Miljons uzbūvētu Scirocco (+ foto) 2

 
7.maijs 2013 20:05

2013. gadā Volkswagen ar ekskluzīvu, īpašu modeli atzīmē to, ka Scirocco ir pārkāpis sporta automobiļiem maģisko slieksni – miljons uzbūvētus transportlīdzekļus.

Ekskluzīvās „Deep Black Metallic” krāsas Scirocco Million var atpazīt no pirmā skatiena – pateicoties sportiskā stila dekoratīvajai līnijai (virsbūves vidusdaļā), „Galvanic Grey” krāsas ārējo atpakaļskata spoguļu ietvariem un „Interlagos” 18 collu vieglmetāla diskiem ar 235/40 izmēra riepām (Ķīnā „Spa” 17 collu diski), kas arī iekļauti standartaprīkojumā. Vieglmetāla diski tiek piedāvāti kopā ar riepu spiediena kontroles sistēmas ekrānu. Papildus pieejami sudrabkrāsas „Lugano” 19 collu vieglmetāla diski.

Virsbūves standartaprīkojumā iekļauti arī R līnijas bamperi, R līnijas sānu apakšdaļas uzlikas, tonēti aizmugurējie lukturi, „Million” uzlīmes uz spārniem un aizmugurējie logi ar 90% tonējumu (Ķīnā ar 65% tonējumu).

Īpašā modeļa interjers, papildus citam, ir aprīkots ar standarta ādas sēdekļu apdari („Vienna” tipa, melnā krāsā) ar kontrastējošas „Snap Orange” krāsas šuvēm. Pieejams arī melns griestu tapsējums un ādas transmisijas un stāvbremzes sviras apdare (arī ar „Snap Orange” krāsas šuvēm). Tāpat standarta komplektācijā iekļauti grīdas paklāji ar kontrastējošas krāsas cilpdūriena šuvēm, nerūsējoša tērauda pedāļi, sliekšņu uzlikas ar „Million” logo un dekoratīvi matēta alumīnija elementi. Pareizo skaņu un jaunāko informāciju nodrošina RCD 310 audiosistēma.

Scirocco Million var pasūtīt ar trīs dažādiem benzīna dzinējiem (TSI) un diviem dīzeļdegvielas dzinējiem (TDI). TSI agregātu jauda ir 90 kW / 122 ZS, 118 kW / 160 ZS un 155 kW / 210 ZS, bet TDI dzinēji attīsta 103 kW / 140 ZS un 130 kW / 177 ZS jaudu. Visus dzinējus, izņemot 122 ZS TSI versiju, iespējams kombinēt ar dubulta sajūga transmisiju (DSG). Scirocco Million bāzes cena Vācijā būs 27 325 EUR.

Tāpat kā Golf GTI, Scirocco ir sportiskuma ikona. Šī kupejas tipa automobiļa pirmā paaudze tika laista tirdzniecībā 1974. gadā.

Septiņus gadus vēlāk, 1981. gadā, klajā tika laista otrā Scirocco paaudze. Šīs paaudzes modeļi tika būvēti līdz 1992. gadam. Kopumā tika uzbūvēti 795 650 Scirocco I un II automobiļi, kas sporta pasaulē ir patiess panākums.

Sporta automobiļa atgriešanās notika 2008. gadā ar modeli Scirocco III. Arī trešā Scirocco paaudze ir ļoti veiksmīga – mazāk kā piecu gadu laikā jauno Scirocco ir izvēlējušies vairāk kā 204 350 tā piekritēji visā pasaulē. Saskaitot paaudzes I, II un III kopā, tiek sasniegta jau minētā miljonā automobiļa atzīme. Volkswagen to svin ar īpašu modeli – Scirocco Million.

Bet īpašais "miljona" modelis tiks piedāvāts tikai Vācijā un Ķīnā. Īpašās sērijas automobiļu ražošana tiks uzsākta jau maija beigās.
 

 
Visi komentāri
 
290248. viesis 10.maijs 2013 14:24
0 0 Atbildēt

Mjā, kādreiz 90-to sākumā,pie mums, jauniešiem tas bija pieejamākais spicākais auto - ar pozitivu un nesabojātu reputaciju. Par pāris tūkstošiem baksu. Tajā pašā cenu paletē bija arī 924 porche, audi caupe un bembis 300(e-21)...Bembjiem tolaik bija tā štruntigi ar reputaciju, jo tos masveidā izmantoja skūtie bandjugas trenuzenēs, un neviens godīgs latvju jaunietis nevēlējās tiem pielīdzināties.

290260. viesis 12.maijs 2013 15:35
0 0 Atbildēt

scirocco bija galīgs tūds, corrado, tas bija "raujamais" fofāgens

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti