Kanāda atgūst tiesības uz F-1 čempionāta posmu 3

 
16.oktobris 2003 9:17

Pirmās formulas (F-1) 2004. gada pasaules čempionāta kalendārā trešdien Parīzē iekļāva Kanādas "Grand Prix" izcīņu, kuras liktenis bija apdraudēts pret tabakas reklāmu vērsto likumu dēļ.

Taču 13. jūnijā Monreālā paredzētās sacīkstes kalendārā ir iekļautas nosacīti, un posma apstiprināšana ir atkarīga no veiksmīgas vienošanās ar komandām par tabakas reklāmas aizlieguma radīto zaudējumu kompensēšanu.

Līdz ar to Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) publicētajā F-1 kalendārā ir 18 posmi. Pirmo reizi F-1 čempionātu vēsturē pilotiem ir paredzēts sacensties vairāk nekā 17 posmos.

F-1 kalendārā vietu nezaudēja jaunpienācēji Bahreina un Ķīna, bet Beļģijas posms atgriežas pēc gada pārtraukuma. F-1 piloti nestartēs Austrijā.

Par lēmumu nākamgad Kanādā nerīkot čempionāta posmu augustā paziņoja F-1 virsrīkotājs Bernijs Eklstons. Kanādas sacīkšu izslēgšana bija saistīta ar šajā valstī pieņemtajiem likumiem, kas krasi ierobežo iespēju sporta pasākumos reklamēt tabakas izstrādājumus.

Kanādas "Grand Prix" rīkotāji pauda, ka posma likvidēšana radītu vietējā ekonomikā 50 miljonu eiro zaudējumu.

Kanādā Žila Vilenēva trasē F-1 sacīkstes notiek kopš 1977. gada, un šosezon tajās uzvarēja "Ferrari" pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

PARĪZE, OCT 15, BNS/AFP

 
Visi komentāri
 
101364. viesis 16.oktobris 2003 13:35
0 0 Atbildēt

jeeei.... :P

101436. viesis 16.oktobris 2003 15:29
0 0 Atbildēt

Tas ir stulbi ka tiek aizliegta tabakas reklama uz F-1, es pats esmu nesmeketajs un tapec vien ka ieraudzishu uz Ferrari uzrakstu Malborro, nesakshu jau smeket!

101596. viesis 19.oktobris 2003 1:47
0 0 Atbildēt

girtam: tu varbut nee, bet kads sikais varbut. un vispar nafig tads idiotisms ir jareklame + vel japardod + vispar jarazho. butu vispar jaaizliedz. un pareizi dara, ka neljauj reklamet. tas nenozime, ka nevajag F1 Montreala, bet, ja nevar citadak to finanset, tad ir baigi zel. Nu re - un tomer kaut ka atrada veidu, ka to visu izdarit bez reklamam. Ta ka, ja vajag, tad var kaut ko ari mainit un iztikt bez tabakas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti