Labākais darba devējs Eiropā (+ foto) 1

 
1.maijs 2013 10:18

Audi kā darba devējs ir populārāks kā jebkad. Izpētes institūtu Trendence un Universum* nozīmīgāko darba devēju reitingā tas jau ceturto reizi pēc kārtas iegūst augstāko vietu un tādējādi saglabā savu pozīciju kā studentiem pievilcīgākais uzņēmums Vācijā.

 Tikai pirms nedēļas Audi Hungaria tika atzīts par Ungārijas cienītāko uzņēmumu, bet Audi Brussels ieņēma pirmo vietu Beļģijas pētījumā „Gada darba devējs”, un tagad Audi gūst lieliskus rezultātus arī Vācijā.

Četru gredzenu zīmols joprojām ir populārākais darba devējs inženierzinātņu un biznesa vadības augstskolu absolventu vidū. Jaunākie Universum pētījumi rāda, ka Vācijā katrs ceturtais jaunais inženieris un gandrīz katrs piektais biznesa vadības izglītību ieguvušais vēlētos uzsākt karjeru uzņēmumā Audi. „Šogad mēs kārtējo reizi studentu vidū esam kārotākais darba devējs. Mūsu pievilcīgie darba apstākļi un izcilās izaugsmes iespējas Vācijā un citās pasaules valstīs piesaista nākotnes speciālistus un vadītājus,” teica Tomass Sigi (Thomas Sigi), AUDI AG vadītāju valdes loceklis, kas atbildīgs par cilvēkresursiem, un Darba attiecību nodaļas vadītājs. Uzņēmuma ražošanas tīkls turpinās augt – šīs desmitgades pirmajā pusē līdz 16 ražotnēm 13 valstīs. Šīs izaugsmes stratēģijas realizēšanas ietvaros AUDI AG Vācijā vien plāno pieņemt darbā 1500 jaunus darbiniekus. Vēl aptuveni 700 jaunieši šogad sāks apmācību vai stažēšanos pie Audi.

Četru gredzenu zīmola pievilcību apliecina arī pieaugošā interese, ko izrāda IT un dabaszinātņu programmu studenti. Universum pētījums rāda, ka pēdējo vidū Audi popularitātes ziņā ir pakāpies no trīspadsmitās vietas uz sesto. „Tehnoloģiskās inovācijas, piemēram, bezpilota braukšana un automobiļu savienošana ar internetu ar Audi Connect pakalpojumu palīdzību, jauniešu vidū ir populāras un padara Audi vēl pievilcīgāku,” piebilda Sigi. Šobrīd Audi ir ceļā uz savu mērķi – kļūt par „pievilcīgāko darba devēju pasaulē”, skaidroja Sigi. Uzņēmums ir ieguvis labu starptautisku reputāciju arī ar tā sociālajām aktivitātēm un ilgtspējību. „Mēs pieņemam mūsu sociālo atbildību un pēc iespējas cenšamies risināt ekonomikas, ekoloģijas un sociālos jautājumus. Mēs esam iesaistījušies vairākos sociālos projektos un iedrošinām savus darbiniekus veikt brīvprātīgo darbu,” turpināja Sigi.
Briseles un Gioras ražotnes to valstīs joprojām atrodas saraksta augšgalā: AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. jau piekto reizi ir atzīts par „pievilcīgāko uzņēmumu”. Šādu rezultātu sniedza konsultāciju uzņēmuma Aon Hewitt un starptautiskās studentu organizācijas AIESEC veiktās aptaujas. Ungārijā tajās piedalījās 33 000 cilvēku, tai skaitā 8000 studentu no 25 politehniskajām koledžām un universitātēm. Beļģijā Audi pirmo reizi tika atzīts par „Gada darba devēju 2013”. Šis apbalvojums tika piešķirts pēc 9000 jauno profesionāļu aptaujāšanas un žūrijas ekspertu vērtējuma. Pētījums ir projekts, ko sadarbībā ar personāla konsultāciju aģentūru Acerta un Vlerick Business School īsteno interneta platforma Références/Vacature.

Audi ģimene visā pasaulē nepārtraukti aug – aprīļa sākumā Audi koncernā strādāja 70 023 cilvēki, no kuriem 50 652 tika nodarbināti abās Vācijas ražotnēs Ingolštatē un Nekarsulmā. Šobrīd AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. dod darbu 9006 cilvēkiem, bet Audi Brussels – 2528 cilvēkiem. 2013. gadā Audi visā pasaulē plāno pieņemt darbā vēl 4800 darbiniekus. Uzņēmumam ir ambiciozi mērķi, bet tas ir labi sagatavojies – 2011. gada beigās Audi uzsāka lielāko investīciju programmu tā vēsturē. Līdz 2015. gadam uzņēmums, lai nodrošinātu pastāvīgu izaugsmi, ik gadu vidēji investēs vairāk kā 3,5 miljardus EUR.

*Katru gadu Universum aptaujā vairāk kā 23 000 studentu no 107 universitātēm; Trendence pētījumā tiek aptaujāti 37 000 studentu no 130 universitātēm.

 
Visi komentāri
 
290243. viesis 9.maijs 2013 12:53
0 0 Atbildēt

Šāda statistika liecina par vienu - intenīva kadru mainība. Tātad, kautkas tur nav labi, ja ņem darbā tik daudz jaunu darbinieku. Sevišķi laikā, kad robotizācija un automatizācija progresē sevišķi strauji.

Interesanti ko teiktu bijušie darbinieki, ja viņiem pavaicātu kāds ir bijis promiešanas iemesls?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti