada 1. jūlijā Esenē, Vācijā. Pēc oficiālās ceremonijas līdz 28. jūlijam Škoda Rapid līdzās visiem šī gada uzvarētājiem tiks izstādīta "red dot" muzejā Esenē.

 

Ģirts Avotiņš, mārketinga vadītājs
Karlo Motors SIA
 

 
Visi komentāri
 
289877. viesis 22.marts 2013 11:59
0 0 Atbildēt

Vispār jau glīts auto. Patīk, ka nav nekāda "kosmosa", bet ir klasiskas virsbūves dizaina līnijas. "Kosmosa" dēl man netīk jaunie hundaja modeļi - "kosmosa" tiem daudz par daudz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti